Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

Rozszerzenie diety u niemowląt karmionych piersią

Polecane posty

Witam. Chciałabym się zapytać mamy które karmią piersia kiedy i jak rozszerzaja dietę swoich smyków. U nas wygląda to tak Córcia ma 5,5mc cały czas karmię piersią ok 10 dostaje pół słoiczka deserku ok 14 dostaje pół słoiczka zupki Zastanawiam się czy na noc nie podać kaszki, ponieważ noce bywają rózne, zazwyczaj nie przespane bo córcia je co 3 h Czasami spi 6 h a czasami je co 3. Podałam teżcóreczce gluten (zupka z kaszką). Jak wyglada to u Was? Z góry dziękuje i zparaszam do kulturalnej rozmowy.

Gość kamykiznad morze
Witam, moj syn ma 6 miesiecy. Oprócz karmienia piersią (równiez nocnego) podaje mu: zupkę (gotuje na parze warzywa - np. marchew+kalafiorek, marchew+ pietruszka+seler, brokuły+ziemniaki, buraczek + pietruszka do tego wymiennie albo kawałek cielęciny - kupuje wiekszy kawałek, dziele na porcje pakuje do woreczkow i zamarazam albo żółtko i oczywiście łyżeczka oliwy z oliwek lub masła) na razie bez wywaru z mięsa. kaszkę mleczno ryżowa nestle z owocami - dodaje tylko wodę(morelowa, bananowa, malinowa)' tarte jabłuszko niedługo zamierzam rozszerzac mu zupki - nowe warzywa, kurczak, indyk itd. Dodatkowo inne owoce (ostatnio dłam mu banana - bardzo smakował :) ) i chyba za miesiac dodatkowo kaszke manna, kukuydzianą... musze orientacyjnie sprawdzic w tabeli zywienia, kiedy co najlepiej...

:) ja podaje ze słoiczka, ale zamierzam sama gotowac w piatek podałam zupkę z kurczakiem i kaszką ale wiem ze wprowadzając gluten mozna podawac poł łyzeczki kaszy mannej na 100 ml przecieru albo mleka. Codziennie podajesz zupki?

ktoś się jeszcze wypowie?