Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrida

w posiewie wyszły mi bakterie

Polecane posty

Gość frrida

w posiewie wyszły mi bakterie e.coli - ilośc fizjologiczna. Wiecie, co to znaczy ta ilość fizjologiczna?

Gość wrefwref
Zgaduję że chodzi o taką która może się znajdować w pochwie, bez szkodzenia i nad czym organizm panuje. Niemniej pewnie i tak dostaniesz antybiotyk. Ja też miałam e coli, nie mając o tym pojęcia, i wszystko było OK, tylko antybiotyk dostałam.

Gość frrida
dzieki za odpowiedź. też mi sie wydaje, że to chodzi o to, że jest to ilość bezpieczna dla organizmu. Laborantka powiedziała, ze wynik jest dobry, nie zrobili nawet antybiogramu. Juz sama nie wiem, co ootym mysleć.

Gość nie masz się co martwić
będzie dobrze, z antybiotykiem czy nie nic się nie stanie, ja miałam w pochwie gronkowca, oczywiście pojedynczego, nie kolonię,nie wiadomo skąd się tam nagle wziął, dostałam kilka globulek i dziecko urodziło się zdrowe! a jak masz oznaczoną tą e coli? są przy wyniku jakieś trzy plusy np?

frrida, ilosc fizjologiczna to dobry wynik. w pochwie sa rózne bakterie, niektóre sa bardzo otrzebne i te własnie sa fizjologiczne. nie powinnas dostawac zadnego antybiotyku!! a co do oznaczen liczebnosci tych złych bakterii (tylko takie sa z reguły wyszzególnione na wyniku, jak np. e coli) to jeden plusik oznacza wzrost mały, dwa sredni, trzy plusy to wzrost obfity. wynik sredni i obfity koniecznie trzeba leczyc, jeden plusik- zalezy od lekarza, jeden zleca antybiotyk, inny nie. ale moim zdaniem lepiej wyleczyc poki jest ich mało, bo generalnie leczenie bakterii to upierdliwa sprawa.

frida, przepraszam nie doczytalam ze wyszły ci e. coli, myslałam ze nie masz wyszczególnionych bakterii, tylko info ze "ilosc fizjologiczna" :)