Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_28.....

Jest tu ktoś z okolic Katowic?

Polecane posty

Gość Ona_28.....

Jestem tu od niedawna, jest kilku znajomych, ale kiedyś miałam bardziej intensywne życie towarzyskie, dużo rozmawiałam z ludźmi... A teraz jest jakieś poczucie, że za mało..., że można więcej. Jak ktoś ma ochotę pogadać (oczywiście na początek) zapraszam :D

Gość vero niQa
ja jestem! :D z dalszych okolic, ale w Katowicach bywam często ;) jak wrażenia? :D podoba Ci się w katowicach? :D w samym mieście i sąsiednich jest dużo klubów, także życie towarzyskie nocą jest rozwinięte :) można spotkać nie tylko studentów.. ;)

Gość Ona_28.....
Powiem tak bardziej mi się podoba niż kiedyś... bo wcześniej oceniałam zbyt pochopnie Katowice z punktu widzenia Dworca pkp. Też mieszkam w okolicach... a do Katowic przywędrowałam za pracą.

Gość vero niQa
ja tam migrowałam przez pewien czas na uczelnię, ale zmieniłam kierunek, teraz planuje tam powrócić, z tym że juz nie na Uniwersytet Śląski, a na AWF :D co miesiąc jeżdżę tam na zakupy do Silesia City Center, do kina.. a częśćiej ze znajomymi do Spiżu, albo Mega Clubu. :)

Gość Ona_28.....
No nie spodziewałam się takiego odzewu :).

Preferuję spokojniejsze miejsca niż Spiż, więc polecam Leśniczówkę w WPKiW, Akant na ulicy Teatralnej, Fanaberię, Gugulander oraz Kredens. SCC to lepsze centrum handlowe niż inne, chyba jedyne, jakie jestem w stanie polubić.

Na to wygląda :) Kurcze, bardzo się cieszę, że tak wszyscy ciągną do mojego rodzinnego miasta - ja tu żyję od bajtla :P

Gość she844
I ja sie dolaczam, pracuje w Katowicach :) ale musze szczerze przyznac ze same katowic nie sa ladnym miastem ;) tylko sie nie obrazac

Gość Ona_28.....
No mnie ściągnęło głównie za pracą... :).

Gość she844
mnie tez :) a ile km od katowic mieszkasz?

Gość Ona_28.....
Ja mieszkam ok. 35 km od Katowic, ale nie wiem czy na stałe...

Gość she844
ja tez mniej wiecej tyle, dojazdy sa uciazlwie, myslalam o przeprowadzce ale jednak preferuje bardziej zielone tereny :)

Gość sder456
Katowice to piękne miasto,dużo w nim zieleni ... www.skapiec.pl/#from41355

Nie obrażam się wcale, bo też nie lubię tego miejsca. Owszem, nie ma najgorzej pod względem kulturalnym, ale za to dość paskudnie w centrum. Polecam Koszutkę, Tysiąclecie, Ligotę, Paderewa, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku - to są ładne części Kato.

Gość Inness6364
A ja kocham Katowice. Urodzilam sie w Katowicach, wychowalam. I bardzo milo wspominam. Mieszkam daleko od Katowic, ale tej atmosfery nie zapomne.

Gość Ona_28.....
Poza tym Katowice są bardziej drogie, wiadomo, jak każde duże miasto i szczerze nie było by mnie stać na wynajem mieszkania.

A co do okolic miasta, to może Chorzów czy Bytom nie są zbyt piękne, ale taki Olkusz, Pszczyna, Mikołów, Rybnik, Mysłowice - wg mnie o wiele ciekawsze miejsca, dużo zieleni.

hello! też jestem z Katowic, pracuje w samym centrum, a od niedawna mieszkam w Chorzowie :)

Gość Inness6364
KarelianBlues , TY wymieniasz tzw sypialnie Katowic, poza koszutka. Ligota - ladna ??? A moze Piotrowice, Ochojec , albo Panewniki. Paderewskiego, to blokowisko. Katowice , to Park Kosciuszki, Dolina trzech Stawow

Gość Ona_28.....
Ja mieszkam w małej miejscowości na skraju Jury :). Ale bardzo podoba mi się np. Pszczyna, Sławków...

Moim zdaniem Paderew jest ładnym osiedlem. Ligota, jak i ogóle południowe dzielnice, polecam, w pobliżu dużo lasów, zdarzają się też jeziorka, choć raczej zbyt brudne do pływania. Niestety, zwykle to zadupia, chyba najlepiej mieszkać na Ligocie. Z autopsji wiem, że w innych jest gorzej pod względem dojazdów.

To ci bardzo zazdroszczę, bo ubóstwiam Jurę :) Najbardziej lubię miejscowości na trasie Katowice - Kraków lub Katowice - Bielsko, natomiast nie lubię Zabrza i Bytomia.

Gość Ona_28.....
A ja czasem zazdroszczę tym co mają "na miejscu", zwłaszcza zimą. Ale wiosną i latem wolę bardziej zielone i spokojne tereny. Ostatnio oczarował mnie Sławków, piękne miasteczko i gościnni ludzie...:). Na pewno tam wrócę. Z resztą mam zaproszenie :D