Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradca finansowy

doradca finansowy-fajne zajecie czy lipa? wasze opinie

Polecane posty

Gość doradca finansowy

Witajcie zastanawiam sie nad stanowiskiem doradcy finansowego,czy ktos z was pracowala w tym charakterze? jakie sa wasze doswiadczenia,warto? oplaca sie? piszcie ,podzielcie sie swoimi doswiadczeniami ;)

Gość wesoła żyraffa
mój kolega jest doradcą finansowym. Jak masz dobre gadane, dar przekonywania i cierpliwość to może jest to i fajne zajęcie. Jak nie to sobie daruj. Nie mniej jednak wiem jak to wszystko działa i mnie ci doradzy nie przekonują i jest mi ich żal ;)

Gość doradca finansowy
zyrafko to prosze Cie o obszerniejsze info,jesli bylabys mila ;)

Gość wesoła żyraffa
Wiesz co, podam Ci link do opinii o jednej z firm, poczytaj i oceń czy warto http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3208749 Byłam nawet raz na rozmowie kwalifikacyjnej bo mnie w/w kolega męczył więc dla świętego spokoju poszłam. Moim zdaniem nie warto, na początku przedstawiają Ci super wizję, zbijanie wszelkich kokosów. Zaczynasz od namawiania znajomych, potem znajomych znajomych aż w końcu okazuje się, ze brakuje Ci ludzi i zaczynają się problemy...wizja krainy mlekiem i miodem płynąca upada! Nie ma co ukrywać, że zatrudnia się do takich firm ludzi, którzy nie maja o tym pojęcia, na szkoleniu też za dużo się nie dowiesz, zrobią Ci wodę z mózgu i nauczą jak masz bajerowac ludzi... Jak nie zapracujesz na swojego 'guru' to już różowo nie będzie...

Gość Chyba ci się złotko
doradca finansowy pomylił z aktywizatorem. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Jakoś ja po znajomych nie chodzę. :) Mam swoje biuro i to do mnie przychodzą.

Gość Chyba ci się złotko
akwizytor oczywiście. Osoba która namawia na różne ubezpieczenia, ofe, fundusze itp. , która nie ma nic wspólnego z zawodem doradcy finansowego poza dostarczaniem mu klientów. Ludzie trochę logiki. Przestańcie czytać gazetę sraczową wyborczą i oglądać TVN bo wam mózgi do końca wypiorą. :O

Gość Tzytzkowy Król
Niestety teraz doradca finansowy proponuje "towary" jak akwizytor, a to lokatka a to fudusik inwestycyjny :O dobrze że nie mam kasy to nie mam takich palantów koło siebie.

Gość Chyba ci się złotko
Doradca finansowy to osoba o wykształceniu wyższym ekonomicznym lub finansowym nie jakiś pierwszy lepszy z ulicy ze średnim wykształceniem. :D:D:D:D

Gość Tzytzkowy Król
Tak i dzwowni z mojego banku oferując super promocyjny kredyt :classic_cool:

Gość i będzie wam lepiej
Ja zostałam niedawno takim doradcą akwizytorem i nie wiem do końca jeszcze, czy mi się to podoba, czy nie. Właśnie takie szukanie ludzi, dzwonienie do nich mnie denerwuje i chyba z tego zrezygnuję, albo jeszcze poczekam i zobaczę. Ma się coś zmienić niedługo w przepisach i o ile takich ludzi traktuje się na obecną chwilę jako akwizytorów-natrętów, to niedługo klienci będą sobie przychodzić do banku jak coś będą chcieli i będą sami załatwiać, jak im się nie podoba, że ktoś im chce pomóc. Wystoją sobie w okienku, załatwią co będą chcieli i finito. Nikt ich nie będzie prosił i doradzał. A w okienku to pracownik nagada, nagada, klient gówno zrozumie, bo w większości nie rozumieją, taka prawda. I w rezultacie da sobie wcisnąć każdy kit i weźmie co mu dadzą, bo decyzji pełnej i świadomej nie podejmie w kilka minut.

Gość Informatyk ekonomista
Praca dla naciągaczy. Wystarczy wysłać na doradcę CV i już dzwonią. Już myślisz, że złapałeś tą jedyną niepowtarzalną pracę. Aż do momentu gdy słyszysz "Wymagamy od Pana jedynie założenia działalności gospodarczej a wynagrodzenie jest prowizyjne" Jak już być doradcą to już inwestycyjnym po egzaminie a finansowych tak na prawdę jest mało prawdziwego zdarzenia

Gość Samanciak
tak czytam i czytam i juz sama nie wiem...zostalam zaproszona na rozmowe na stanowisko doradcy finansowego i sama nie wiem czy jest sens sobie zawracac glowe? czy ktos z was pracowal moze w Proficie?? jak tam jest? i co tak naprawde trzeba robic? pzdr;)

Gość gość
ja trochę z innej beczki szukam dobrego doradcy finansowego z okolic Przemyśla. Możecie mi kogoś polecić?

Gość sebo999
Jeżeli chodzi o moje pieniądze, ufam wyłącznie ekipie www.gettwo.pl  Bartosz Sarnowski która od kilku lat zajmuje się moimi finansami i nie wychodzę na tym źle. Kiedy mam nadwyżkę finansową, wystarczy że umówię spotkanie i już mamy możliwość opracowania nowych strategii.

Gość kampelna
Kolego, ale Russell Bedford to już trochę wyższa półka. To nie jest byle jaki doradca, raczej firma skierowana do poważniejszych graczy i nie byle jakich problemów, a rozwiązywania większych zagadek gospodarczych.

Gość errt
Brakowało mi 40 000 na mieszkanie, ale miałem złą historię kredytową. Pożyczkę hipoteczną na normalnych warunkach, bez licznych formalności otrzymałem, dzięki współpracy z niezależnymi doradcami. Chodzi o http://pieniadzedlaciebie.pl. Bardzo komfortowe warunki, umowy można bezpiecznie przeanalizować. Nie są natarczywi. Otrzymałem pełną listę propozycji z sektora bankowego i parabankowego. Oszczędzili mi kilka tygodni analiz.

Gość karbonik
Bardzo popłatne, o ile jesteś faktycznie w tym dobry. I też trzeba potrafić znaleźć sobie klienta. Istnieją takie bazy doradców - http://sprawdzonydoradca.pl/ ale to tylko jedna z wielu dróg. W tej branży jednak kluczowa odpowiednia baza klientów.

Gość gość
Polecam pracę w Realfinance. Pracowałam tam rok, dużo się nauczyłam i zawsze mogłam liczyć na pomoc, jak były jakieś trudne tematy. Musiałam zmienić pracę ze względu przeprowadzkę, ale miło wspominam.

Gość gość
Moja rozmowa kwalifikacyjna była rzeczowa i przyjemna. Na początek kilka konkretnych pytań by następnie przejść do luźnej dyskusji o tym, jak będzie wygladała ewentualna praca. Duże zarobki, dobra atmosfera w pracy i pomoc ze strony kierowników – to oferowano mi na samym początku. Pracę udało mi się dostać i rzeczywiście tak było  Dużym plusem jest także mozliwość awansu na kierownika a potem nawet na dyrektora i sporo wyjazdów za granicę.

Gość K Arkadiusz
Dla jednego pewnie fajne dla innego lipa, zależy kto co lubi i czy się wie czego się szuka. Mi się podoba moja praca i jestem zadowolony. Dla mnie praca w Nobilonie jest jak najbardziej w porządku.

Gość omirena
Dla mnie bardzo fajne zajęcie, praca dla każdego kto się nie boi wyzwań i nowych doświadczeń, ja jestem młoda i bardzo dobrze mi się pracuje z ludźmi z Nobilon na przykład.

Gość gość
Odpowiedzialne zajęcie. Dobrze jeśli rynek działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Jesli nie może byc problem. Tylko profesjonalny, wykształcony doradca poradzi sobie z tym.

Gość gość
Witam, otrzymałam propozycję pracy jako doradca finansowy, ale obawiam sie czy dam radę wczesniej pracowałam w państwowych instytucjach, a to inna bajka, finanse to poważna sprawa, czy jest czas na naukę i czy ktoś na początku pomaga? Lubię wyzwania, ale obecna praca na stanowisku mnie pogrąża dlatego chcę zmienić branżę, ale nie jestem pewna czy się sprawdzę.A poza tym jaka umowa i podstawowa pensja?? Prosze odpiszcie :) Zuza

Gość zenekt
Podoba mi się jak działa serwis mBrokers.pl. Dużo rzeczowych analiz, przejrzyste zestawienia, prawdziwe ABC jeśli chodzi o finanse. Zawodowo pracuję w banku w dziale kredytów i codziennie sprawdzam tutaj info na temat zmian w branży.

Gość haperts
Na pewno zajęcie wymagające zainteresowań i wiedzy w tym kierunku. Nie jest ono proste, wymaga ciągłego obserwowania rynku, mnóstwo jest papierologii. Ale rzeczywiście zarobić na tym można – o ile będziecie solidnymi fachowcami, bo wcale nie każdym jest dobrym doradcą. Najpierw u nas zaczęło się od najbardziej znanej firmy w okolicy. I dramat. W niektórych aspektach my wiedzieliśmy więcej niż ten koleś. Za drugim podejściem mieliśmy nieznanego nam doradcę wybranego z http://sprawdzonydoradca.pl I okazało się, że można zaprezentować porządnie oferty, wskazać najlepsze promocje, ocenić gdzie będziemy mieli największe szanse na kredyt. Czemu tam wszyscy nie robią?

Gość gość
zależy dla kogo ma pracować. Jak dla doradców finansowych middlers to jak najbardziej, bo to świetna firma!

Gość gortes
Fajne zajęcie, ale wymagające odpowiedniego podejścia. Trzeba się rozwijać, siedzieć w temacie i też trochę trwa, zanim się zgromadzi bazę klientów. Dużo rozmawiałem o tym z naszym doradcą z http://sprawdzonydoradca.pl Temat nie jest prosty.

Gość ol
Nie polecam !!!!! Expander - Beata Sankowska - dobry przykład którego musiałem doświadczyć oszuści - niby brak zdolności - tylko EUROBANK (bardzo mocno współpracujący z EXPANDEREM bez doradcy nikt by chyba tam nie poszedł ) co sie okazała ze do innych banków wnioski wcale nie dotarły Dostałem kredyt bezpośrednio w banku gdzie nie miałem niby zdolności - uzyskałem kredyt jaki chciałem szybko i bez problemów na dobrych warunkach w ciągu 3tygodni a u pani Beaty zmarnowałem ponad 2 miesiące

Gość gość
Tutaj macie namiary na świetnego specjalistę, ale wszystko zależy od danego przypadku, zerknijcie - http://www.dobry-doradca.com.pl Doradca musi mieć doświadczenie i pojęcie o tym, co robi. To nie może być, przypadkowy koleś.

Gość gość
Moim zdaniem doradca finansowy jest bardzo dobrym zawodem. Sama ostatnio tutaj http://sprawdzonydoradca.pl szukałam doradcy i mało to oni nie biorą.