Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujacy_leku

ILE MAX OPAKOWAŃ NA RECEPCIE MOŻE WYPISAĆ LEKARZ ?

Polecane posty

Gość potrzebujacy_leku

ile lekarz może wypisać maksymalnie opakowań danego leku na recepcie? ponieważ jestem w takiej sytuacji, że bardzo zależy mi na tym żeby przepisał jak najwięcej op., dodam jeszcze, ze ten lek jest lekiem hormonalnym i ma być przepisany na chorobę przewlekłą ( literka 'p' zamiast 'x') czyli będzie darmowy, pamiętam, że kiedyś lekarz przepisał mi 3 opakowania jakiegoś leku i właśnie sie zastanawiam ile można max wypisać na jednej recepcie, orientuje się ktoś? można więcej niż 3 opakowania? a moze wy mieliście kiedyś wypsiane wiecej?

Gość erfdfdr
uyppp

Gość damadama
może 3opakowania, ale może napisać np. dwie recepty...

Gość Winamaspina
Ja hormonów miałam 3 opakowania na jednej i 2 na drugiej, po prostu wypisane z inną datą. Ale nie wiem, czy chodziło o to, żebym mogła finansowo to sobie rozłożyć czy ze wzgledu na to, że więcej nie można. Zajrzyj tutaj http://www.nil.org.pl/xml/nil/gazeta/numery/n1999/n199903/n19990316 Kurcze, ja to bym teraz chciała, żeby mi lekarka zapisała na kilka miesięcy Furaginum, ale pewnie nie pójdzie na to... Może Prouro na zapalenie pęcherza zacząć stosować profilaktycznie? Już sama nie wiem...

Gość nie chłopak
jeżeli jest literka P to może przepisać max na 90 dni. Ja kiedyś byłam w takiej sytuacji, że potrzebowałam więcej, więc lekarka napisała na recepcie dawkowanie (zamiast jednej tabletki, którą brałam napisała dwie, i dostałam dwa razy więcej leków - ale oczywiście musiałam zapłacić za wizytę). Leki są refundowane w różnym stopniu, ale teraz nawet leków na cukrzycę nie dostajesz za darmo, więc coś tam zapłacić będziesz musiała.