Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika85

Escapelle

Polecane posty

Gość marika85

Witam, skorzystaliśmy dzisiaj ze strony wpadka.pl. Powód - w nocy z sobotę na niedzielę o 2 w nocy pękła nam prezerwatywa o czym przekonaliśmy się gdy było już po wszystkim. Skontaktowaliśmy się z lekarzem polecanym przez wpadka.pl, przypisał on Escapelle.Zażyłam go o godz 16.30 czyli 14,5h po stosunku. Jakie jest ryzyko zajścia w ciąże i czy jedna tabletka wystarcza. Dopiszę tylko, iż nie mam regularnych miesiączek, a ostatnią miałam 2,5 m-ca temu

Gość marika85
up up!

Jak najbardziej wystarczy jedna tabletka.....natomiast jak najbardziej zrobiłabym wszelkie badania na Twoim miejscu bo to nie jest normalne ....takie miesiączkowanie...

Gość m*****a
wystarczy.. ja kiedyś wzięłam po dłuższym upływie czasu (ok 23h) i pomogła.. Bądź dobrej myśli i nie panikuj :) Będzie dobrze

Gość marika85
szarlotka jakie badania masz na myśli? ja zawsze tak miałam...czasem nawet raz na pół roku...gdy brałam pigułki wszystko było ok, ale gdy przestawałam to robiło się tak jak teraz

Gość witajjjjj
zrób badania hormonalne, USG itd. Miesiączki raz na pół roku nie sa norlmane i chyba trafiałas na konowałów skoro żaden nie zlecił badań! A jedna tabletka wystarcza, większa dawka byłaby niebezpieczna.

Otóż to badania hormonalne....progesteron, prolaktyna, estradiol, LH,FSH, testosteron...robi się je od 1-3 dnia cyklu czyli wq trakcie miesiączki........o uwierz mi to nie jest normalne!!!!

Gość marika85
czemu mają służyć te badania?

Określeniu poziomu Twoich hormonów,sprawdzeniu czy oba jajniki działają....czy masz owulację...czy nie ma torbieli...itp...itd...zdiagnozowaniu co jest nie tak....bo coś jest

Gość marika85
dzieki za odpowiedzi, ale w sumie nie znam meritum odpowiedzi - czy sa duze szanse ze po tej akcji zajde w ciaze?

Gość m*****a
zażyłaś ją szybko, więc możesz być spokojna. powinnaś przeczytać w ulotce, że mają one bardzo dużą skuteczność. nie spotkałam się z przypadkiem, aby tak szybko zażyta była nieskuteczna. jedynie czasami na forum (niestety) różne, niezbyt pomocne osoby straszą, że te tabletki nie działają, bo znają dużo osób, które zeszły w ciąże, itp, itd.. ale często jest to tylko straszenie. owszem, może nie zadziałać, ale jest to na prawdę BARDZO RZADKI przypadek.

Gość Michał Zaradny
Witam Tabletka została zażyta dość szybko więc jej skuteczność jest wysoka. Nie powinnaś się raczej obawiać.Ryzyko zajścia w ciążę jest naprawdę bardzo małe. Zaburzenia cyklu miesiączkowego nie są również niczym nadzwyczajnym po tego typu tabletce, gdyż zawiera ona bardzo dużą dawkę hormonów. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania bądź wątpliwości to na stronie, którą odwiedziłaś możesz skontaktować się z ekspertem, który udzieli odpowiedzi na każde Twoje pytanie: http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs