Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona ..

Rysy twarzy, krągłe czy wyraziste ??

Polecane posty

Gość zdziwiona ..

Co sądzicie o powyższych rysach twarzy, jakie wolicie i dlaczego Wam się podobają? Chodzi głównie o kobiety, ale nie tylko ;) Możecie podawać jakieś obrazkowe przykłady. Pytam, bo dziwię się opiniom znajomych... i chcę poznać zdanie różnych osób :)

Ja napiszę jakie lubi mój chłopak, więc on nie lubi kobiet z okragłymi albo pyzatymi buziami :P A ja też nie. Np. Cichopek. Ale takie dłużej wyglądają młodo, to dowiedzione naukowo.

Gość mister rejmon
Jeśli chodzi ko kobietki, to ja i większość moich kumpli preferujemy słodkie, dziewczęce twarzyczki- małe, zgrabne noski, duże oczy, pełne usta i raczej krągłe rysy, a nie np. wystające podbródki czy kości policzkowe :P

Owalny kształt jest idealny. Ani okrąglaki ani końskie twarze, Twarz ma być najszerersza w kościach policzkowych i dzielić się na 3 części: 1:Czoło 1/3 oczy-nos 1/3 oraz usta z brodą 1/3.Lol

Gość Nevvilka_89
Ta, świetnie mnie rozszyfrowałaś, chciałam się dowartościować na forum internetowym :O Chyba to logiczne, że podobam się swojemu chłopakowi, więc jeśli ja mam taki typ urody, to oznacza, że mój chłopak właśnie taki preferuje... Osobiście uważam, że nie ma jednego "ładnego" typu twarzy, bo takie kobiety jak Eva Mendes czy Penelope Cruz mają wyraziste rysy a są piękne. Wśród kobiet o krągłych rysach są takie piękności jak wymieniona wcześniej Miranda Kerr, Angelina Jolie czy Doutzen Kroess.

Gość hm mm ..
Angelina ma krągłe rysy? Ja uważam wręcz przeciwnie... A gdzie Penelope ma wyraziste rysy?

Gość wyraziste rysy to ma salma
hayek a nie penelope

Gość Nevvilka_89
Z polskich aktorek typową twarz o wyrazistych rysach ma Danuta Stenka. A nie da się ukryć, że jest piękna, mimo iż już ma swoje lata.

No i właśnie widać, że ma wyrazistą twarz. Wogóle pierwszy raz słyszę określenie:krągłe rysy, mówi się kształt twarzy, a nos, usta można mieć wystający i duży z okrągłą buźką...

Gość Nevvilka_89
Owszem, mówi się krągłe/okrągłe rysy twarzy, miałam to nawet na psychologii społecznej :P Można mieć okrągłą twarz, a wyraziste rysy, np. duży nos, wysunięte czoło czy mocno zaznaczone kości policzków.

Gość do Bambum....
Przecież to jest takie uogólnienie, ale każdy chyba wie o co chodzi. Są ludzie, którzy są "typowo" krągli na twarzy, nawet nosy takie mają, albo też tacy, którzy mają prawie same ostre rysy, a że są miksy.. tego nikt nie wykluczał przecież :) Mieszanki też są ciekawe, a pytanie podaje tylko zarys idei... Kreatywność tu zależy od odpowiadających, więc masz okazję się popisać :D no to już :D

Gość wyraziste rulezz

Tak, niewątpliwie z twojego poprzedniego postu wynikało, że masz chłopaka (głaszcze) Po drugie - od kiedy pochwalić znaczy dowartościować? :P Twój tok rozumowania jest godny nawet wielkiego doła :]

Gość onaa199
chyba najlepiej jak twarz jest wyrazista ,ale subtelna i delikatna. jednocześnie . Nie za okragła i nie za chuda

Gość do ONAA199
dzięki za ciekawe wyjaśnienie, a możesz podać jakieś zdjęcie/a jako przykład/y ? :)

Gość onaa199
np Jessica Alba

Gość onaa199
albo Sarah Michelle Gelar czy Curuś tak samo. Kasia Cichopek ma okragłą twarz i mało wyraziste rysy i nie jest pieknością, Sarah Jessica Parker ma bardzo wyraziste ,a jest paskudna tak samo jak Chylińska np. A Angelina zanim tak okropnie schudła też nie miała ostrych rysów moim zdaniem wtedy wyglądala lepiej i młodziej. Więc najlepiej być ,, mixem " :)

Gość ale wpis..
Hmm.. Jessica Alba, to raczej na taką owalną "kluseczkę" wygląda, co ma wyrazistego w sobie? Możesz podać jeszcze jakieś przykłady? bo te określenie "wyrazista ale delikatna" jest dość intrygujące :D

Gość onaa199
kluseczkę? co Ty przecież widać wyraźny owal twarzy u niej ,lekko zaznaczone kości policzkowe, ale jednocześnie mały nos , pelne usta

Gość ale wpis..
Ahaaa, Curuś to się zgadzam, ma wyraźną szczękę, podbródek i nos, a łagodnie zarysowane policzki, a Sarah M. Gellar to chyba też dość okrągława jest :) ale to pewnie zależy od zdjęcia

Gość DZIS CIE SZUKALAM
alba to pyza...fakt.. wyraziste oznacza ostre...rysy..a zatem duze blisko siebie osadzone oczy..krzywe zeby...dlugi spiczasty nos..itp okragla buzia to tyczy sie owalu...a z reguly osoby o okraglej buzi maja brak ostrych rysow twarzy.

Gość ale wpis..
Na tym zdjęciu co podałaś, to faktycznie wygląda "ostrzej" ale też i jakby starzej niż zwykle, szok :) Zawsze wydawało mi się, że ma dość łagodne rysy, dlatego tak bardzo podoba się panom.