Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinka24

Czy czujecie czkawkę maleństwa siedzącego w brzuszku?

Polecane posty

Gość piwniczanka zielona
Jak bylam w ciazy to czulam :D corcia czesto miala czkawke..

Gość Mamuska123
Moja córka tez miała i to codziennie, jak sie urodziła tez miała i to codziennie :) Po 2 miesiącach jej przesło teraz miewa raz na kilka dni uffffff

Gość gosijka
jak bylam w ciazy to maly tez mi ciagle czkal :) Pamietam, ze na poczatku bylo to nawet fajne, ale pozniej jak byl juz spory, to przestalo mi sie podobac :) a pozniej jak sie wyklul, to ciagle czkal, ale przynajmniej moglam mu pomoc :) Podobno jak dziecko w brzuchu czka, to po wyjsciu tez bedzie ciagle czkalo :)

Ja tam nic takiego nie czułam. Z to moim 1 objawem ciąży była potworna czkawka której nie mogłam pozbyć się godzinę. I coś mnie tknęło bo mi się to nie zdarza

Gość olga111
u mnie tez synek czkał przez 2 ostatnie miesiące ciązy nawet kilka razy dziennie,jak sie urodził to do 3 miesiąca też 203 razy na dzien:)

Gość olga111
MIAŁO BYC 2-3RAZY NA DZIEN:)

Gość czkawka kawka
ja jak na poczatku nie wiedzialam co to jest to sie denerwowalam.Jak dowiedzialam sie ,ze to czkawka to mi zal dziecka bylo, ze się tak meczy.Brzuch dosłownie mi podskakiwał i to ze 2 razy dziennie.

Pewnie, że tak :) Czkawka to takie rytmiczne pukanie w brzuchu. Na początku, jak dzidziuś jest mały, to czuć jak stukanie serduszka (takie wrażenie), a im mniej ma miejsca w macicy, tym wyraźniej to czuć i cały brzuch skacze ;) Ale czasem ma się ochotę to zatrzymać, bo taka czkawka potrafi trwać nawet do pół godziny. I trzeba podkreślić, że taka czkawka w ogóle dziecka nie męczy, jak dorosłych. To skutek napicia się sporej ilości płynu owodniowego.

Gość gosijka
2-3 razy? to i tak malo :) moj synek mial dziennie z 10 razy czkawke :/ a w ciazy- to samo :/

a od którego mniej wiecej tygodnia czuc ta czkawke? jestem w 22, ruchy mam mocne, wyczuwalne reka i czasami widoczne górki na brzuchu. ale czkawki jeszcze nie czulam.

Gość jjjjjjjjjjjjj
Ja czułam bardzo często, ale nie miałam pojęcia, że to czkawka, i dowiedziałam się dopiero po porodzie :P

Gość kwaitekkkkk
ja w pierwszej ciazy czulam gdzies od 8 miesiaca tzn wczesniej chyba nie rozpoznawalam ze to czkawka ;) ale synek tez mial czesto i na koniec tez juz mi to przeszkadzalo ;) teraz czulam juz w 6 miesiacu i dzidzia tez czesto ma czkawke moja gin. twierdzi ze to bardzo dobrze ze dzieci majace czesto czkawke zadziej rodza sie niedotlenione , aha i czkawke liczy sie jako jeden ruch ( to taka ciekawostka jak ktos liczy ruchy) :)

Gość saleminka8
czkawke każdy czuje!

ja czułam i to juz chyba og 7 miesiaca codziennie wieczorem;-) teraz corka tez czesto ma czkawke;-)

Gość do saleminka8
wcale nie kazdy czuje, ja nie czulam

Gość karina123456789
ja czułam od 8 miesiąca. Teraz mała ma 10 dni i czkawkę po prawie każdym karmieniu :/ znacie jakiś sposób na powstrzymanie czkawki u dziecka?