Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monica Ivancan

Dlaczego koktajl poloznych przyspiesza porod?

Polecane posty

No wlasnie...ze przyspiesza to wiem (wiem tez ze nie zawsze)! Ale dlaczego? Co ma wspolnego wywolanie biegunki z pojawieniem sie skurczy???? Wie ktos? dzis zapżroponowano mi w szpitalu bo jestem tydzien po terminie, ale nie chcialam...czekam az wszystko zacznie sie samo;)

Gość biegunka jest wywolywana
przez ruchy perystaltyczne jelit owe skurcze jelit mogą wywołać czasem skurcze macicy i tak to działa, aczkolwiek nie zawsze działa.

Gość wertyzzzzz
a co to za koktajl ?? z czego to ?

Lepsza jest lewatywa niż oksytocyna. Nie rozumiem dlaczego dziewczyna tak boją się lewatywy.

olejek rycynowy z sokiem brzoskwiniowym albo pomarańczowym

Gość Nikonka
U mnie zadzialalo,a wcale nie mialam po tym biegunki;) W moim przypadku chyba psychika zagrala.

Gość zeatopic
sama sobie zaparz liście maliny,takie samo działanie,dodatkowo zmniejsza ból przy skurczach

Koktajl Poloznych II 1 banan 250 ml mleka paczuszka cukru waniliowego 2 lyzki oleju rycynowego Wymieszac. Wypic w przeciagu 30 min. A o tych ruchach to nei wiedzialam!!!

oksytocyna działa bez porównania mocniej niż lewatywa. Niektóre kobiety po lewatywie nawet nie są w stanie całkiem się wypróżnić, a co dopiero mówić o rozpoczeciu akcji porodowej.

Gość Nikonka
U mnie jeszcze szampan byl-wstretne jak nie wiem.

liście malin nie wywołują skurczów od razu. Trzeba je pić regularnie od 36 tygodnia ciąży, a i tak nie działają na wszystkie kobiety.

A gdybym taki koktajl wypila i nie zaczelyby sie skurcze...to ile moze taka biegunka trwac???:P Czy do momentu oproznienia jelit czy jak???? Bo mam dziecko ktore musze wozic i odbierac z przedszkola i nie chcialabym, zeby mnie w trakcie podrozy lub w samochodzie wzielo;)

Gość zeatopic
to fakt,trzeba pić je regularnie,ale spróbować nie zaszkodzi po oksytocynie skurcze bolą jak holera

Zależy jak twój organizm zareaguje. Moze nic się nie stać i nawet biegunki nie dostaniesz, może się rozpocząć poród, mozesz się wypróżnić do końca i tyle, a możesz sobie rozregulować pracę jelit i będziesz siedziała na Wc przez najbliższy tydzień po wszystkim co zjesz.

To też mit że po kroplówce skurcze są bardziej bolesne. Zależy od kobiety. Niestety najczęściej kobiety, które rodziły z oksytocyną nie mają porównania i twierdzą ze skurcze w porodzie indukowanym są straszne a w porodzie naturalnym zupełnie znośne. Pewnie 80% z nich gdyby miało porównanie z porodem naturalnym nie odczułoby żadnej różnicy.

Jesli samo u mnie nie pojdzie to w przyszla srode bede miala porod wywolywany oksytocyna!!! Pierwsze dziecko urodzilam idealnie w terminie i bez wywolywania, wiec porownanie jakies bede miala! Moze lepiej z tym koktajlem nie ryzykuje! Moze jeszcze jednak ruszy sie wszystko samo;) dziecko jest zdrowe, pepowina i lozysko jeszcze dobre, wod plodowych wystarczajaco, i kontrole mam czesto w szpitalu, wiec chyba raczej poczekam:)

Gość gość
Ja wczoraj wypilam o 20:15 koktajl ok 23:30 zaczely sie skurcze o stopniowo byly mocniejsze przesiedzialam cala noc ze stoperwm zeby odmierzyc czestotliwosc ale ciezko mi to szlo bo niby skurcze puszczaly i wracaly ale jakos nie dalo sie tego idealnie odmierzyc.. Zasnelam rano obudzilam sie w poludnie i narazie nic sie nie dzieje.. Takze zbytnio nic nie ruszyło.. Zastanawiam sie czy czekac pochodzic po schodach itp