Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinabristol

urodziny w pubie

Polecane posty

Gość karolinabristol

kolega z pracy-anglik- zaprosil mnie na swoje urodziny do pubu.czy mozecie mi dac jakies wskazowki, czy on placi, czy goscie, czy dac prezent w tym pubie czy w pracy, i inne wszelkie pomocne szczegoly z gory dziekuje

Gość jusaa
prezent w pubie:) a płacisz sama, ewentualnie może pierwszą kolejkę zamówić.

Gość karolinabristol
dzieki bardzo

Cos takiego- niby zaprasza, a samemu zaplacic trzeba :-O Oszczedny ten twój angielski kolega :-D

za granica gdy Cie ktos zaprasza na urodzimy oczekiwane jest, ze ty placisz czy za kolejke drinkow czy z innymi zrzucasz sie na kolacje dla solenizanta

Co ty nie powiesz- mieszkam juz kupe lat za granica, i jeszcze nie fundowalam znajomym urodzin :-D

Na Wschodzie Europy wygląda to zupełnie inaczej - tam gościnność stawiana jest na pierwszym miejscu i za gości zawsze płaci gospodarz imprezy. Jeśli impreza odbywa się u niego w domu, to oczywiście wszystko jest wspaniale przygotowane (jedzenie, alkohol), a nam wypada przyjść z prezentem. Sytuacja zbliżona do polskiej rzeczywistości, ale wydaje mi się, że oni jeszcze bardziej chcą się pokazać i dogodzić gościom - nawet jeśli mają się zadłużyć...;)

Gość jertaaa
wiele razy wychodziłam na urodziny do klubu czy tez zapraszałam ludzi do siebie, i nawet jak kupiłam rożne alkohole ludzie zawsze przynosili i pili swoje. La kobieta może obracasz się w posh towarzystwie? u nas, zwykłych ludzi nieco inaczej się to przedstawia:) a byłas kiedyś na weselu za granicą? daleko im do polskiej ("zastaw się a postaw się") gościnności.

Gość dfghjk
w uk,odwrotnie niz w Polsce to goście "dogadzają"solenizantowi.Czyli moze postawic pierwsza kolejką gosciom a reszte kupujesz sobie sama.Potem mozna sie razem napić:)

Obracam sie w normalnym towarzystwie, ale jesli ktos ma opchote na urodziny, to uzaprasza i stawia (jedzenie, napoje) i niezaleznie od tego, czy odbywa sie to w domu, czy w lokalu. Co do polskich wesel- szczerze mówiac, troszke mnie obrzydzaja te stoly, zastawione, zarelko stoi godzinami, co ma byc zimne, jest juz cieple, co bylo gorace, juz jest zimne... dzieci w lapki chwytaja to i owo, sajgon na obrusach :-O

Gość jertaaa
wczoraj byłam na urodzinach koleżanki z pracy w pubie.Zaprosiła połowę ludzi z firmy (jest tez zwyczaj wywieszania zaproszenia dla wszystkich w biurze przez które każdy się przewija rano). Przecież nikt nie oczekuje że ktoś będzie stawiał drinki dla 15 osób przez całą noc! Przyniosła tort i wystarczy. Nie poszłam tam przecież dla darmowego drinka..