Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miiiiiiiiiiiiiiii

Czy MOŻLIWA CIĄŻA W MOIM WYPADKU???????????

Polecane posty

Kochałam się z mężem. Biorę tabsy, ale dodatkowo zabezpieczamy się prezerwatywą. Niestety jedna tabletkę wzięłam za późno. miałam ją wziąć wieczorem, wzięłam rano. To był pierwszy tydzień blistra. a więc najbardziej niebezpieczny. 2 dni wcześniej kochałam się z mężem , gumka nie pękła, nie zsunęła się, ale mąż nie wyciągnął członka na czas. czytałam , że prezerwatywy mogą mieć mikropory przez które przedostają sie plemniki i teraz [panikuję. możliwa jest ciąża w takim wypadku?

Gość ej powiedz
dobrze rozumiem??? bierzesz tabsy, stosujesz prezerwatywe i na dodatek przerywacie? WOW :D

tak....no ja mam już dzieci i nie chcę więcej na razie. ale tym razem tabletki nie działały, bo jedną wzięłam o 14 godz. za póżno i było do końca....więc?

Gość ej powiedz
wedlug mnie ciaza jest raczej malo prawdopodobna. moglas sprawdzic czy gumka byla cala. nie panikuj.

sprawdziłam. Była cała. tylko przeczytałam o tych mikroporach w gumkach to się przeraziłam, dodam, że to były prezerwatywy durex

Gość ej powiedz
firma nie wazna bo durexy tez pekaja. ale skoro byla cala to nie masz najmniejszych powodow do obaw. wyluzuj :D

no jak mąż ją zdjął, to sobie zwisał taki biały bąbelek. nic z niego nie wyciekało....ale ia tak panikuję...

dodam, że od kilku dni jestem senna....

Gość taka jest moja teoryja
to prawda, że gumka zawiera mikrootwory. dla mnie to żadne zabezpieczenie! no chyba, że w połączeniu ze stosunkiem przerywanym i globulkami

no właśnie ja też czytałam o tych mikroporach. i teraz mam pietra, bo normalnie mąż nie kończy we mnie....

Gość To nie ciąża..
Masz już dziecko/dzieci i takie bzdury gadasz? Coś mi tu nie pasuje.. Zmęczenie może się pojawić w dowolnym momencie i wcale nie musi być oznaką ciąży. Rzekłabym, że zmęczenie jako ostatnie interpretowałabym jako objaw... Poza tym NAJWCZEŚNIEJSZY objaw ciąży jaki się może pojawić, pojawia się ok 10 dni po potencjalnej owulacji, a więc tuż przed okresem, a nie na początku cyklu... Wyluzuj

Gość Aha....
i jeszcze jedno - te mikrootwory to bujda. Osoby które się kochają w prezerwatywie i zakładają ja umiejętnie nie zachodzą w ciążę. Więc przestań panikować kobieto, bo to aż śmieszne jest...

no ale może Ci o stosują gumki i nie wpadają stosują dodadkowo stosunek przerywany..a mąż nie wyciągnĄŁ.o antykoncepcji wiem niewiele bo zaczęłam współżyć dopiero po ślubie i to od razu staraliśmy się o dziecko...

up

Gość MamaChłopców
mała miiii - ciąża zawsze jest możliwa - to, że prezerwatywy daja pi razy oko razy drzwi 98 % a tabletki 99% szans, że w ciążę się nie zajdzie, to nie oznacza, że stosując to i to masz prawqie 200% pewności!!! gumki MAJĄ MAŁE OTWORKI!!! tabletki - wystarczy, że jedną weźmiesz za późno radzę Ci zrobic test!

Gość ygyui
ale masakra jakvbym miala sie tak stresowac po kazdym stosunku to bym wolala w ogole nie kochac sie. poza tym to jak ty sie zabezpieczasz to jest smieszne. tragiczne. wystarczy kalendarzyk malzenski. to nienormalne ze mezatki truja sie jeszcze tabletkami i jeszcze mimo to panikuja. jak nie chcesz dzieci az tak bardzo to nie uprawiaj seksu to jest najlepsza metoda

Gość ygyui
poza tym do tego stosunek przerywany?? przeciez to nie zdrowe ani nie przyjemne czy ty w ogole miewasz orgazmy?

Autorko ...coś mi tu kręcisz? powiedz lepiesz szczerze ze to twoj chlopak i dopiero zaczelas wspolzycie z nim i masz obawy, a tak dorabiasz do tego cały scenariusz.... pigułki, gumka i przerywanie? co jest na głowy wam padło? ile macie lat po 17?

kalendarzyk małżeński.....dobre...... ja jestem mężatką, ale mam już dzieci i nie chcę więcej. to znaczy, że mam zachować celibat???????????????????? ja bym nawet mogła, ale mąż by tego długo nie wytrzymał, bo i tak rzadko sie kochamy. to źle, że się zabezpieczam? mam sobie narobić 5 dzieci i dać im suchy chleb do jedzenia? niestety nie stać nas na więcej dzieci!!

facet mam 26 lat. jednak przyznaję się bez bicia - NIE ZNAM SIĘ NA ANTYKONCEPCJI, bo jej nie stosowałam. może to dla Ciebie śmieszne, ale nie spałam z nikim przed ślubem. po ślubie chcieliśmy mieć 2 dzieci w miarę szybko. więc nie stosowałam zabezpieczeń. dopiero teraz ją stosuję. a napisałam wyraźnie - zapomniałam jednej tabletki, stąd moje obawy czy gumka wystyarczyła. stosunek był do końca...to znaczy mąż skończył we mnie.

Gość ygyui
tak zle bo z takiego pozycia nie ma pozytku. total bez sensu. ja dlugi czas stosowalam kalendarzyk i nie wpadlam. oprocz kalendarzyka jest mnostwo innych metod naturalnych. w zyciu nie zdecydowalabym sie na tabletki bo zabijqaja a twojemu mezowi wspolczuje pewnie ma juz dosyc

jak prezerwatywa była dobrze założona i w trakcie nic jej się nie stało, to prawdopodobieństwo że jesteś w ciąży jest zerowe. A czy nie lepiej zrobić test 14 dni po stosunku? He?

Gość ygyui
idz kurna do gina na pogadanke bo to co piszesz jest smieszne. dojrzali normalni ludzie sie tak nie zachowuja. i pewnie jeszcze powiesz ze katoliczka jestes

kobieto, przestan sie zameczac! I meza tez! Stosujesz dublowana antykoncepcje- po co Ci to???? Na diabla Ci tyle tego dobrego? Wyluzuj! Tabsy wystarcza, stosowalam je przez ponad 20 lat, nagminnie zapominalam wziac pigulke w roznych porach cyklu, maz zawsze konczyl we mnie, bo nie wyobrazam sobie tego inaczej (nie zamierzam pozbawiac sie tej przyjemnosci!) i nie zaszlam w ciaze, gdy jej nie chcialam. Z takim podejsciem to pewnie juz masz nerwice, a jesli nie, to w niedlugim czasie ja sobie zafundujesz. I jeszcze meza jej nabawisz. Spokojnie, wszystko jest dla ludzi. Jesli nie jestes w stanie pamietac o braniu pigulek to, jak Ci juz ktos podrzucil, zastosuj ksztaltke wewnatrzmaciczna, bedzies spokojniejsza, bo nie musisz o niej pamietac.

jestem katoliczką, ale to nie ma tu nic do rzeczy. kościół zabrania antykoncepcji, ale ja na pewno do tej zasady stosować się nie będę! nie mam doświadczenia w antykoncepcji, dlatego zadałam pytanie. facet dzięki za rzeczową odpowiedź! no ale myślisz , że test jest konieczny? no bo za 3 dni mam dostać krwawienie z odstawienia...więc powinno sie wszystko wyjaśnić....no chyba, że krwawienie z odstawienia wystąpi tak czy siak...

Mala miiii, nie jestes gluptasem, po prostu niewiele wiesz na temat. Masz internet, wiec w wyszukiwarce wpisz sobie haslo "antykoncepcja- metody" i czytaj, czytaj, czytaj, a potem poszperaj w forach, poczytaj opinie ludzi stosujacych, a sama staniesz sie kopalnia wiedzy na ten temat. Nie stracisz tego czasu. A okres dostaniesz, na bank!

babaruda no właśnie czytając fora zgłupiałam. Czytałam o babeczce, która wpadła mimo, że gumka nie pękła. to na forum przeczytałam, że gumki mogą mieć jakieś tam mikropory, czytałam też wypowiedzi wskazujące na to, że kobiety mimo prawidłowego stosowania tabletek wpadły. nie wiem na ile to jest prawdą na ile nie. nie siedziałam w ich macicy. dlatego założyłam własny temat......

nie martw sie na zapas. Jesli nie chcecie miec juz wiecej dzieci, to poszukaj informacji o wazektomii- to dla meza. Moj jest po i bardzo sobie to chwali!

PS. Osoby, ktore nie zaszly nie pisza o tym, wiec latwiej trafic na topik o tym, ze cos sie sknocilo. Wyluzuj! Przezycia po wyluzowaniu sa naprawde fajniejsze... :-P