Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pineapleboobs

problemik

Polecane posty

Gość pineapleboobs

z tego co czytałam plemniki w pochwie kobiety moga przezyc do 7 dni. Mam problem wczoraj wieczorem zapomnialam zazyc tabletki anty ktora uzupełniłam dzisiaj 13 godzin po przyjeciu poprzedniej. Stosunek odbył sie w poniedzialek w tamtym tygodniu. tabletka ktora przyjełam jest z pierwszego tygodnia przyjmowania tabletek. I tu pojawia sie problem czy stnieje mozliwosc ze jestem w ciaży? i drugie pytanie czy powinnam isc od razu czyli dzisiaj do ginekologa. Z gory prosze o powstrzymanie sie jzeli chce sie napisac jakis obrazliwy komentarz. Pisze tu po to aby sie poradzic a nie po to abym sie dolowała z powodu bluzg.

czy ja sie myle czy plemniki w pochwie moga przezyc 72 h? :O a jak chcesz wiedziec czy jestes w ciazy to dreptaj do lekarza ktory cie zbada i powie

Lepiej sprawdź u lekarza ale malo prawdopodobne wg mnie.

Gość pineapleboobs
no własnie czytalam ze plemniki moga przeżyc do siedmiu dni własnie :) ale dzieki za pomoc

Gość pineapleboobs
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do kilku godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika przedłuża się nawet do 3 dni, a w przypadku zdrowych i wysportowanych mężczyzn do 5-7 dni. Poza organizmem plemnik może przeżyć do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin- chodzi tu o nasienie w postaci płynnej a nie-zaschniętej. W ustroju kobiety, w sprzyjających warunkach dróg płciowych pojedyncze plemniki potrafią przeżyć nawet do tygodnia!!! Tak więc, nawet kiedy wytrysk nastąpił na zewnątrz, ale doszło do przeniesienia części spermy na dłoniach, bieliźnie czy samym członku na wargi sromowe lub do pochwy, istnieje wówczas ryzyko zapłodnienia. Im czas, który upłynął od wytrysku jest krótszy, tym ryzyko zdecydowanie wyższe

nie mow mi ze twoj facet jest wysportowany... chyba ze dlatego tak sie martwisz. jednak dobrze myslalam. 72 h :)

gdzie na gangsterze jest jakas fotka? :O zalosne, jakby nie szlo np uciac linka czy cos :O

Gość pineapleboobs
nie no moze nie jest sportmenem ale nie powiem zeby był niewysportowwany równez :) kurcze:) przesadzam chyba z ta "ciążą" :) :P

co tam, najwyzej mozesz miec slicznego dzidziusia :D sama slodycz :D ja tylko czekam na odpowiedni wiek :D i robie dzidzie

Gość pineapleboobs
jak bedzie to pokocham nad zycie, ale nie jestem na to przygotowana. jakby nie było od poniedzialku minął ponad tydzień, a pomiedzy tabletkami niewiele przeciez ponad 12 godzin. Jutro pojde do lekarza zapytam co on powie. Mam jednak nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;)

jak cos na przygotowania bedziesz miala cale dlugie 9 miesiecy wiec spokojnie :P

Gość pineapleboobs
podnosze i pytam czy ktoras z was miala podobny problem ? i jak sobie z nim radziła : )

Gość pineapleboobs
??? :)

Gość pineapleboobs
chyba nikogo juz tu nie ma :P

Gość pineapleboobs
walśnie tez słyszlalam ze to jest dośc trudne takie zajście w ciąże, ale wiesz" panika " robi swoje :D

Gość pineapleboobs
kurcze, właśnie obliczyłam ze mam właśnie dni płodne ;( POwiedzcie mi drogie kobietki, czy plemniki moga przeżyć około 8 dób bo juz sama zgłupiałam

Gość pineapleboobs
puk p;uk puk ":)

Gość pineapleboobs
aaa właśnie nie dodałam ze stosunek był przed moim okresem, czy to ma jakis wpływ ?

Gość dzidaaa
o ty kurwo :)

Gość pineapleboobs
przykro mi ale nie zarabiam na życie dupą, wiec ku***wa nie jestem :/ pytalam bo potrzebuje rady, nie masz co napisac stul jape.

Gość dzidaaa
ok, ale ty hapniesz dzide,ok? PS antykoncepcja to grzech, jak nie panujesz nad popędem to jesteś albo zwierzęciem albo kurwom, wybierz sama

Gość pineapleboobs
Raz : skąd twój niewyparzony pysk? inaczej nie da rady ująć... Dwa ; Zwrot " chapaj dzide" skąd znasz? chłopak sie tak do ciebie zwraca ? Trzy: antykoncepcja jest dla ludzi a to ze jest grzechem, szczerze mowiac połowe kobiet w ogole nie interesuje. Po to jest aby ja stosowac. Więc tępaczku, przymknij twarz.

Gość dzidaaa
a no to mamy niezły wynik, 50% kobiet to kurwy wg ciebie, a zwrot hapaj dzide znam z przedszkola, skarbie

Gość dzidaaa
na szczęście ja się obracam w innym towarzystwie i za każdym razem jak odwiedzam Polskę to bierze mnie na wymioty, są wazniejsze rzeczy niz seks, ale zeby do tego dojsc to trzeba sie najpierw zastanowić, polecam samotną wędrówkę przez stepy, zapraszam do Kazachstanu