Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Treeksi

Kartki okolicznościowe - co z nimi robicie - wyrzucacie, czy zbieracie?

Polecane posty

Otóż pytanie jak w temacie. Co robicie gdy dostajecie kartkę z życzeniami np na urodziny? Wyrzucacie nieprzeczytając nawet życzeń ? Czytacie życzenia i wyrzucacie? A może chowacie sobie na pamiętkę? Ja przyznam, że do niedawna nie przywiązywałam większej uwagi do kartek, ale mój mąż ostatnio zwróciłmi uwagę,że ludzie specjalnie wybierają ładne kartki a ja je mam gdzieś :) No i faktycznie, ma rację - zaczęłam je zbierać. A już przedewszystkim zbieram wszystkie kartki mojemu synowi - już takie od gratulacji gdy się urodził :) Jak jest z tym u Was?

No ja też wywalałam. Ale w sumie moi bliscy naprawdę wybierają ładne kartki i zazwyczaj puste i piszą swoje życzenia, albo gdy już są wypisane to dopisują cos od siebie i głupio to tak po prostu wyrzucać. ... A dziecko jak będzie starsze to sobie zobaczy, bo po co mu one teraz jak ma dopiero rok...

zbieram wszystkie :) najbardziej lubię dostawać kartki z wakacji :)

Gość najpierw czytam
po wyjęciu ze skrzynki, w windzie już drę, a na piętrze wyrzucam do śmieci. Chyba, że kartka jest wyjątkowo ładna to kilka dni na nią patrzę - aż mi się optarzy.

Gość najpierw czytam
opatrzy*

Gość akomodacja
zbieram te, które rzeczywiście są pisane od serca i widać, że się ktoś napracował przy ich pisaniu. a znajomych mam naprawdę kreatywnych i albo jakieś rysunki nabazgrzą, albo głupkowaty wierszyk, albo to i to i głupio by było nie szanować ich pracy. potem fajnie się to w grupie wspomina :P hurtowych kartek od rodziny nie dostaję, więc nie mam tego problemu.

Gość pSZeCZkolanka
Zbieram wszystko co popadnie - nie mieści mi się to to w szufladach, ale zawsze się przydaje - w pracy ;) Kartki z wakacji czy ferii - zawsze posłużą jako "środki dydaktyczne" w czasie zajęć o krajobrazach Polski etc. Świąteczne - na zajęciach dotyczących tradycji świątecznych...generalnie w moim domu nic się nie zmarnuje, za to wszystko "śię może przydać w pracy" ;)

Przeczytam, odkładam na półkę na tydzień aby postało ;) i wywalam. Nie robię z domu archiwum :P