Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolijk

karmienie sztuczne

Polecane posty

Gość bolijk

karmiłam dziecko od urodzenia piersią,po miesiącu domagało się pokarmu co 20 minut,aż w końcu co 5 minut i płakało strasznie.Podałam Nan ale zaparcia-2 dni bez kupy.Poszłam po receptę na bebilon pepti,bo czytałam pozytywne opinie.ALE MOJE DZIECKO SIĘ NIM NIE NAJADA.Zje 120 ml po godzinie 90 ml,po 10 min.budzi się i jeszcze 50 ml.CZy to "wina"mleka czy może tego że w nocy karmię wyłącznie piersią i dziecko się nie najada moim pokarmem i wtedy "nadrabia" w dzień?MArtwi mnie że przez to w dzień bardzo mało śpi.Chciałam bebilon pepti,bo dziecko dostało krostki na twarzy i na główce z ropną treścią,lekarka powiedziała że to na skazę nie wygląda białkową,ale mleko zapisała(bo chciałam).Czy ktoś ma doświadczenia z bebilonem pepti?Dodam że dziecko robi kupę 1 raz dziennie i ciągle ma gazy

Gość bolijk
z obu na każde rządanie,

Gość Blekit Oka
A nie ma czasem kolki...?? Dziecko je tyle ile potrzeba mu... widocznie przy jedzeniu szybko się męczy i dlatego domaga się co jakiś krótszy czas jeszcze i jeszcze...Mojemu dziecku odpowiada HIP.. Pamiętaj że każde dziecko jest inne i temu c będzie odpowiadac HIP czy Bebilo innemu może nie pasowac...

Gość bolijk
gdzie można kupić ten hipp?ile on kosztuje?

Gość lara lara
moje dziecko po 2-gim m-cu domagalo sie cyca co chwilke, wygladalo ze mam za malo pokarmu i sie nie najada, wiec zaczelam mieszac, na noc butla w dzien cyc i czasem butla, do tego dawalam troche herbatki koperkowej, masaz brzuszak, gazy raz wieksze raz mniejsze, az sie w miare uregulowalo pilnu jzeby zawsze sie odbilo po jedzonku

Gość bolijk
ale on ma w składzie selenian sodu,zwróciłaś na to uwagę? Selenian(VI) sodu jest substancją toksyczną. Przy przewlekłym narażeniu powoduje uszkodzenie wątroby, spojówkę oka, choroby paznokci oraz anemię. Działa też toksycznie na nerki.