Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daewdq

Jakie są Grażyny?Chce dac tak na imie corce i boje sie ze ja skrzywdze.

Polecane posty

Gość daewdq

Moj znajomu mowi, z emam nie krzywdzic dziecka i nie dawac takiego okropnego imionia jak Grazyna.Jakie sa Grazyny?Moze faktycznie lepiej dac inne imie.

znam jedną Graże, jest spoko, ale imię... moim zdaniem Grażyna, tak jak Marzena, Bożena, Żaneta, to takie strasznie "twarde" imiona ...

Gość z tych bardziej znanych
to masz Szapołowską i Grażkę z MjM :) Faktycznie - twarde imię

Gość gagagae445
to ż jest jakies dziwne w wymowie, Grazie to czarownice:)i brzydkie baby

Gość tentego
nie krzwydz dziecka....:Owymysl cos innego....

Gość tentego
wlasnie wszystkie grazyny ktore znam to starsznie brzydkie kobiety:O:Owrecz paskudki:P

Gość moim zdanim skrzywdzisz
dziecko . Ani to imię dla drobnej kobietki , ani dla innej . Brzydkie imie dla brzydkiej baby :O

Gość no nie wierzę że imiona
tak podobnie są kojarzone. Ja jestem z małopolski i mam praktycznie takie same skojarzenia jak poprzednicy. Grażyna kojarzy mi się taką prostą kobitą wręcz ze wsi, nie posiadającą żadnej urody, trochę podstarzałą, a nawet jeśli młoda to taka trochę babochłopowata mówiąca po wiejsku. Imię wręcz klasyczne dla takiego typu kobiety. Nie wiem w sumie z czego to wynika. Czy zwykły zleek liter jest w stanie wydawać pewną niemalże magiczną aurę ogólną dla odczuć wszystkich ludzi ? Nie to chyba niemożliwe. Myślałam że to ludzie nadają tą aurę imieniu, a nie ich brzmienie. Wolę wierzyć w to że gdyby ludzie zaczęli dawać imię Genowefa czy Wiesława niezwykle pięknym dziewczynom to te imiona również zaczęłyby się kojarzyć z pięknem. Jesli chodzi o Grażynę to myślę że po prostu to imię było bardzo polularne we wsiach jakieś 40-50 lat temu i stąd obecne skojarzenie się wytworzyło. Ja osobiście nigdy nie dałabym tak na imię swojej córce, ale może to dobrze że inni chcą takie imiona dawać, bo może trzeba zacząć przełamywać te stereotypy. Obecnie wśród polskich gwiazd jest wszechobecna moda na nadawanie dzieciom takich właśnie niepopularnych, starych już imion. Natomiast wokół moich znajomych tego nie widzę. Moi znajomi starają się dawać swoim dzieciom takie bardzo wyróżniające się imiona jak np. Ziemowit :O Oskar, Róża, Aleks przy czym broń Boże ma to nie być skrót od Olka.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
okropne imie

znam 3 Grażyny - wszystkie 3 to kobiety bardzo silnego charakteru, zaborcze i twardo stąpające po ziemi

Gość dgthrgtdgtr
Jak ją urodzisz to już ją skrzywdzisz. Mieć tak "mądrą" matkę to po prosu lina od razu!

Gość Mama G.
Grażyna znaczy piękna... Ja mam 3 letnią Grażynkę i jest cudna, a przy tym widać że silny charakter rośnie. Ja lubię twarde, ostro brzmiące imiona. Nie chciałam dać imienia typu Julka , Maja, Zosia bo kojarzą mi się z dobrotliwością, delikatnością i różowymi sukienkami. Nie ma brzydkich i ładnych imion - to jest tylko kwestia wyboru skojarzeń z nimi związanymi, co kto preferuje. Duże znaczenie ma też charakter i temperament wybierających, czyli nas rodziców.

Gość hauhau
czy ojcem jest murzyn,czy arab?

Gość xeniaaoo b
Grażyny? to jakiś gatunek?

Gość BABOSZKA
Tak Grażyny mają bardzo silne charaktery, nigdy na nic nie narzekają, o nic nie proszą, twarde babki, zaradne i myślące.

Gość gradiola
Grażyny to piękne dziewczyny ...nie znam brzydkiej ...Te Grazki maja charakter ...osobi silne i wzbudzajace podziw otoczenia .. Znane Grazki : Grazyna Szapałowska ,Grazyna Barszczewska ,Grazyna Torbicka ..Grazyna Wolszczak ...nic dodac..nic ujac...

Gość gość
No cóż , mam na imię Grażyna i chociaż nie lubiłam swojego imienia, to jednak muszę przyznać, że ..... Grażyna jest osobą dobrą i wrażliwą na problemy innych. Ma bardzo sympatyczny sposób bycia – jest miłą, uśmiechniętą i wdzięczną kobietą. Przejmuje się losem otaczających ją ludzi i zawsze chętnie pomaga innym. Jest także ambitna i bardzo skrupulatna. Wszystko planuje z najmniejszymi szczegółami. Ciężko pracuje na swój sukces, ale zna własne możliwości i umiejętnie je wykorzystuje. Odnajduje się w świecie nauki. To intelektualistka, której dociekliwość przydaje się w prowadzonych badaniach. Grażyna to kobieta fascynującą, otoczoną swoistą aurą tajemniczości. Nie narzeka na brak znajomych oraz adoratorów. Opiekuje się bliskimi, a wobec partnera życiowego pozostaje wierna i czuła. .... Jestem Grażyną 57 lat i ten opis jest trafny - dodała bym jeszcze, że Grażyna może łatwo stać się indywidualistą.....

Gość gośćWP
Grazyna,to znaczy piekna!Prosze poczytac "Grazyne"Adama MickiewiczaJak mozna pisac ,ze to bylo wiejskie imie lat 50-tych To bylo typowe imie mieszczanskie! Lat 50 tych imie wiejskie to Stasia,Zofia, Janka,Maryna,Josefa,Maria itd,itd. Imie to jest bardzo teraz popularne w Stanach ,jako Grace.

Gość gośćJA
Mam siostre o imieniu Grazyna, Jestem z Wroclawia.Siostra ma 25 lat a ja 23,zawsze zazdroscilam i zazdroszcze tego jej imienia.Moja siostra jest sliczna dziewczyna o wspanialym charakterze.Po prostu czlowiek o bardzo dobrym sercu!Mysle,ze to imie nie ma nic wspolnego ze wsia!A gdyby nawet mialo to jest piekne imie!

Gość gość
Ladne imię, kobiety ktore nikogo nie udaja

Gość gość
Podobnie jak Zosie