Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia mamcia

Czy mogę zostawić konta na 3-4 dni samego?

Polecane posty

Gość kocia mamcia

Mam pilny wyjazd, mieszkam z dala od rodziny a nie chcę zostawiać komuś kluczy :( miałby parę misek jedzenia, picia, 2 kuwety :(

Gość kocia mamcia
kota :P

Gość cayennedd
Pewnie napaskudzi ci w domu i napsoci,ale to kot,poradzi sobie.

tez mam kota,samodzielny jest, ale 4 dni to troche duzo. mozliwe, ze ci napaskudzi w mieszkaniu. Moj kot uzywa kuwety 2 razy i trzeba ja sprzatnac, bo nie zrobi 3 raz:/

ja mojego kota zostawilam na 1 dzien samego, tzn zazwyczaj jest na zewnatrz i nie zostawiam go samego w domu tylko w ogrodzie. Po powrocie do domu zastalam chaos w salonie,zasikane poduchy i zadrapane drzwi, bo probowal wyjsc:/

Gość jel jedzenie
to zdecydowanie suche, nie zostawiaj przypadkiem saszetek, czy puszki, bo się zepsuje - jak kotek nie jest bardzo głodny, to nie ruszy śmierdzącego jedzenia, ale jak na głodzie, to może się skusić i zatruć. Mam taką samą sytuację jak Ty i na 3-4 dni czasem muszę zostawiać, niestety napaskudzi w tym czasie, mimo 2-ch kuwet.

Gość ja zostawiam czasem kota na 4
dni samego, ma pelno wody, sucha karme i kuwety. Gdy wracam jest czysciutko:) ale moja kocica to len:D

Gość kocia mamcia
Mój kota, a mam go niecałe 3 lata, ani razu nie napaskudził, zawsze do kuwety, więc chyba teraz nie zrobiłby takiego numeru. Zostawał na 2 dni sam, więc nie wiem teraz :( 4 dnia będę w południe lub 3 dnia późnym wieczorem. Co mam zrobić? :(

Gość kocia mamcia
Piszę jak potłuczona ;) mój kot, miało być :D

po co wszedzie?? ja zostawiam w 1 miejscu, tam gdzie zawsze ma swoje miseczki

Gość kocia mamcia
Tak, zostawię 4 miski picia i dużo suchej karmy :) dwie kuwety. Kot codziennie jest sam w domu przez ok. 10 h i jak przychodzę, to wszystko jest w porządku, więc teraz chyba też mnie nie zaskoczy :)

ja tam bym zostawila w jakims ciezkim garnku albo 2. Bo jak wyleje to bedzie zdychal 3 dni bez wody:/

tylko jak kot ma z garnka pic wode? chyba ze sa plaskie:D

Mieszkanie będzie zdezelowane, chałupka rozwalona, firanki na potłodze, oj, nie chciała bys zobaczyc jak to będzie. Daj klucze komuś zaprzyjaźniionemu, jakiejs miłej sąsiadce.

ej no bez przesady, nie mowie, ze ma zostawic wode w kotle, tylko w jakims niewysokim garnku. moja kotka jak chce to potrafi ze wszystkiego sie napic. ostatnio wskoczyla na meble i wypila caly kefir z kubka, wiec napic sie wody z garnka nie byloby dla niej najmniejszym problemem.

pewno w mieszkaniu mieszkasz a nie możesz u sąsiada zostawić?? albo nie wiem może do mamy podrzucić?? czy coś?? zapłacze się biedaczek. Nie wymagaj od kota że zostawisz tyle picia i jedzenia, bo może ze złości wszystko naraz zjeść. Pewno ze sobą też nie możesz go zabrać.:( No możesz nieć zdemolowane mieszkanie, ja zostawiłam psa niedużego na jedną noc i strach się bać :D

Gość kocia mamcia
Mieszkam w nowym mieszkaniu od 2 m-cy, nikogo tutaj nie znam. Moja mama mieszka daleka. No nie mam gdzie go dać, a nie wypuszczę go przecież na dwór :o

Gość gryczka
Poszukałabym jednak kogoś, kto przez ten czas zajrzy chociaż raz. Jedna, dwie doby - kot sobie poradzi, głównie będzie spał. Ale 4 dni to sporo. Pomijam już kwestię, że kot będzie się czuł samotny (mój to taki pieszczoch, że by oszalał przez 4 dni bez głaskania), ale nie możesz mieć pewności, że np. nie powylewa zapasowej wody. Bez jedzenia jakoś przeżyje, jeśli się nażre wszystkiego pierwszego dnia, ale doba czy dwie bez wody może zagrażać jego życiu... Bellatrix ma dobry pomysł - oprócz w miskach, zostaw może wodę w jakimś płaskim garnku. Kurczę, trudna sytuacja, ale jeśli nie masz wyjścia, to kot będzie musiał sobie jakoś poradzić. Bądź przygotowana na to, że przywita Cię (albo raczej nie przywita) śmiertelnie obrażony :-p Po jakimś czasie mu przejdzie;-)

Gość piotr

Kot nie śpi, jak ludzie sobie chcą, tylko czeka, miauczy, niepokoi się.  Doba... dwie doby... całe życie w pojedynke w czterech ścianach, bez kontaktu z człowiekiem, bez kontaktu z zywa istota. To tortura. dziwie sie, że tak lekko o tym piszecie