Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julia4532

TEMACIK O TEŚCIÓWYCH

Polecane posty

Gość julia4532

Hej! Popiszmy o swoich teściówkach, czy pomagają czy wręcz odwrotnie. Jeśli robią problemy to w czym i jak sobie z nimi radzimy. Może nasze doświadczenia pomogą innym poradzić sobie z upierdliwymi teściowymi. Zakladam topik bo sama mam kupeee problemów z mamusią męża i już prawde mówiąc nie wiem jak sobie z nimi poradzić..

Ciesze się, że nie utrzymujemy kontaktów z "mamusią". Po kolejnych jej wygłupach i przykrościach jakie nam sprawiła, m.in. sprawa w sądzie o zwrot darowizny mój mąż całkowicie zerwał z nią kontakt. Wiem, że babsko i tak nam źle życzy i nie może uwierzyć w to, że zaszłam w ciążę. Według niej ja nie mogę mieć dzieci.

Gość Cyytrynusia
Ja bedę brała ślub za 3 miesiące, ale przyszli teściowie sa bardzo pomocni (ale bez przesad- nie wtrącają się gdy nie trzeba), cieszę się, że na takich trafiłam. Przy dziecku też pewnie będą pomagać na tyle ile będą mogli, bo widzę jak pomagają swojej córce z dzieciakiem.

Gość julia4532
Wiesz moja teściówka przed ślubem byla jak do rany przylóż.. po ślubie nawet nawet spoko, jak pojawilo się dziecko - MASAKRA. Ona chce wychowywać moje dziecko. Bynajmniej ja to tak widze.

Gość mmmmmmraau
do teściów trzeba mieć dystans:D

moi tez znosni teraz nie mam pracy to tresciu czesto zagaduje i pomysly podrzuca czy by nie otworzyc czegos swojego\ mowi ze widzi potencjał hehe taki żartowniś raz zagadał ze moge robić kartki i takie dekoracyjne sprawy a nie wiedzial ojczulek ze to wlasnie hobbistyczne moje zajecie to sie chlopina zdziwil jak mu taka specjalną dla niego ostatnio zrobilam to teraz mowi ze podnosi poprzeczke i pokazał mi art w gazecie ze ktos na osiedlu załozył szkołe brekdance ( chyba tak sie to pisze) no tego to juz mu nie udowodnie ze potrafie ale jest smiesznie a tak na serio to i zarowno moi rodzice jak mojego męża wspieraja jak moga nie sa natarczywi i mozna sie z nimi dogadac ale tez na plus jest to ze mieszkamy od jednych i od drugich jakies 80 km dalej wiec za czesto ich nie widujemy kto wie jak by bylo gdybysmy byli zmuszeni mieszkac razem

A pewnie że trzeba mieć dystans. Ja z teściami nie mieszkam więc spoko, a znam ich tyle co mojego lubego czyli 5 lat więc mniej więcej wiem czego się mogę po nich spodziewać. (Parę postów wyżej ta cyytrynsia to byłam ja, tylko się mi źle zalogowało ;) )

Gość julia4532
Mieszkać z teściami sobie nie wyobrażam. My mieszkamy 5 min na nogach spacerkiem więc.. mikikimi - że sie tak zapytam. Co ty robisz ze tak szybko chudniesz?? Aż mi szczena opadla

Julia4532 -to tak jak ja, teściowie mieszkają ulice obok nas ;) I też się podpinam pod pytanie, jak można tak szybko chudnąć ? tez bym tak chciała :D

nie jest skomplikowana tylko tak sie wydaje tak naprawde jest o wiele prostsza niz wszystkie koprnhaskie kapusiane turbo i cała reszta podobnych bo sie je ile chce kiedy chce tylko ze wyznaczone produkty wiec tylko trzeba wiedziec jakie produkty trzeba uzywac a reszta to juz wasza inwencja tworcza

Już mam książkę i będę czytać o tej diecie :D Waże 59 kg, 168 cm wzrostu i chciałabym schudnąć do 52 kg

Mikikimi - woow gratuluje spadku wagi:-) Zaraz poczytam o tej diecie, bo nie wiem czy nadaje sie dla karmiacej matki - rodze za tydzien:-) Jesli chodzi o tesciow, to moi sa bardzo pomocni, choc staraja sie nie narzucac. Znam ich 8 rok, wiec w,em czego moge sie spodziewac i jak zyc z nimi w zgodzie. Tesc jest przesmieszny, ma juz 3 wnukow, ale teraz ja urodze mu pierwsza wnuczke, kilka dni temu przyszedl do mnie z paczka pieluch...dla dzieci o wadze 9 kilo:-) Musze chyba urodzic malego byczka:-) W walentynki dzwonil z zyczeniami dla swoje malej ukochanej tzn wnusi. Nie wspomne juz nawet, ze stara sie wspierac nas finansowo nie zaleznie czy taka potrzeba istnieje, czy nie. Tesciowa tez jest bardzo dobra, przynosi mi rozne rzeczy do jedzenia, codziennie dzwoni i pyta czy czasem nie przyniesc nam obiadu itp. Az boje sie, ze ich przechwale:-))) Jednak musze przyznac, ze ta nasza sympatia i chec utrzymywania dobrych stosunkow jest zasluga nas wszystkich. Ja tez nigdy nie marudze tesciom, ze cos robia nie tak, nie zwracam uwagi na ich niektore rady itp - kiwam glowa i robie po swojemu. Nie chce im robic przykrosci, niech czuja, ze jako rodzice mojego meza maja u nas autorytet. Oni szanuja nas, a my ich.

Gość julia4532
Ja też już kiwam glową nawet jak się nie zgadzam albo czegoś nie zrobie.. Ja też karmie piersia więc poczekam z dietką.. Tak mi źle z nowa figura po ciąży.. ;(

co do esciow to masz racje malina ja podchodze podobnie do tematu choc powiem ci szczere ze czasami lepiej mi sie rozmawia na jakies tematy z tescciami nixz wlasnymi rodzicami oni sa bardziej konkretni nigdy nie czulam od nich jakiejs zawisci czy niechceci i staram sie odplacac tym samym ale jeszcze nie mamy dzieci wiec sie okaze jak juz sie o cos postaramy co wtedy mysle ze nas tescie szanuja za to ze nie wpadlismy i nie wrobilismysie w małżenstwo nawzajem tylko sami rozwaznie i zgodnie do tego tematu podeszlismy a co do dietki przeczytanie ksiazki jest niezbedne miom i wielu dietkowiczek zdaniem bo wszystko wyjasnia i pokazuje poza tym nie pamietam co pisze o kobietach ktore karmia ale wiem ze jest ona na pewno dozwolona dla kobiet ktore juz skonczyly i chce szybko po ciazy zgubic zbedne kg i potem nie miec efektu jojo od razu mowie ze nie jest to dieta ktora stosuje sie 10 dni i koniec mozna wrcic do opychania sie ciastakimi i chipsami dieta jest długofalowa ale duzo bardziej satysfakcjonujaca niz wszyskie inne ktore juz w zyciu stosowałam

jesli jest ktos zainteresowanyy moge wyslac wersje elektroniczna ksiazki tylko prosze podac meila

Gość bluiojoppp
ja mam wrednego teścia,poprostu go nie odwiedzam,mąż sam nie raz idzie do niego,przez to on nie ma śmiałości przyłazić do mnie i mam spokój,a nadokuczał mi w soim czasie sporo i w słowach nie przebierał,chodziłam do mojego przed ślubem a teść pytał czy nie mam domu,a teraz mu głupio bo kupiłam sobie własne mieszkanie

Gość ziutinowa
ja tez poprosze na maila adamczukasia@gmail.com :)

Gość ajhdsjhvdsjlk
i ja też banana2005@o2.pl

hej :) czy ja również mogę prosic o dietę? tala24@interia.eu

To ja tez poproszę dietę:) magda@heating.com.pl. Wydrukuje sobie i w weekend poczytam. A co do teściowych- my mieszkamy sami i to w innym miescie więc widujemy się rzadko. Jak już się widzimy zachowujemy się raczej neutralnie i tyle :) Rady owszem są, mówienie do dziecka zamiast do mnie (np. taka niedobra mausia- dziecku jęść nie daje) ale generalnie powtarzam sobie, że mogę to znieść- nie chce mi się wszczynać awantur:)

U nas też przed ślubem i po nim teściowie byli do rany przyłóż. Ale kiedy pojawił się Jasio to i pojawiły się zgrzyty. I niestety mamy tą "przyjemność" że mieszkamy z teściami.

Gość panna nie z tego swiata
ja tez o dietke poprosze!! paulinag-88@o2.pl

Gość hghg
mikikimi dziękuję Ci bardzo :)

nie ma sprawy wysyłam wam po kolei wiec za jakies czas powinnyscie wszystkie miec na skrzynakach a jak nie to zapraszam na kafe jest forum o dukanie pt nie potrafie schudnąć..

Gość Ada to nie wypada...
Ja też poproszę dietkę na banika@poczta.onet.pl Dziękuje