Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwudziestogrosz

kiedy USG pokaze ciaze ???

Polecane posty

Gość dwudziestogrosz

witam 28 stycznia dostałam @ potem ok 10, 11 lutego miałam dni płodne w których kochałam sie z mężem bez zabezpieczenia okresy mam tak średnio regularne i mniej więcej co 29 - 35 dni tydzień temu robiłam test - negatywny w sobotę wymiotowałam od 7 rano do 15 popołudniu potem zrobiłam test i wyszedł pozytywny dzisiaj rano bylam na USG dopochwowym i nic nie było widać nawet ciałka żółtego a teoretycznie to 3 t.c (a 5 t.c od ostatniej miesiączki) lekarz widział tylko pogrubione endometrium i nic więcej czy to może być ciąża ? zrobiłam betę ale wynik dopiero ok 21 :(

Gość dwudziestogrosz
:(

Gość dwudziestogrosz
proszę, pomóżcie :(

beta malutka, lekarz nie miał prawa widzieć ciałka na usg widać dopiero powyżej 1000 powtórz betę po 48godzinach i sprawdź czy prawidłowo przyrasta

Gość dwudziestogrosz
MINIA - ja wyniki mam dopiero ok 21 godziny wieczorem :) nie że mi wyszło tyle

:) to tak: pęcherzyk na usg widoczny jest przy becie około 1000(nie wcześniej niż 5-6tydzień ciąży). Wartość bety to sprawa indywidualna, najważniejszy jest przyrost minimum 66% co 48 godzin Zakładamy, że zapłodnienie miało miejsce około 12.02. czyli jesteś 19dpo dla 18dpo norma bety to 700-800, więc spokojnie

Gość pp123
W 5 tyg. jeszcze raczej nic nie widać. Poczekaj n wyniki bety , a na usg to tak mniej więcej 8 tydzień to serduszko usłyszysz. Po co byłaś tak wcześnie? Jeśli tylko z ciekawości to powiem Ci, że np. moja lekarka uważa, że im mniej na samym początku się tam zagląda tym lepiej. To dotyczy tez badań ginekologicznych. Wiem, że jesteś ciekawa, ale jak nie ma takiej konieczności to wstrzymaj się na razie.

Gość dwudziestogrosz
byłam bo jak zadzwoniłam do mojej lekarki w sobotę i powiedziałam o tych 9 godzinnych wymiotach i pozytywnym teście to kazała od razu dzisiaj przyjść więc poszłam :( aha czyli zobaczę wynik bety i wtedy może sie uspokoję :) dziękuje wam 😘

Gość pp123
Wiem jak to jest. Ja testów zrobiłam mnóstwo. I na usg byłam w 8 tc, też byłam bardzo ciekawa. Ale w 4-5 tygodniu naprawdę nie ma po co moim zdaniem. Jak masz 2 kreski na teście już się możesz zacząć cieszyć.

Mój lekarz kazał mi na 1 USG przyjść w 7 tygodniu - powiedział że wtedy dopiero będzie w stanie klinicznie stwierdzić ciążę.

Gość fgdjhsdgjsk
ja w 7 tyg ciąży widziałam kropkę na monitorze ale usg było dopochwowe

Gość fgdjhsdgjsk
serducho też słyszałam

Mój lekarz kazał mi na 1 USG przyjść w 7 tygodniu - powiedział że wtedy dopiero będzie w stanie klinicznie stwierdzić ciążę.

Gość juz mam cie !!!
ja mialam ost okres 20 stycznia, 19 lutego test negatywny a 22 juz dwie krechy rano i popoludniu, Bylam u gin 25 lutego juz widzial moje malenstwo:)