Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Szukam pomocy....

Przymusowe Leczenie Alkoholowe

Polecane posty

Go艣膰 Szukam pomocy....

Witam. Czy jest mo偶e kto艣 na forum kto sk艂ada艂 taki wniosek?? Chcia艂abym wys艂a膰 m臋偶a na przymusowe leczenie alkoholowe ale nie wiem od czego zacz膮膰... wiem, 偶e musz臋 z艂o偶y膰 wniosek do Gminnej Komisji Rozwi膮zywania Problem贸w Alkoholowych tylko jak taki wniosek ma wygl膮da膰? Czy znajdzie si臋 tu kto艣 kto udzieli jakiej艣 rady?? :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 BabyBlue
Pojedzie na 6 tygoni do zamknietego osrodka, wyjdzie i bedzie pil dalej, tak wyglada przymusowe leczenie. Przymusowe leczenie to utopia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Ale b臋d臋 mia艂a 艣wiadomo艣膰, 偶e zrobi艂am co mog艂am aby ratowa膰 rodzine. Je艣li po takim leczeniu wr贸ci do picia, wtedy podejm臋 ostateczn膮 decyzje o rozwodzie ale chcia艂abym jeszcze co艣 zrobi膰, 偶eby by艂o dobrze. Spr贸bowa膰 mog臋.... I nie chodzi mi, 偶eby kto艣 tu ocenia艂 czy robie dobrze czy te偶 藕le... szukam tylko pomocy w danym temacie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Melpomena... dzi臋kuj臋 to wszystko ju偶 czyta艂am :) i wiem, 偶e musz臋 udac si臋 do owej komisji, a taka w moim mie艣cie przyjmuje interesant贸w akurat jutro. Nie wiem tylko jak ma wygl膮da膰 taki wniosek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Melpomena...
Juz wkleilam... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BabyBlue
Tam na miejscu dostaniesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
BARDZO DZI臉KUJ臉!!!!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Melpomena...
Powodzonka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
opisz swoj problem nie na wnioskulecz w formie listu, zaadresowanego na komisje, opisz sytacje od kiedy pije, czy jest agresywnyczy stosuje przemoc itd. i podpisz sie czytelnie. w odp na ten list komisja na pewno sie z Toba skontaktuje, a na pewno bedzie wezwany Twoj m膮z na spotkanie. ponadto bedzie wzywany co jakis czas i bedzie sprawdzany co jakis czas przez komisje. byc moze skieruja go na dzienne leczenie odwykowe, w oddziale otwartym. w najgorszym przypadku prze;pisze mu kuratora. trzymam kciuki za Ciebie i m臋za. znam ten problem

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 wys艂a艂am m臋偶a na leczenie odwykowe,jak wr贸ci艂 kara艂 mnie za niby trze藕wo艣膰 swoj膮 nieobecno艣ci膮 .A to by艂 w AA,a to w stowarzyszeniu AA,a to robi艂 patenty 偶eglarskie,a to wyp艂akiwa艂 si臋 szeroko otwartych ramionach anonimowych alkoholiczek i terapeutek.Fina艂 jest taki ,偶e jest z m艂odsz膮 terapeutk膮 ,kt贸rej nie przeszkadza,偶e ex pije,byleby by艂 . Wnie艣 o alimenty na dzieci i pozew o rozw贸d,albo zacznij z nim pi膰. Alkoholikiem jest si臋 dozgonnie.Oszcz臋dzaj si艂y dla siebie i dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Je艣li chodzi o leczenie to raz byli艣my u psychologa mia艂 zg艂osi膰 si臋 za tydzien ale stwierdzil, 偶e on wie co beda mu mowic i nie ma sensu... prosi艂am, b艂aga艂am i nic. Jestem w 8 miesi膮cu ci膮偶y i bardzo chcia艂abym, zeby synek mial normalna rodzine dlatego chce ostatni raz sprobowac... Mimo wszystko kocham tego cz艂owieka... jak nie pije to jest facet do rany przy艂贸偶 a jak pije to lepiej si enei zblizac.... pewnie tak jest u kazdego alkoholika...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
w nawiazaniu do odp Dzidki52: nie zgadzam sie, poniewaz alkoholizm jest chorob膮 spo艂eczna, kt贸ra wymaga leczenia ca艂e rodziny uzaleznionego, w przypadku uczestnictwa w AA spotykaja sie na meetingach, niepij膮cy alkoholicy od kilkunastu lat kazdemu nalezy dac szanse i spr贸bowac. Ale warunek jest jeden alkoholikowi nalezy pom贸c a rozw贸d jest ostatecznoscia. bo jesli pozwiesz go o alimenty to i tak ich nie otrzymasz bo zdo艂wany bedzie dalej pi艂 i nie bedzie mia艂 dochod贸w. mozesz udac sie z nim do lekarza, by przepisa艂 srodki na Anicol, kt贸ry po spozyciu alkoholu psuje samopoczucie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
przeciez Ci napisa艂am co ma byc w tym liscie. Prosto i na temat jakbys pisa艂a zwyk艂y list. czytelny podpis to podstawa.:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
nie wiem jak to zacz膮c... p贸藕niej juz sie rozpisz臋 :) ale jak zacz膮膰? Nigdy nie pisa艂am takich wniosk贸w ani podobnych rzeczy :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Serdecznie dzi臋kuj臋 za pomoc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
prosze bardzo, mi sie uda艂o. trzymam kciuki:-) dbaj o dzidziusia, to dla Waszego dobra, wiadomo,ze bedzie zly... ale Ty mu pomagasz, a ta sytuacje opisz jak to widzisz prosto i na temat...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
A je艣li m膮偶 robi awantury pod wp艂ywem alkoholu i raczej nie mam na to 艣wiadk贸w ani 偶adnych protoko艂贸w policyjnych to czy oni mi w to uwierz膮? Jedynym 艣wiadkiem moze byc moja mama ale czy dla nich bedzie to wiarygodny 艣wiadek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
jezeli staje sie czesto agreywny to wzywaj policje- zabior膮 go na izbe wytrzezwien, mozesz go postraszyc ze zap艂aci 200z艂 za nocke, ale wezwij pogotowie szpitala psychiatrycznego, gdzie zabiora gdzie na odtrutke. I nie mart sie uwierza w to na pewno, ze jest agresywny, bo wiedza jak zachowuja sie alkoholicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Po ostatniej awanturze ( w czwartek) zebra艂 si臋 i pojecha艂 do mamy do Niemiec... Rzuci艂 prace, mnie zostawi艂 sam膮 ze wszytskim, z remontem i ma wszytsko gdzies.... dzis dzwoni pijany ehh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Mam pisa膰 o tym, 偶e aktualnie wyjecha艂???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
nie mozesz sie nad nim litowac, nie dogadzaj, nie okazuj wsp贸lczucia. Napisz koniecznie ten list, a najlepiej zg艂os sie tam osobiscie i przedstaw sytuacje-bedzie szybciej. jezeli sie nie wstawi w tej komisji to dostanie kuratora, lub komisja skieruje do s膮du o przymusowe leczenie w odziale zamknietym ( w przypadku gdy nie bedzie sie stawia艂 na komisje) g艂owa do g贸ry, pokaz, ze jestes silna, nie daj sie zdominowac, dobrze,ze masz oparcie w mamie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
opisz wszystko wyjazd tez. podaj sw贸j nr kontaktowy w przypadku powrotu z Niemiec powiadomisz komisje,ze wroci艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
a czy moglabym zglosic na swiadka jego mame? ktora byla swiadkiem awantur i tego jak mnie uderzyl? Czy musze pytac ja o zgode czy po prostu moge j膮 zglosic i bedzie musiala sie stawic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
P贸jd臋 tam jutro. Akurat jutro przyjmuje ta komisja przez 2 godziny, wi臋c p贸jd臋 ale chyba lepiej jak z takim wnioskiem si臋 juz zg艂osz臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
w tym liscie swiadkiem awantur jest mama, na pewno nie bedzie musia艂a sie wstawic,chyba,ze ostatecznie w sadzie. w przypadku jego powrotu i awantury natychmiast wzywaj policje. protok贸艂 z policji bedzie Ci potrzebny do z艂ozenia w komisji jesli zajdzie taka potrzeba. najlepiej z rana idz do osoby ktora prowadzi te sprawy, bo na komsje chodza osoby zg艂oszone. tak idz z listem:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
poczatek urwa艂o: w liscie napisz ze swiadkiem jest mama

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
Podania do Komisji o obj臋cie leczeniem odwykowym osoby nadu偶ywaj膮cej alkohol mo偶na sk艂ada膰 w dniu posiedzenie komisji tj. w ka偶dy wtorek w godz. od 15.00 do 17.00 - tak pisze na stronie wiec tak sie zglosze :) A ile moga trwac cale te procedury zanim podejm膮 jakies kroki kierujac meza na odwyk?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mtygajsjd
najpierw beda zbierac dowody, beda go wzywac zaraz po Twoim zgloszeniu, mozliwe,ze beda go odwiedzac w domu. na pewno skieruj膮 go na przymusowe leczenie w przypadku jego niezg艂oszenia sie na wezwanie komisji przysla policje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szukam pomocy....
A je艣li on jest w Nie,czech to mam podac adres lub jego telefon? Bo偶e... 偶eby to tylko co艣 pomog艂o...

Udost臋pnij ten post