Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia_92

Czy zielona herbata z pigwą też działa?

Polecane posty

Gość Gosia_92

Gość Gosia_92
Witam, chciałąbym się zapytać czy zielona herbata z pigwą też pomaga schudnąć? Bo słyszałam, że ogólnie jest bardzo w tym pomocna tylko nie wiem, czy takie smakowe też. I jeszcze ma dtugie pytanie. Mama będąc w sklepie kupiła mi taką z biedronki, to w sumie nie wiem czy taka coś w ogóle będzie skuteczna. Jak nie to jakie polecacie? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Gość Gosia_92
Poprawka :) z opuncją, ale to chyba żadna różnica

Gość fnhyvb
po pierwsze herbata zielona nie pomaga schudnac, jest po prostu zdrowym napojem korzystnym dla naszego zdrowia. Po drugie herbaty z saszetek to syf i nie maja zadnych wlasciwosci.

Gość zadne herbaty nie maja
takich zbawiennych dzialan, boooze ale ludzie sa naiwni !!! ocknij sie, to tylko chwyt marketingowy !!! owszem, zielona herbata dziala zdrowotnie na org. - oczyszcza z toksyn, dziala przeciw starzeniu sie

Gość tak też działa
dodatki smakowe lub zapachowe do zielonej herbaty nie niweluja jej działania.Wazne tylko aby nie słodzic zielonej herbaty,pic ją samą,czystą,bez cukru lub słodziku!! Firma,cena zielonej herbaty też nie mają znaczenia,najważniejsze aby pic ją regularnie i czesto!

Oryginalna zielona herbata kosztuje ok. 100 zł. dostałam kiedys od meza na imieniny, ale w smaku niczym sie nie rozni od tych z Bio-active i Biedronki. No moze tylko mocniejszym smakiem, ale to rzecz gustu. Herbata zielona ma własciwosci oczyszczajace organizm z toksyn. Ale moim zdaniem bez roznicy, czy jest z dodatkiem opuncji figowej czy cytryny, działa tak samo. Rzeczywiscie prawie kazdy kto pije zielona herbate na poczatku schudnie, ale potem organizm sie przyzwyczaja i jest normalnie.

Gość kluzzka
Firma,cena zielonej herbaty też nie mają znaczenia,najważniejsze aby pic ją regularnie i czesto! Bzdura! Nie ma nawet co porownywac jakiegos syfu w saszetce, a prawdziwa lisciasta herbate z herbaciarni. Wiem, bo zielona pije ponad 10 lat.

Gość kluzzka
gracielita, jesli nie rozni sie smakiem, to znaczy, ze zle ja zaparzylas, bo roznica w smaku jest kolosalna.

Gość nei wkrecajcie jakichs farmazo
w ze dziala na chudniecie bo to brednie !!! :(...zal mi takich naiwniakow

Gość to ja jestem naiwniakiem
piję zieloną herbatę od roku, w bardzo dużych ilościach mam 40 lat, więc niektórym w tym wieku trudno zgubić kilogramy ja schudłam 10 pijąc liściastą z biedronki dodam, że nie ćwiczę dni bez zielonej herbaty od razu są zauważalne, toteż bardzo sie pilnuję, by ja pic na mnie działa i to sie liczy może będzie to przechwałka, ale przy wzroście 167 wazę obecnie 55 kg i mam super figure rozmiar 34/36 pij i ciesz się figurką

Gość moim zdaniem 357
Też pomaga mi gubić kilogramy i szczerze polecam, chudniesz tanio, zdrowo i miło.

Gość i ja tego doświadczam i
polecam

Gość i co z tą zielona herbatą 1234
odchudza, czy nie bo już nic nie wiem

Gość heheh efekt placebo
robi swoje, najgorsze to sobie bzdety wmowic i to jeszcze 40letnia baba

Gość stara doświadczona golarka
oooo.... kogoś tu zazdrość zżera Pewnie wyglądasz jak wieloryb i nic na Ciebie nie działa - żarcik Zielona herbata u jednych powoduje utratę masy u innych nie , tak jak wszystko. Ja piję i nie narzekam na nadwagę, a tez specjalnie się nie staram.

Ja uważam że wogóle picie herbaty jest fajne. Polecam czerwona i zieloną na zmianę oczywiście bez cukru. Ja nie stety nie chudne bo jestem nie systematyczna ale dużo o tym czytałam i jak ktos wypija 2 l płynów dziennie to to bardzo pomaga. Powodzonka;)

Gość voddd
nie żryj tyle to schudniesz

W cafe clubie w C.H Promenadzie w Warszawie maja duzy wybor herbat zielonych i czerwonych .sama piję je cały czas...i widac efekty

zielona herbata nie ma zadnych szkodliwych właściwości.Jedyną żecza o ktorej trzeba pamietać to tylko to ,że trzeba ją parzyć do 3 minut NIE DŁUŻEJ! GDY PARZY JA SIĘ DŁUŻEJ TRACI SWOJE WŁAŚCIWOŚCI

Gość stara doświadczona golarka
traci swoje właściwości... ummmmm raczej walory smakowe niby dlaczego miałaby tracić właściwości

Gość hebrta zielona czy jakakolwiek
inna parzoma powyżej 3 minut NIE traci swoich zdrowotnych właściości tylko staje się G O R Z K A jak się ją parzy zbyt dugo!!!Ale nadal pozostaje herbatą i nadal jest zdrowa1

Gość skoro nie ma znaczenia
dla ciebie czy jest z pigwą czy z opuncją to też wszystko ci pewnie jedno czy schudniesz czy też przytyjesz ?

zielona herbata może poszkodzić w nadmiarze - to link http://www.faceci.com.pl/subskrypcja26.html a tu cytat z linku: Każdy wielbiciel herbaty powinien sam stwierdzić, jaka ilość jest dla jego organizmu odpowiednia. Ostrożność powinni zachować ludzie wrażliwie reagujący na kofeinę i garbniki. Również ludzie skłonni z natury do nerwowości, bezsenności lub mający wrażliwy żołądek nie powinni przesadzać z ilością. Pacjentom z wrzodem żołądka należy zdecydowanie odradzić picie zielonej herbaty, bowiem napar ten pobudza produkcję soków żołądkowych. Zieloną herbatą nie należy popijać przyjmowanych leków, bowiem nie można wykluczyć, że dojdzie do interakcji. Stwierdzono, że preparaty zawierające żelazo i wapń popijane zieloną herbatą nie rozpuszczają się do końca. Herbaty zielonej w nadmiernej nie powinny pić kobiety planujące dziecko oraz panie w ciąży. Przy nadmiernych dawkach EGCG Istnieje bowiem ryzyko urodzenia dziecka z rozszczepieniem kręgosłupa i innymi zaburzeniami układu nerwowego, co nie jest potwierdzone jeszcze naukowo. Ma to związek z EGCG, którego zadaniem jest hamowanie rozwoju komórek, niestety nie tylko tych nowotworowych. W ilości umiarkowanej, filiżanka delikatnej zielonej herbaty nikomu nie może zaszkodzić. UWAGA!!! Parzenie powinno trwać 3 -5 minut wodą 60-85 stopni Cesjusza, zatem dla zdrowia nie pije się herbaty mocnej lecz bardzo delikatną z drugiego parzenia.

Gość czarna t
zielona herbata na pewno pomoże w oczyszczeniu organizmu (tu mogę polecić Irvign Tea SPA sea detox, czyli zieloną herbatę z algami); natomiast często jest tak, że oczyszczenie organizmu powoduje utratę wagi.:)

Gość samozwańczy dietetyk
Oczywiście, że zielona herbata z czymkolwiek (nie słodzona) pomaga schudnąć ze względu na dużą zawartość teiny i wody. Nadmiar wody nie tylko wywołuje uczucie sytości, ale także (jak wiemy z biochemii) korzystnie wpływa na spalanie tłuszczu w organizmie. Teina dodaje energii przez co zwiększa wydatek kaloryczny nie powodując negatywnych skutków ubocznych kofeiny. Do tego jest bogata w bardzo ważne w diecie Polaków polifenole i na tyle niesmaczna, że psuje apetyt na inne rzeczy. Reasumując - zielona herbata w dużych ilościach lepiej odchudza niż większość suplementów.