Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamablizniaczek

Ciaza nie widoczna w 6 tyg??

Polecane posty

Gość mamablizniaczek

Chcialam zapytac co myslicie o moim przypadku.. Ostatnio okres mialam 13 dni temu, cykle mialam nieregularne, ale okres spoznial mi sie maksymalnie o 3 dni... Dzisiaj juz jest 22 a okresu dalej nie ma... Wybralam sie dzisiaj do ginka, wizyta trwala max. 7 minut, a badanie USG dopochwowe moze minutke... Lekarz stwierdzil, ze to nie ciaza, bo na USG nic nie zobaczyl... Mi sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie, jednak on stwierdzil ze nie... Wg moich obliczen do zaplodnienia moglo dojsc ok 3tyg, czy wtedy mozna zobaczyc juz pecherzyk?? Lekarz kazal mi poczekac do kolejnego miesiaca, a jesli okresu nadal nie bedzie wtedy bedzie wywolywal tabletkami... Opiszcie mi Wasze doswiadczenia w tym temacie... Prosze... Chcialabym miec przynajmniej cien nadziei na to, ze rosnie we mnie fasolka...

Gość zegarek 2345
Ciąża powinna byc widoczna na usg przezpochwowym przy hcg rzędu 1000-1500 w okolicach 5 tygodnia, widac wtedy tzw. echo zarodka, od 6 tyg może już bić serducho.

Gość mamablizniaczek
Wychodzi na to, ze skoro lekarz nic dzisiaj nie zobaczyl to dzidziusia poprostu tam nie ma... Mowie oczywiscie o 6 tyg od ost. miesiaczki, czyli ok 3 tyg zaplodnieniowym

Gość zegarek 2345
A ja o 5 tygodniu ciązy. Głoowa do góry:)

Gość mamablizniaczek
wiesz.. ja cyla czas staram sobie wytlumaczac jak to jest?? nigdy okres az o tyle mi sie nie spoznial, ale skoro teraz tak jest, a lekarz nie widzi tego malego czlowieczka to jaki jest tego powod?? skoro nawet lekarz nie potrafi tego powiedziec?? A moze poprostu nie zauwazyl?? Ale teraz juz chyba glupoty wypisuje hehehe

u mnie w 6 tc nie było naewt zarodeczka, nawet mnie w szpitalu polozyli bo skoro z krwi wychodzi a w macicy pusto to moze jes gdzies poza macica. na szczescie po 2-3 dniach nasz zbłakany zarodek sie odnalazl i teraz juz pozadnie mnie kopie. a serduszko zobaczyłam dopiero w okolicach 8 tc zdaje sie.

Gość mamablizniaczek
dziekuje Ci, w pewnym stopniu podniopslas mnie na duchu.. Dzisiaj po 17 ide po wyniki z krwi... wtedy sie okaze...

ciaze moglby podejzewac jakbys miala na jajniku cialko zolte....bo swiadczyloby to o owulce..a w 6 tyg ciazy juz widoczne jest jajo plodowe, wiec skoro nic nie zobacyzl to nie jest to ciaza.