Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemProGamerem

Retinoidy na blizny

Polecane posty

Gość JestemProGamerem

Cześć mam 15 lat nigdy nie miałem trądziku i od bardzo długiego czasu mam blizny na policzkach jak po ukuciu igłą chce sie tego pozbyć proszę o mądrą odpowiedź, używam Atrederm od 3 tyg. bez żadnych rezultatów łuszczenie zaczerwienienie jest lecz dziurki się nie zmniejszają kolagen się dostanie do bardzo płyciutkich dziureczek ? bo raczej łuszczenie za dużo nie da.A wiem że atrederm pobudza kolagen.Chce się tego pozbyć Atrederm da rade ?@@-) Zdjęcie: [img]http://images42.fotosik.pl/177/ce2a34e000895a94.jpg[/img]

a może to wcale nie blizny tylko rozszerzone pory co? jak nie miałaś trądziku to skąd masz niby mieć blizny? a u dermatolog a to byłaś czy tak sama sobie diagnozę postawiłaś? Atrederm to - preparat przeciwtrądzikowy, którego głównym składnikiem jest tretynoina, metabolit retinolu (witaminy A), wykazujący działanie złuszczające i hamujące rogowacenie nabłonka. Zmniejsza wytwarzanie prostaglandyn E2, kolagenazy oraz łoju wskutek hamowania wzrostu i czynności gruczołów łojowych. Pobudza prawidłową czynność mitotyczną skóry, zwiększa proliferację i rozluźnienie nabłonka w obrębie czopów łojowych, doprowadzając w ten sposób do ich opróżnienia. I skąd ten wymysł że niby pobudza kolagen ? dziewczyno kto ci takich bzdur nagadał?

Gość takamyszkammała
bizarre, a co może pomóc na trądzik wywołany gronkowcem??? jakieś leki, nazwy, nawet na receptę, bo mój dermatolog nie ma pomysłów jak mnie leczyć, już 3 dermatolog....

Lekarz powinien zlecic ci zrobienie wymazu a potem leczyć . Leczenie tylko antybiotykowe i może długo trwać , gronkowca bardzo ciężko jest wyleczyć . Jak ci poprzedni lekarze nie pomogli to zmień.