Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gazownikkk

CZĘSTE GAZY - POMOCY !!

Polecane posty

Gość gazownikkk

Od kilku miesięcy dręczą mnie nadmierne gazy. Najczęściej pierdzę po jedzeniu. Są śmierdzące i głośne. Jest to poważna sprawa, staje się to dla mnie bardzo uciążliwe. Czego może to być przyczyną? Jak się ich pozbyć ? POMOCY !

Gość gazownikk
uppp

Gość nettle
doskonale Cię rozumię. Mam to samo. Zwróć uwagę na to co jesz. Przyczyną gromadzenia się gazów jelitowych może być połykanie nadmiaru powietrza podczas szybkiego jedzenia, picia oraz rozmowy w czasie posiłku. Przyczyną może tu być też zwiększone wydzielanie śliny (np. u osób żujących gumę), a także stres psychiczny, lęk. Powietrze zalega wówczas w żołądku, skąd wydalane jest na zewnątrz w formie odbijania - część powietrza przechodzi jednak dalej, do jelit. Wraz z każdym aktem połykania do żołądka przedostaje się około 2-3 mililitry powietrza. Głęboki wdech może spowodować przemieszczenie do żołądka l-2 ml powietrza. Powodem wzdęć może też być picie napojów gazowanych. Dwutlenek węgla zawarty w napojach gazowanych jest wchłaniany w jelicie cienkim i wydalany potem przez płuca, przy wydechu.

ja mialam ten sam problem nie dawno. Mialam straszne gazy co bylo dla mnie bardzo uciozliwe zwlaszcza w pracy, pracjue w grupie ludzi wiec wiadomo jak jest!. Zaczelma uwaznie patrzec na to co jem i zauwzylam ze mi szkodzi papryka, pomidor no a przedewszystkim mieso drobiowe dosc przyprawione i mocno spieczone a takze inne potrawy gdzie mieso jest mocno przyprawione i spieczone. Zaczelam pic duzo wody nie gazowanej, zero soków itp! No i robilam sobie masarz brzucha, hula hop gimnastyka. Wiem ze tez za duzo sie stersowalam co wywolywalo u mnie lekie bóle brzucha i gazy! jak na razie jest ok. Moj problem jest tez taki ze ciezko mi utrzymac gazy w srodku, moze mam za slabe miesnie nie wiem nie mam pojecia czemu tak jest?

Gość heell
a macie też zgagę?

Gość gość
Dla odświeżenia tematu polecam przeczytać artykuł: prawdziwysamiec.pl/blog/nadmierne-gazy-wzdecia-brzucha - bardzo ciekawy i pomocny.