Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamila1234

wypłata ubezpieczenie za za pobyt w szpitalu w ciąży

Polecane posty

Gość Kamila1234

Witam jestem w 8 tyg ciąży będąc w 6 trafiłam do szpitala z zagrożoną ciążą i leżałam tam 4 dni potem po tyg znowu trafiłam do szpitala z krwotokiem i leżałam 7 dni czy za taki pobyt należy mi się wypłata świadczenia za pobyt w szpitalu?? Mam ubezpieczenie grupowe z pracy AVIVA

ja jak byłam na początku ciąży z zagrożeniem, to tylko zaniosłam im ubezpieczenie, ale raczej nie ubiegałam się o żadne świadczenia. Wydaje mi się, że nie, ale kto wie? A z dzidzią wszystko w porządku?:x

za kazdy pobyt powyzej 4 dni w szpitalu nalezy sie kaska ;) okolo 60 zl za dzien (przynajmniej u mnie). nelezy miec tylko wypis ze szpitala i polise

dokładnie u mnie obejmowało jedynie pobyt w szpitalu z zagrożeniem ciąży ale nie w terminie porodu... jeśli np byłabym po terminie z problemami i zagrożeniem zdrowia bądź życia maluszka to nic by nie wypłacili. ale uważam, że powinnaś spróbować... wypis ze szpitala jest potrzebny i wniosek o wypłatę świadczenia... skłądasz u ubezpieczyciela i czekasz na decyzję... zwykle ok 50-60zł za dzień pobytu ale co najmniej 4 dni musisz leżeć!!!

Gość Ezet
Hej, mam ubezpieczenie grupowe z Warty. W 16 tc trafiłam do szpitala z powikłaniami dot. mojego układu trawiennego. Oczywiście skierowano mnie na ginekologię "bo ciąża" (W Polsce z problemami z sercem babeczek w ciąży też nie kierują na kardiologię tylko na ginekologię tak na marginesie). Napomknę, że moja ciąża nigdy nigdzie w dokumentacji nie została określona jako ciąża wysokiego ryzyka. Kiedy złożyłam wniosek do ubezpieczyciela o wypłatę świadczenia za pobyt w szpitalu, dostałam odmowę. Zadzwoniłam, żeby się dowiedzieć dlaczego, to najpierw powiedzieli, że mój pobyt w szpitalu był związany z ciążą wysokiego ryzyka dlatego nie dostanę kasy. Zapytałam skąd wyczytali, że ja mam ciążę wysokiego ryzyka, bo nigdzie nie ma takiego stwierdzenia w dokumentacji. To mi powiedzieli, że w sumie każdy pobyt w szpitalu w ciąży jest z automatu odrzucany do wypłaty świadczeń. Nie ważne, że to ma związek z moim organizmem a nie organizmem dziecka i że z dzieckiem wszystko było w porządku. Co najlepsze w udostępnionych mi OWU nie mam słowa o tym, że pobyt w szpitalu w ciąży jest z automatu odrzucony. Jak poprosiłam o wysłanie mi szczegółowych OWU (bo się okazało, że takowe są w ich posiadaniu i z tamtych korzystają) to mi powiedzieli, że to jest cała książka i w sumie mi to to niepotrzebne. Także jak się okazuje, od lat nie wiem za o płacę i jeszcze mają problem z udostępnieniem dokumentów. Nie polecam Warty jako ubezpieczyciela.

Gość gość
A mi wyplacili i za pobyt w ciazy 3 razy i za dni po porodzie, bylam zaskoczona bo w warunlach ubezpieczeni byla adnotacja, ze za porod nie placa, a jednak

Gość gośćwartozWartą
Kiedyś sama szukałam informacji, więc napiszę jak było u mnie. Ubezpieczenie mam w Warcie. W ok.19 tc ciąży trafiłam do szpitala na 3 tygodnie-zapłacili mi ponad 700 zł. Przed porodem i po leżałam w sumie miesiąc- Warta zapłaciła ponad 1000 zł, za urodzenie dziecka dostałam coś około 700 zł. To nie żadna reklama, jestem naprawdę zadowolona z Warty (ubezpieczenie pracownicze dodatkowe), nigdy nie miałam żadnych problemów z tą firmą.

Gość gość
Ja mam ubezpieczenie w Warcie Ekstra biznes plus się nazywa i właśnie dostałam kaskę za pobyt w szpitalu z 2016 a jest 2018 dołączyłam tylko wypis że szpitala ile byłam. Dodam jeszcze że nie stety ciąża zakończyła się poronieniem. Podsumowując dostałam 160 zł za pobyt w szpitalu i 150 refundacji za leki

Gość Compensa

A ja dostałam właśnie decyzje odmowna od Compensa ze nie wypłaca mi świadczenia za ponad 10 dniowy pobyt w szpitalu w związku z ciąża pozamaciczna (byłam poddana tez chemioterapii) gdyż towarzystwo nie ponosi odpowiedzialności jeżeli pobyt miał związek z ciąża o jej powikłaniami. Jestem wzburzona bo płaci się nie małe pieniądze a nic Ci się nie należy. Byłam przekonana ze coś dostane. Czy mozna z tego tytułu się odwoływać ?