Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa651

usuwanie osemek prosze o pomoc !!!

Polecane posty

za tydzien mam usuwanie osemki ktora jest nie wyrznieta blagam napiszcie na czym to polega czego mam sie spodziewac a i czy lepiej zalatwiac wolne w pracy czy dostane zwolnienie pozdrawiam ewa

Moja mama miala w ten sposob usuwane dwie osemki. Jesli dostaniesz znieczulenie ogolne to oczywistym jest, ze bedziesz musiala zostac w szpitalu. A jesli znieczulenie miejscowe to po paru godz puszcza cie domu. Tylko w tym przypadku bedziesz wszystko widziala i slyszala a to podobno do przyjemnych nie nalezy. Zwolnienie powinnas dostac.

Gość niestety boli
hej mialam 2 tygodnie temu usuwana osemke. lekarz chcial mi dac l4 ale ja nie chcialam. w dniu zabiegu wzielam urlop, ale teraz wiem ze przydalyby mi sie dwa dni, bo siedzenie w pracy na kozaka nie jest najlepszym pomyslem ;) zabieg trwa od 10 min do godziny w zaleznosci od tego jak wyglada ukorzenienie zęba. u mnie 40 min bo byl powykręcany skurczybyk ;) dostaniesz znieczulenie, nic nie bedziesz czula oprocz nacisku na szczeke. najwazniejsze sa pierwsze dwa/trzy dni. jedz papki, nie plucz energicznie ust, zimne oklady na policzek (mnie to bardzo pomoglo, taki oklad zelowy z apteki) powodzenia!

dzieki bo mam obawy ze jak spuchne ze bede tak po hotelu chodzic

Gość niestety boli
napewno spuchniesz. mnie sie to trzymalo jakies 4 dni plus lekki siniak. ale nie wyobrazam sobie co by bylo bez okladu

Gość zadziora;))
Witam, Zalezy w jakiej formie masz te osemki niewyrzniete.Jak sa ulozone w pozycji pionowej to ok bedzie tylko ciecie chirulgiczne ,ktoro nie boli;))przy znieczuleniu i wyrwanie.A jak sa poziomo i jeszcze dodatkowo wrosniete w kosc to nie obejdzie sie bez ciecia chilurgicznego oraz wiercenia osemki z kosci.Mialam usuwana w ten sposob osemke ,ktora byla ustytuowana w pozycji poziomej ,dostalam dwa zastrzyli na znieczulenie,potem ciecie skalpelem i wiercenie.;)).Nic naprawde nieczulam bo bylo dobrze znieczulone.Tylko nieprzyjemne jest samo wiercenie osemki z kosci szczekowej,,mialam wrazenie jakby ktos mi wiercil takim wiertlem co sie asfalt wierci hehe ale poza tym bylo wszystko ok.Szybko poszlo ,sam zabieg trwal zaledwie 25 minut.Zalezy jakiego masz chirurga Ja ma bardzo milego i dobrego fachowca w swojej dziedzinie.Po zabiegu polezalam troche na kozetce heh ,a potem pan dr wyjasnil mi co i jak (jak mam przykladac lod z lodowki,zeby opuchlizna zeszla i jak plukac rane ).Przed zabiegiem powinnas dostac antybiotyk przepisany przez chirurga i go zazyc,zeby wzmocnic flore bakteryjna.Pozniej po tygodniu idzie sie na zdjecie szwow;)))i koniec.Na poczatku na pewno nie bedziesz mogla mowic i ruszac buzia..w koncu to jest zabieg chirurgiczny ale szybko to sie goi i naprawde nie ma czego sie bac)))..w tym przypadku to tylko strach ma wielkie oczy bo tak naprawe nie wiesz co Cie czeka ,ale wszytsko bedzie ok !!glowa do gory.Pozdrawiam i powodzenia i prosze odezwac sie po zabiegu..milego dnia zycze;))