Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia86523

czy da się zwiekszyć laktacje??

Polecane posty

Gość sylwia86523

syn ma 5 miesiecy pokarmu miałam wystarczająco dużo zeby go wykarmic.Ale musiałam przestac go karmic na 2 tyg bo dostawałam silny antybiotyk teraz gdy wróciłam do karmienia musze dokarmiac syna bo pokarmu ciągle jest mało.Pije herbatki na zwiekszenie laktacji,pije 3 l samej wody + herbatki itd. ale pokarmu jest ciągle mało teściowa mówi zebym przestała karmić bo tylko dziecko chodzi głodne ale mi bardzo zależy żeby go jeszcze karmic

Gość sylwia86523
??

Gość ata1111
Może sama próbuj jeszcze stymulować sobie piersi robiąc masaże i ściągając pokarm laktatorem. Bardzo dobre są te herbatki medela na pobudzenie laktacji - tylko cena też nie mała bo ponad 10zł za chyba 10 saszetek? nie pamiętam dobrze. Piwo karmi bezalkoholowe i bawarka choć ta ostatnia to chyba przereklamowany sposób. A najważniejsze to jak najczęściej przystawiaj dziecko do piersi, to chyba jest najlepszy sposób.

mi pomogła duża ilość wody mineralnej bez gazu oczywiście, ale później mały i tak nie dojadał, w końcu dzieciaki rosną i potrzebują coraz więcej :)

jak ma juz 5 mcy to chyba już nie ma sensu walczyc... ponoc optymalny okres karmienia to 6 mcy wiec prawie juz tyle u Ciebie minęlo... a zwiekszyc sie podobno da- tymi sposobami wymienionymi juz, ale nie zawsze sie udaje

Gość sylwia86523
przystawiam go często do piersi a jak chce sciagnac potem odciagaczem to poleci kikla kropelek i to wszystko.Może i starczyło by tego karmienia ale chciałabym go pokarmic tak do roku

Gość mama karmiąca...
Przystawiaj go tak często jak się da, nie słuchaj teściowej, stara baba gada głupoty, kup tabletki Lactinatal, pójdź do położnej środowiskowej na rozmowę lub do poradni laktacyjnej, tam Ci powiedzą co masz robić aby mleko lało się strumieniami. I nie stresuj się, pełen relaks i jak najdalej od teściowej....