Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bya cilestowa

Po tabletkach antykoncepcyjnych, pytanie!

Polecane posty

Gość bya cilestowa

Czy ktoś ma może dokładne informacje na temat tego, ile po zakończeniu brania tabletek antykoncepcyjnych (odstawiłam by zrobić przerwę, a brałam 2,5 roku bez przerwy) jest kobieta jeszcze zabezpieczona? Gdzieś kiedyś wyczytałam że miesiąc po zakończeniu brania ost. opakowania to jest się jeszcze zabezpieczonym, ale z ciekawości chciałabym wiedzieć?:)

Gość bzdura moja droga
jakby kobieta po zaprzestaniu brania tabletek była jeszcze miesiąc zabezpieczona to nie trzeba by się było martwić zapomnianą pigułką:/ Ostatni dzień w którym weźmiesz tabletke, to ostatni bezpieczny dzień, przerwa już w tym przypadku nie jest bezpieczna bo plemniki mogą przeżyć a owulacja może być zaraz po niej. W pierwszym cyklu po odstawieniu dochodzi bardzo często do ciąż mnogich - płodnośc wtedy diametralnie rośnie

Gość bya cilestowa
Hmm, to mnie teraz zaciekawiłaś, bo słyszałam wiele opinii gdzie właśnie dziewczyny były w takim błędzie że zapomniały wziąść np jednej czy dwóch tabletek ( na moje oko nieodpowiedzialność,ale nie o to tu chodzi) i stwierdzały ze na pewno w ciąży nie są bo już biorą tabletki tak długo,że jest to mało prawdopodobne no i że tylko się słyszy że jak się pary starają to nie mogą zajść hmm widzę że niewiedzą części społeczeństwa może mieć poważne czasami w skutkach efekty...

Gość bzdura moja droga
Miały szczęście i tyle. U wiekszości kobiet płodnośc po antykoncepcji w pierwszym cyklu diametralnie rosnie, dochodzi do podwójnych owulacji. Oczywiście są i takie co po antykoncepcji mają kłopoty z ciążą, ale czy to wina tabletek nigdy nie wiadomo, bo na płodnośc nie wykonywały badań przed braniem. Ostatnia pigułka to ostatni dzień zabezpieczenie. A jak dziewczyny są głupie i nie potrafią stosowac to nic dziwnego że później tematy "Byłam na pigułkach i zaszłam"