Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

torunianka23

multilac, probiolac, provag,quatrum, lacibios femina które lepsze?

Polecane posty

Chodzi mi o zdania waszych ginekolog glownie co oni sadzą ktory z takich doustnych byłby najlepszy, ja powinnam brac prawie caly czas niestety:/ a lacibios femina kosztuje ok25 zł, wiec to troche duzo bo bym musiala 3 opakowania w ciagu miesiąca zjadac:( moze tamte sa tansze i tez tak skuteczne?????????????????????

Gość ToJaMamPytanko
no wlasnie chcialam zapytac o multilac czy jest on skuteczny na flore bakteryjna w pochwie?

Gość maluszekZZZ
wszystkie wpływaja na flore w pochwie?

Gość ToJaMamPytanko
up

Gość chyba nie wszystkie na pochwe
moja ginekolog-położna zaleciła lacibios jednak jako najlepszy. ja kupuje za 19zł

ja biore provag, z polecenia lekarza, wg mnie jest bardzo dobry, place 20zl z groszami, ale te probiotyki raczej tak stoja cenowo

Gość O_L_A
Ostatnio w Warszawie na ulicy Zwycięzców na Saskiej w aptece koło piekarni był Lacibios femina za 19 zł czy coś takiego, ale chyba jeszcze taniej jest w aptekach Ziko.

Gość 28 latkaa.,
ja stosuję provag profilaktycznie; polecali mi go i lekarze i farmaceuci.Lepszy niz inne z tego względu na to że szczepy bakterii pobierane od Polki, oraz badania prowadzone w Polsce.A co do ceny to też płace koło 20zl(zaezy gdzie kupie), ale myśle ze ceny tych probiotyków wszytskie będą zbliżone.

Gość kawka79
Ja stawiam na dobre i tanie - stąd mój wybór multilacu. Tańszy od lacibios feminę o 10 zł a to juz coś. Dodatkowo to nie tylko probiotyk ale i prebiotyk. Ja juz wiem co to oznacza, bo wyczytałam w ulotce :-) Ma substancję która zwiększa aktywnośc dostarczanych bakteryjek. Stąd jego skutecznośc znacznie większa niż większości probiotyków jakie brałam

Gość maluszekZZZ
no tak ale czy multilac wplywa na pochwe?

ja stosuje lacibios fem i mi się wydaje najlepszy. a28latka, a moglabyś tutaj te badania wkleić albo mi wysłać na maila? jeśli masz to daj znać, ja chętnie poczytam :) a multilac nie wpływa na pochwę, ma chyba wskazania gastrologiczne z tego co się orientuje

Gość helena09
Ja przy tego typu dolegliwościach zwłaszcza antybiotykowych podaje enterol i sobie i moim dzieciom,zwłaszcza przy biegunkach.

Gość domatorka22
Multilac wpływa na cały organizm, ale jesli rozwinęła się grzybica pochwy, warto dokupić probiotyk ginekologiczny. Natomiast na co dzień multilac w zupełności wystarczy.

Gość MartaD5504
Uzywaliscie preparatu o nazwie Quatrum? No bo szukalam komentarzy dotyczacych tego preparatu i postanowilam Was zapytac. Mozecie cokolwiek napisac mi o tym leku? Jest sens go kupowac, slyszeliscie o zamiennikach? Tu jest troche komentarzy o Quatrum: http://www.listalekow.pl/quatrum/ - myslicie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie chcialabym sie przejechac i wydac bezsensownie kaske, dlatego mam nadzieje, ze cos mi doradzicie. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość gość
wg. mnie z probiotyków ginekologicznych najlepszy jest lactovaginal, jesli chodzi o układ pokarmowy kupuje najtańsze.

Gość gość
pierwsze pytanie było o doustny probiotyk-ja z wymienionych wybieram provag, bo zaleca go mój ginekolog.Ale nie wiem czy jest sens stosowania probiotyku cały czas.Provag zaleca się przez 20 dni,później ewentualnie można zrobić badania na czystość pochwy-tam wychodzi ile jest lactobacillusów i tym bym się sugerowała.

Gość gość
jeśli chodzi o probiotyki to mogę polecić acidolac, jest tani i skuteczny a przy tym całkiem smaczny;)

Gość enka enka
Acidolac Junior to jeden z ulubionych probiotyków moich dzieci :) Smakują im te misie a przede wszystkim są bardzo skuteczne.

Gość gość
Mnie ginekolog ostatnio zalecił probiotyk dopochwowy lactovaginal, od razu po aplikacji kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego, stosowały go już nasze mamy co świdczy o jego skuteczności.

Gość gość
też stosuje lactovaginal jeśli jest taka potrzeba. brałam go już w czasie ciąży z zalecenia ginekologa.

Gość ziutekgość
multilac się wklada do pochfy?