Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudaanka

BARDZO WAŻNE

Polecane posty

witam wszystkich, jestem po zazyciu tabletek escapelle, zazylam je dopiero 60 godzin od stosunku i niesamowicie się boje. Do tego jeszcze ginekolog ktróy mnie dzisiaj badał wykrył u mnie torbiel jajnika. Powiedział, że to może być zbyt duża dawka hormonów dla tego torbiela i jest możliwośc nastąpienia jakiegoś krwotoku(?). Mówił, że jeżeli coś takiego będzie miało miejsce mam się udać do szpitala i tam opowiedzieć wszystko co się stało. Wiecie o tym może coś więcej, czy to naprawde tak bardzo pawdopodobne? Proszę o udzielenie pomocy, bo nie wiem co mam robić. Z góry wielkie dzięki

no ale co my Ci mozemy pomóc? owszem, pod wpływem dużej dawki hormonów torbiel może pęknąć, będzie się to łączyło z krwotokiem (nasilenie zalezy od wielkości i położenia). lekarz o tym powiedział i dał Ci instrukcje co robić w takim wypadku. dla pocieszenia - nie martw się, nie umrzesz od tego w ciągu pięciu minut. spokojnie zdążysz do szpitala gdzie podadzą ci leki hamujace krwawienie i bedzie ok.

Moja przyjaciółka po tak dużej dawce hormonów rozregulowała sobie cykl. Co prawda po jakimś czasie wszystko wróciło do normy, ale strachu troszkę było. Faktycznie, tak duża dawka hormonów może spowodować pęknięcie torbieli, ale spokojnie. Na pewno wszystko będzie dobrze :) Pomyśl sobie, dlaczego to ma spotkać właśnie Ciebie :) Będzie OK! A później zajmij się tą torbielą!!

dzięuje wam bardzo, lekarz powiedział, że torbiel nie jest zbyt duży, więc może wszystko się ułoży? jeszcze raz wielkie dziękii jeżeli wszystko będze dobrze, to oczywiście że się zajmę torbielą!