Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajnikos

globulki dopochwowe gynalgin

Polecane posty

Gość Pytajnikos

Już jakiś czas temu dostalam od lekarki globulki gynalgin, bo stwierdzila u mnie lekki stan zapalny. Objawiało sie to lekkim bolem w podbrzuszu na wysokosci pepka. Jednak nie stosowalam tych tabletek poniewaz mam strasza blokade, zeby cos samodzielnie aplikowac do pochwy. Jednak dyskomfort w podbrzuszu zmusil mnie bym jednak sprobowala. Wiem, ze powinno sie te tabletke umiejscawiac jak najglebiej. Mi udalo sie wlozyc ja tylko do pochwy jednak wepchnac dalej nie moglam. I tu moje pytanie, czy mimo tego bedzie ona dzialala? Samo wlozenie jej plytko to byl dla mnie koszmar. Czy ktos ma podobne doswiadczenia z dopochwowymi srodkami i potrafil sobie z nimi sensownie poradzic?

Gość zdrowie najważniejsze
Oj współczuje dla mnie też byłby to koszmar,nie potrafiłabym sobie sama zaaplikować

Gość Brzoskwianka_27
czemu masz klopoty z aplikacja Ginalginu?? Ja juz kilka krotnie miałam ten lek przepisywany i naprawdę działa, szkoda sie męćzyć. Duzo pomaga połozenie sie na plecach i włozenie globulki albo "kucając"...duzo ułatwia "wkładanie" zel intymny (jakikolwiek, kazdy jest dobry i sa tanie) jak masz klopoty z aplikacją tamponu to tez polecam zel intymny. Zdrowia życzę

Gość Pytajnikos
Jest we mnie blokada, pojawia sie stres, zaciskaja sie miesnie i wez tu cos wloz. A z tego co wiem odpowiednika doustnego nie ma. Prawdziwy koszmar. Ale prosze odpowiedzcie mi czy popimo plytkiego wlozenia cos to zadziala?

Gość Pytajnikos
moze teraz wieczorowa pora, ktos sie wypowie?

Gość Drewniane słońce
Umów się jeszcze raz do lekarza i poproś o leki doustne. Odpowiednika Gynalginu nie ma, ale sa leki inne przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, które są do łykania. Odbudowuj też florę bakteryjna w pochwie (Lacibios femina jest doustny).

Wklada sie je gleboko, zeby za szybko nie wyplynely i mialy czas na zadzialanie. Nie uzywasz tamponow? Jesli nie i nie wiesz jak to sprawnie zrobic... Nozke wywinduj na umywalke, odprez sie i siup do srodka. Palcem przesun najdalej jak mozesz :)