Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki2205

Kapiel po porodzie, kiedy?

Polecane posty

Witam, Jestem po porodzie naturalnym i minęło już prawie 5 tyg,dlatego moje pytanie brzmi,czy już mogę wziąć normalną kąpiel w wannie? Nie krwawie, krocze zagojone, dobrze się czuję,więc czy są jeszcze jakieś przeciwwskazania? Czy mogę już zacząć masować brzuch?Dziękuje za odp.:)

Gość mi do zdjecia szwow
nie kazano brac kapieli tylko prysznice. Wiec po ok 7 dniach juz normalnie sie wykapalam

Gość pewnie........................
Jeśli krwawienie ustąpiło to jak najbardziej możesz. Ja brzuch masowałam już dzień po porodzie, oczywiście delikatnie na początku, polecam żel poporodowy mustela, jestem 3miesiące po porodzie a już mam płaściutki i jędrny brzuszek

Gość ryniu2
Ja słyszałam,że dopiero po 6 tygodniach można. Ja już 4 tyg. po. Też nie krwawie i mam wsio zagojone,ale z wanny jeszcze nie skorzystałam. Może mogę,ale szczerze trochę się boję :( czy któraś z Was brała kąpiel po 4 tyg.od porodu naturalnego? kiedy wystąpiła u Was 1 miesiączka?

Gość bez przesady......
Ja bałam kąpiel jak wróciłam ze szpitala do domu i żyję.

Gość ja jestem ja
ja po cc 2 tyg juz sie kapalam

Czemu 6 tyg. po porodzie? Coś się może stać? Krwotoku dostanę lub zemdleję? Czy woda może dostać się do macicy?

Gość ryniu2
A ja się wczoraj wykąpałam.Zadzwoniłam do mojego gina,aby umówić się na kontrolę i przy okazji zapytałam. Powiedział,że nie ma problemu mogę się wykąpać,ale warunkiem jest to,aby nie było już krwawień,plamień ani upławów i krocze musi być całkowicie zagojone.