Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -----------------

Nagle coś się kończy

Polecane posty

Gość -----------------

Nagle coś się kończy, jakby runął Tobie świat. Pragniesz cofnąć czas na próżno.. Nagle widzisz jasno tyle utraconych szans, słów, na które już za późno.. Nagle ktoś Ci bliski znika, zanim powiesz mu, że dla Ciebie był jedyny. Nagle życie minie, jakbyś nigdy nie żył, a Ty nie będziesz tu bez winy. Nie zapominaj, co dnia, że każda chwila to dar. Masz ją, by móc przebaczać, kochać, zostawiać ślad. Nie ma sytuacji, w których można Ci sie bać, że na miłość jest za późno..”

Gość m fb
natepny poeta/poetka

Czemu nie zamieściłaś / zamieściłeś pełnych słów! Nagle coś się kończy, jakby runął tobie świat Pragniesz cofnąć czas, na próżno Nagle widzisz jasno tyle utraconych szans Słów, na które już za późno I zapominasz co dnia, że każda chwila do dar Masz ją by móc przebaczać, kochać, zostawiać ślad Nie ma sytuacji w której wolno ci się bać Że na miłość jest za późno Nagle ktoś ci bliski znika zanim powiesz mu Że dla ciebie był jedyny Nagle życie minie jakbyś nigdy nie żył A ty nie będziesz tu bez winy I zapominasz co dnia, że każda chwila do dar Masz ją by móc przebaczać, kochać, zostawiać ślad Żyjesz tu bez próby, ucieka ci sens A tego co nagłe unikać wciąż chcesz I pytasz i kryjesz Modlisz i boisz się Szczęście przyjdzie nagle i w przebraniu, które znasz Spróbuj dostrzec je na nowo Dotknie twoich żagli, lekko muśnie twoją twarz Spróbuj zawsze być gotowym Nie zapominaj co dnia, że każda chwila do dar Masz ją by móc przebaczać, kochać, zostawiać ślad Nie ma sytuacji w której wolno ci się bać Że na miłość jest za późno

Gość -----------------
"I może znalazłam ukojenie w słowach, które mi powiedziałeś, a nie w Twoich objęciach ? To były słowa, których potrzebowałam, i nie ważne było, od kogo je usłyszę. To nie była młodzieńcza miłość czy ślepa namiętność. To nie była tez miłość od pierwszego wejrzenia ani nic takiego, o czym, ludzie opowiadają zawsze w przyszłości i śmieją się z tego. Może nie rozumiesz, co mam na myśli. Nie potrafię tego wyjaśnić- to takie trudne do objęcia w słowa, ale to było coś, czego nie czułam nigdy wcześniej. Coś, czego nigdy nie znałam. Ludzie nie mogą tylko opowiadać ci o czymś takim, ty musisz się o tym przekonać sam. Dlatego to jest takie ważne. To było coś takiego, co zawsze będę pamiętać, ponieważ wciąż nie potrafię tego zapomnieć" -Seventeenth Summer

Gość -----------------
Dziekuje

Coś takiego przeżywam, pięknego jedynego :) coś co się nigdy nie zdarzy! co się nie powtórzy :) cudownie było przeczytać Twój topik :)

Gość -----------------
Miłość... Jakie to dziwne uczucie. Przynosi tylko łzy i rozczarowanie a ludzie i tak za nią tęsknią. Powala ich na kolana, pozbawia godności, poniża a lgną do niej. Ciężko kochać ale żyć bez miłości jest jescze gorzej. Tak szybko zapomina się o złych momentach kiedy nadchodzi. Czy warto ciepiec dla kilku chwil szczęścia?? Łącząc wszystkie dobre momenty miłości i zakochania otrzymujemy małą garstkę szczęścia... słodyczy tak słodkiej jak nic na świecie. I choćbyśmy się obracali w kręgu najbliższych, opływali w luksusach to nic nie jest w stanie zastapić jej na dłuższą metę. Tak... Chyba warto cierpieć dla tych chwil. Bo przecież nic nie zastapi poczucia lekkości i beztroski. Chwil gdy uśmiechamy sie sami do siebie tylko na wspomnienie wspolnych dni. Nie ma nic wspanialszego niż długi uścisk na powitanie kiedy nie widzi sie ukochanej osoby. Nawet tęsknota jest wtedy cudowna. Bo czyż to nie wspaniałe miec za kim tęsknić?? I choćbyśmy nie wiem ile razy zaklinali się, że juz nigdy nie zaprosi sie miłości do swojego serca to ona i tak wejdzie... Zaproszona czy tez nie... Prostą czy też okrężną drogą... Drzwiami czy oknami. Kiedy juz się zjawi to nie ma mocnych. Można sie oszukiwać, bronić przed nią ale czy jest sens?? Czy warto tracić cenne chwile szczęścia?? I nawet kiedy juz odejdzie to nigdy nie da o sobie zapomnieć. Zostawia zgliszcza i popiół. Zostawia spustoszenie w całym sercu, ślady które zostaja... Blizny.

Gość -----------------
Nie, tak sobie piszę,porostu- tu nikt mnie nie szuka

Gość a ukrywasz sie przed kims
ze piszesz, ze tu cie nikt nie szuka

„Autentyczna miłość nie jest określonym uczuciem ani ślepą namiętnością. Jest ona spojrzeniem na drugiego człowieka nie po to, aby używać go, lecz by mu służyć; jest zdolnością do radowania się z tym co się posiada, aby nikt nie był pozbawiony tego co niezbędne. Jednym słowem: miłość jest dobrem z siebie.”

Gość -----------------
Ha,ha- tu jest zawsze zabawnie i zaj..śmiesznie.. Tak, jestem zbiegiem(ha ,ha), Pozdrawiam Cie Wywołałeś/aś na mojej twarzy usmiech-dziekuje

Gość -----------------
Oo, Ty tez lubisz wiersze, Podoba mi sie

Gość obłakana no nie mam pytań
a może chodziło o to, że ukrywasz się przed mężem, albo zoną faceta... z reszta sama napisałaś "tutaj nikt mnie nie szuka" przygłupasek z ciebie, ale to wiem nie od dziś ps.jak widac nawet tutaj cie znajde!!!

Miłośc to tylko przewlekłe lub chwilowe zapalenie mięsnia sercowego Skutki zależne sa od stopnia stanu zapalnego.

Gdybym go teraz zobaczyła, moje poukładane życie bez niego by się przewróciło do góry nogami...

Gość -----------------
Teraz naprawde leże na stole ze smiechu. Kafe jest specyficznym miejscem, każdy,każdego szuka,podejrzewa, podszywa itd. Nie ukrywam się przed nikim, nie mam męża,kochanka,faceta,żony,dziewczyny, więc jesli kogos szukasz,to napewno nie mnie Przykro mi.

nie...choc pewnie przyłoże głowę do podusi i usną w mgnieniu oka...ale nie chcę...koszmary mnie przerażaja...siedzac tu,czuje,ze ten dom nie jest pusty,czuje,ze nie jestem sama i jakos nie ciagnie mnie do pustego łoża samotnosci :(

Mądre cytaty pozwalają zrozumieć przeszłość i teraźniejszość. Czasem są jak uskrzydlone myśli, a czasem jak snop iskier w kominku w cichy, zimowy wieczór. Myśli nieuczesane … Tęsknota zaklęta w słowach… Nadzieja, której nieraz zaczyna brakować, gdy niebo pęka nam nad głową…

Gość -----------------
Dreszczem ciało zdobione Z obawy uszyta poduszka Kwiaty o zło oskarżone Czuwa nad nimi grozy wróżka Krzyk słyszę rozpaczliwy Nocą w półśnie pogrążona Boże kiedyś byłeś troskliwy Dusza na męki dziś wystawiona Kłamstwem owiane firany Bólem maluję codzienność Goryczą napełnione dzbany Czuję jakby więzienność Przeszłość: jak miło mi poznać Cię panie Jak miło mi trzymać Twe dłonie Codzienne spotkania, uśmiech ma branie Nowo narodzona jakby w matki łonie Huk, gromy toż to burza wzeszła Gdzie słońce? Gdzie życie ucieka? Nie ma już naszego wspólnego krzesła Skruszone me oczy- kłamstw rzeka Teraz wierszem zapłakane palce A to co kiedyś sercem nazywano Tak, tym dziś całą siłą gardzę Czymś gorszym od lodu owiano Czy można ująć w słowa przejrzyste Uczucie złamane? Czy można pojąć łzy krwiste Miłością oszukane? Czas leczy rany mówią przyjaciele Lecz z czasem więcej i więcej Ran powstających na duszy ciele

Gość ródawa
imfantylne kobitki jestescie.....