Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podanie o urlop

Jak napisać podanie o urlop macierzyński?

Polecane posty

Gość podanie o urlop

Termin porodu mam wyznaczony na 20 marca. Mam napisać podanie od 20 marca do któregoś tam? A jeśli urodzę wcześniej albo później? Zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić.

Gość ja sie pod tym tematem
podpisuje...tez mam ten problem :O

ja nie musiałam pisać podania . jak wychodziłam ze szpitala dostałam wypis oraz kartke ( wniosek o urlop macierzyński) ktory dałam szefowi on mi pózniej dał kartke do wypełnienia i te papiery wyladowały w ZUS.

u mnie jest problem bo pracodawca jest w innym miescie wiec bede miala wysylania itd....po za tym jak to jest 23kwietnia rodzę, umowe mam do konca maja to jak później jest z tym macierzyńskim? i w sumie po umowie nie moge sie starac o zaden urlop wychowawczy itd :/? Bedę wdzięczna za odpowiedz:) bo to dla mnie czarna magia

nie potrzeba żadnych wniosków (no chyba, że taki wymóg ma pracodawca), wychodząc ze szpitala dostaje sie wypis, na nim jest napisane, że z dnie urodzenia dziecka jesteś uprawniona do macieżyńskiego, ja ten świstek zaniosłam pracodawcy i tyle.

Gość podanie o urlop
No niestety ja właśnie MUSZĘ napisać podanie. Pytałam koleżanki z pracy, która rodziła w grudniu. ja sie pod tym tematem - niestety nie mam pojęcia. Ja mam umowę na czas nieokreślony

Aha:(

Gość wrefwref
Zgaduję że chodzi o taką która może się znajdować w pochwie, bez szkodzenia i nad czym organizm panuje. Niemniej pewnie i tak dostaniesz antybiotyk. Ja też miałam e coli, nie mając o tym pojęcia, i wszystko było OK, tylko antybiotyk dostałam.

Gość podanie o urlop
???

Gość wrefwref
O rrany, sorry! Przez te posrane kody, źle działające, zniknął mi tekst i wkleiłam nie ten co trzeba. A wracając do tematu... Ty nie pytaj koleżanki, która jest chyba w błędzie, tylko czekaj do porodu i złóż dokumenty ze szpitala. Przed rozwiązaniem bierz zwolnienie lekarskie, zwykłe chorobowe, żeby sobie niepotrzebnie nie skracać urlopu o dni sprzed porodu!

Gość podanie o urlop
No ale przecież ja ją pytałam, ona składała u dyrekcji i było OK. Zapytam jeszcze mojego lekarza, może będzie się orientował.

Gość .................2............
Pracownica może wykorzystać co najmniej 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed przewidywaną datą porodu. http://www.maluchy.pl/artykul/44

Gość ja to nawet nie wiedzialam ze
sie pisze takie podanie :D

Gość podanie o urlop
Ja wiem, że mogę wykorzystać, ale po co mam tracić urlop przed porodem? Bez sensu to by było