Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszkodowanaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

obgaduja mnie w pracy

Polecane posty

jak sie zachowac w takiej sytuacji? to moja pierwsza praca, pracyje tu kilka msc slyszalama pare razy jak kolezanki mnie obgaduja, krytykuja moj urlop, jakies glupie docinki, usmieszki pod nosem wiecie jak to jest jak sie zachowac w takiej sytuacji?

Gość spojrzeć w przeszłość
Uśmiechaj się, bądź życzliwa i ogólnie olewaj... to dopiero początek, który zawsze jest najtrudniejszy.. przeżyjesz :)

Gość fajna i ty to wiesz ze
Dokładnie, olewaj i nie pokazuj po sobie ze Cię to boli ! Początki zawsze są trudne ! Potem dadzą spokój nowej.

Olej to, pogadaja i jak zobacza ze sie tym nie przejmujesz to przestana.To takie ciumcie co madre tylko jak sa w grupie i nalezy je po prostu lekcewazyc.

pracuje tam juz 7 msc osta uslyszalam w kuchni jak weszlam zemnie obgadywaly nie wiedzialy ze weszlam

Gość pomysl sobie ze
musisz cos znaczyć, coś sobą reprezentować,skoro Cię obgadują:) najgłośniej krytykuje sie najlepszych:)

one wszystkie siebie nawzajem za plecami obgaduja a pozniej dobre kolezanki udaja

Gość Lusia12345
Jedyny skuteczny sposób aby to zmienić to przyjrzec sie sobie bardzo uważnie i odpowiedzieć sobie szczerze na następujące pytania. 1) czy zdarza mi się kiedykolwiek obgadywać lub skrytykować kogoś bez jego wiedzy i obecności? 2) czy nietoleruję oraz potępiam obgadywanie? Następny krok to zmiana tego tzn. zaprzestanie obgadywania oraz potępiania obgadywania. Wówczas otoczenie będzie się zmieniało również. Próby zmienienia czegoś na zewnątrz bez zmięniania siebie to bezproduktywna strata czasu.

ale ja tam nikogo nie obgaduja, nawet nie jestesmy zzyte,one traktuja mnie z boku, nawet jak ktos na urodziny to nie pozwalaja mi sie zlozyc na prezent, nawet zadna nie pwoiedziala ze ida skladac zyczenia itd

Gość Lusia12345
Ja nie mówilem o nich tylko o kimkolwiek poza nimi w calym Twoim życiu

pracujesz tam 7 miesięcy i nie znalazłaś tam żadnej bratniej duszy? może przyszłaś na miejsce jakieś "ich" koleżanki .

tak na czyjes miejsce, bo ta osoba jest na rehabilitacji

no to masz odpowiedż:) chcą byś odeszła żeby koleżanka mogła później wrócić.