Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala smysssa

grzybica a okres?

Polecane posty

Gość mala smysssa

witam mam grzybice pochwy dostalam pinafucin jednak zuzylam jedna tabletke poniewaz juz dzis mam okres i tu pytanie czy moge dalej t tabletki uzyac czy zrobic przerwe i czy w czasie okresu moge uzywac tampony czy lepiej podpaski, bede wdzieczna za wszytkie odpowiedzi bo zdarzylo mi sie to pierwszy raz..

Gość mala smysssa
pomocy nie wiem co robic dziewczyny poratujcie

Gość mala smysssa
halo?

Gość gorączka ojoj
lepiej podpaski globulki odstawiasz na czas krwawienia a kończysz kurację po zakończeniu okresu warto wspomóc kurację probiotykami (np. lacibios femina)

Witam, w czasie miesiączki nie nalezy brać globulek dopochwowych. Tabletki doustne owszem, można bez kłopotu. Poza tym - tampony sa zakazane. Polecam za to dopochwowe kapsułki Lactovaginal, są doskonałe! Zaraz po zakończeniu miesiączki oraz kilka dni przed spodziewaną @ nalezy raz dziennie je aplikować. Pamiętac o czystych dłoniach! Kapsułki nalezy trzymać w lodówce. Także miałam kłopoty niegdyś z grzybica pochwy - przykre i bardzo krepująca choraba - nawracająca bez odpowiedniej higieny. Mnie moj ginekolog uratował smarując jednorazowo wewnątrz gancjaną. A miałam bardzo zaawansowaną chorobę. zalecił kilka leków oraz własnie te kapsułki - po zakończeniu leczenia innymi kapsułkami przeciwgrzyboicznymi na odnowienie flory bakterujnej. Stosuje je profilaktycznie i od ponad pół roku mam spokój!. :D Naprawde polecam i życze powodzenia z walką z tym grzybkiem :(