Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem czy dobrze zrobilam

Mam skurcze co 2 min!!!

Polecane posty

dzeiwczyny jestem ponad tydzien po terminie i zrobilam sobie dzis w domu koktajl poloznych! Nie przeczyscilo mnie strasznie, ale od 2 godzin mam skurcze.............tyle ze mniej wiecej co 2 min! Nie sa mocne, brzuch jak kamien, i na dole boli jak na okres! Rodzilam juz raz i wiem jak wygladaja skurcze porodowe, dokladnie jak te ktore mam teraz! Tyle ze poprzednio mialam je najpierw co 10 min a teraz od razu co 2 min! Niewiem co robic? Jechac do szpitala, czy czekac nadal....moze przejda, odstep miedzy nimi nie zmienia sie narazie!!!!

a na co chesz czekać? aż zrobisz kupke?? :P skoro masz skurcze i jestes po terminie to chyba oczywiste, ze zaczynasz rodzić?!

Gość ej powiedz
taaa, poczekaj jeszcze.... boze, jaka idiotka :O

Tydzien po terminie,skurcze co 2 minuty i Ty siedzisz na forum zamiast jechac do szpitala?!Gdyby to byla twoja pierwsza ciaza to rozumiem ale juz rodzilas i nie wiesz ze to sygnaly zblizajacego sie porodu????:O

czekaj az urodzisz w domu..jestes tydzien po terminie wiec dawno powinnas byc w szpitalu bez wzgledu na to czy masz skurcze czy nie wiec nad czym myslisz? ale to twoje dziecko i ty jestes za jego zdrowie odpowiedzialna. ale miec skurcze co 2 minuty i siedziec na kaffe? no prosze Cie..

no tak tylko, ze w pierwszej ciazy te skurcze co 10 min byly i odstep sie zmniejszal! Poza tym byly bolesne, a teraz nie!!! Byc moze to tylko wynik draznienia macicy przez ruchy jelit (wywolywane przez ten koktajl)

Gość do szpitala biegiem a nie na
forum!!!!

Gość mama z gdyni/....
I po co ją od razu wyzywasz :O :O Boże, ile tu wredot siedzi... Myślę, ze wywołałaś sobie skurcze porodowe :D:D Wkońcu to już tydzień po terminie ! Dopakuj torbe i do szpitala na ktg :) Jak to prawdziwe skurcze to Cię zostawią już do porodu :) POWODZENIA !!! Trzymam kciuki za szcześliwe rozwiązanie !!!

Gość ej powiedz
stiwerdzam tylko fakt :P

Gość 4 córki
ło jezu :o tyle dzieci zdarza się w rodzinach patologicznych albo bardzo bogatych, mam nadzieję że należysz do tych drugich...

Gość do szpitala biegiem a nie na
no, chyba że liczysz na to że taksówkarz odbierze poród i dziecko będzie miało bezpłatny przejazd całe życie... Na co ty czekasz kobieto? Drugie dziecko a ty się zastanawiasz? Pierwsze rodzi się długo, drugie to tylko chwila!!!

jak zdazy.. ja bedac tydzien po terminie jechałam do szpitala z nieregularnymi skurczami bez problemu mnie przyjeli podali 2 zastrzyki na przyspieszenie akcji i po 7 godzinach urodziła. coreczka niestety juz miała oznaki przenoszenia a łozysko było tez w złym stanie.

Rodziłam trzy razy, każdy poród jest inny, nie porównuj do pierwszych skurczów tylko do szpitala!!!

Gość trzebabylo od razu napisac
A napisałam , że kogoś obraziłaś :O ?

i co autorko? zbierasz sie do szpitala chyba skoro sie nie odzywasz? czy czekasz jeszcze na jakies rady?

Gość ej powiedz
moze juz urodzila/wypierdziala/wysrala???

moze rodzi.. z tego co mi wiadomo majac skurcze co 2 min i to regularne porod prawie sie zaczyna..

Gość kjhfwejhrjr
A co to ten koktajl położnych? :D Ja jestem już kuźwa kilka dni po terminie i nic się nie dzieje.

Gość ona rodzi juz
i pewnie przestała pisać żeby nie zalać klawiatury. Czekajcie za chwile sie odezwie zapytać czy może nożyczkami odiąć pępowinę :classic_cool:

Gość eenooooooo
wysrałaś juz to biedne dziecko?????

No wiec do tych ktore kulturalnie nie potrafia odpowiedziec na pytanie: Same jestescie idiotkami i pewnie z takich bab jak Wy smieja sie polozne, bo przyjezdzacie do szpitala przy pierwszym lepszym baku, ruchu jelit czy pierdnieciu:D Do tych ktore, sa kulturalnymi, dojrzalymi osobami i potrafia odpowiadac grzecznie na pytania! Nie podobaly mi msie wczoraj ze te skurcze przywalily z grubej rury i tak czesto! Weszlam do wanny i odstep miedzy nimi zaczal sie zwiejszac:) Potem stopniowo zanikly! Dzis o 3 godzinie obudzily mnie mocne, regularne skurcze co 13 min:) Teraz mam je co 10:) Poczekam jeszcze troszke i jak beda co 8 to ide do szpitala! Nie jestem panikara, i nie latam z kazdym objawem do szpitala! Zawsze staram sie oszacowac sytuacje zanim zrobie jakis glupi krok! Mam szpital doslownie 3 min na nogach od domu, wiec zdarze jakby co, a jak nie to zadzwonie i zaraz by sie ktos zjawil;) Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi:) Trzymajcie kciuki:)

Aha i jeszcze cos! Jestem oburzona slownictwem i zdaniami Polek! Sama nie jestem zwolennczka fasolek, dzidzi, siuraczkow, nozeczek, bo dziecko to dziecko a nie fasola! Ale stwierdzenie, ze dziecko sie wysra albo wypierdzi nie miesci mi sie w glowie! Nie wierze, ze tak pisza wyksztalcone, kulturalne osoby i nikt mi tego nie wmowi! Brzydze sie takimi slowami, szczegolnie jesli laczy sie je z porodem, ktory jest (wiem ze nie dla kazedj kobiety) tak pieknym przezyciem! Fuj, wstydzcie sie kobiety plebsu! Jak tlumaczycie dzieciom skad sie biora dzieci to uzywacie slow: "mama cie wysrala", albo "to bylo pierdniecie i juz sie pojawiles"?????? Chyba tak...wspolczuje dzieciom, naprawde! Nie zagladne juz tutaj, wiec darujcie sobie swoje zbedne komentarze, ktore pewnie znow beda potwierdzeniem tylko waszego chamstwa i glupoty! Zegnam juz tu nie napisze, zeby nie bylo jakis glupich podszywow!

Gość coo za mattkaa
ten termin "wysrałaś dziecko' używamy tylko w okresleniu do ciebie debilko!!! kuruj sie dalej domowymi sposobami zamiast isć do szpitala! ciekawa jestem, jak bardzo zepsute jest juz twoje łożysko???!!! fuj!!!

jeju ale jestes tydzien po termoinie wiec powinnas tak czy inaczej jechac do szpitala! podłaczyli by cie pod ktg i by było wszystko wiadomo. ja miałam tak ze jak przyjechałam do szpitala zaraz pod ktg i wyszło wtedy ze gdy miałam skurcze serduszko córki zwalniało bardzo ale 2 zasatrzyki na przyspieszenie akcji pomogły i corka na szczescie jest zdrowa a co gdybym sobie czekała? moze corka by sie nie dotleniła? moze jej serce wogóle przestało by bic.

Gość szok szok szokee
ciekawe czy to dziecko w ogóle urodzi jeszcze żywe... ? co za pizzda z tej pseudo-przyszłej matki, ona powinna leżeć od kilku dni na obserwacji pod ktg a nie wypisywać farmazony na kafe... takiej to sie od razu powinno dziecko odebrać! wypiła sobie środek na przyczszczeniej akby chciała za przeproszeniem rozpuscic dziecko i wysrać z siebie!!

do Pani dwa psoty wyżej-niestety muszę Panią rozczarować,bo chamem się po prostu jest lub nie.Nie można być chamem 'tylko wobec 1 osoby na forum'.Czas spojrzeć prawdzie w oczy i nad sobą popracować,lub przynajmniej pozbyć się tej obłudy i przyznać przed sobą,że chamem jest się chamem.Innej opcji nie ma.

Gość no to rodzic marsz
buaha ha ha 💤