Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość labambaa

SIŁOWNIA - co robić przez 3 godziny??

Polecane posty

Gość labambaa

Od poniedziałku będę chodzic do centrum fitness - przez miesiąc mam szanse zeby chodzic rano, od 9 do 14. Jest tylko taki problem, że nie wiem co tam robic przez tyle czasu:( Myslalam ze zajęcia ruchowe jak aerobik,jakies tance są prowadzone od rana,a tu sie okazuje ze są 2 razy w tyg po godzinie,a potem od 16, a ja po poludniu nie moge chodzic. Czy da sie cos robic 3 godziny na siłowni?? Co najmniej 3 :P

Gość lambadaa
up

Gość alicyjkaaaa
Mnie porządny trening siłowy z rozgrzewką przed i stretchingiem po zajmuje mniej niż godzinę i nie widzę ani potrzeby ani sensu spędzania większej ilości czasu :) W 3 h to można dodatkowo obskoczyć saunę, wziąć dłuuugi prysznic i zjeść porządny potreningowy obiadek w knajpce obok :)

o kurcze ale ci zazdroszcze jak masz masaż, saune albo solarium w tym klubie to korzystaj dziewczyno :)

Gość lambadaa
Jest sauna, na pewno będę ją odwiedzać:) Mam plan, żeby pierwszą godzine poświęcic na aeroby tj. rowerek, stepper, bieżnia itp, a pozniej trening na poszczególne partie ciała, brzuch, nogi i ręce, ewentualnie po tym jeszcze lajtowe aeroby i rozciąganie, co myślicie? Chcę ten karnet wykorzystac na maxa :)

Gość alicyjkaaaa
Jak już to odwrotnie: 10 minut rozgrzewki, trening siłowy i po nim aeroby. W odwrotnej kolejności spalasz mięśnie ;)

Gość lambadaa
serio?myslalam ze lepiej najpierw porzadnie sie rozgrzac...

Gość alicyjkaaaa
Porządnie przez kilka minut - to naprawdę wystarczy, dobra rozgrzewka wygląda tak: http://www.sfd.pl/Rozgrzewka!!_Jest_naprawd%C4%99_bardzo_wa%C5%BCna!!_zobacz_jak_sie_rogrza%C4%87_-t263777.html Robiąc długi trening aerobowy przed siłowym spalisz glikogen, który jest podstawowym paliwem dla mięśni przy wysiłku anaerbowym, czyli przy ćwiczeniach z obciążeniem wlaśnie. A niski poziom glikogenu to brak energii, mało efektywny trening i spalanie mięśni, bo organizm aby zyskać energię zacznie wyciągać z mięśni aminokwasy i przerabiać je na brakujące paliwo. Natomiast jeśli po treningu z obciążeniem przejdziesz na ćwiczenia aerobowe to organizm będzie czerpał energię z tkanki tłuszczowej :)

Gość lambadaa
Widzę, że sie troche na tym znasz, to moze podrzucilabys mi jakis prosty plan cwiczen? :)

Gość 1h sexu zamist 3h fitnes
wyjdzie na to samo. a powaznie poszukaj na www.sfd.pl

Gość lambadaa
siedze na tym od dwoch godzin, ale nie moge sie polapac co konkretnie robic

Gość lambadaa
upup