Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić?

Problem na linii moja dziewczyna-moja siostra

Polecane posty

Gość co zrobić?

Słuchajcie mam taki problem, mam dziewczynę, jestesmy ze sobą przeszlo rok, jestesmy z roznych miejscowosci, ja mieszkam z siostrą,ona z rodzicami. Problem jest taki ze raczej nie dogadują sie ze sobą, jak do mnie przyjezdza to czesto czuje sie skrepowana, nie chce u mnie przez to nocowac, u niej niestety tez jest to niemozliwe, nie wiem co mam z tym zrobic, bardzo utrudnia to nasze relacje poniewaz nie mamy gdzie sie podziac z naszą prywatnością i intymnoscią, wynajem czegos na wlasną reke narazie odpada... Probowalem o tym porozmawiac i z jedną i z drugą ale zadnych rezultatow. Jest jakies wyjscie z tej sytuacji? Dodam ze moja siostra to typ domownika raczej samotniczki, ciagle siedzi w domu..

A powiedziały Ci dlaczego tak jest? Znały się już wcześniej? Czy nie zdążyły się jeszcze poznać a już się nie lubią bo ocenili siebie po wyglądzie? A może Twoja siostra jest zazdrosna że masz dziewczynę?

Gość co zrobić?
A powiedziały Ci dlaczego tak jest? Znały się już wcześniej? Czy nie zdążyły się jeszcze poznać a już się nie lubią bo ocenili siebie po wyglądzie? A może Twoja siostra jest zazdrosna że masz dziewczynę? Nie znały się wcześniej, troche sie poznaly, mi tez sie wydaje ze jest zazdrosna bo sama przesiaduje w domu,nigdzie nie wychodzi, a moja dziewczyna jak ma u mnie nocowac to czuje sie nieswojo, nie mozemy sie zachowywac swobodnie, jest jakies wyjscie z tej sytuacji?

Hm.. może jak będziecie wszyscy razem, spróbujcie porozmawiać o tym, że ta sytuacja dla nikogo nie jest korzystna. I że warto by było coś z tym zrobić. Tym bardziej że Twój związek trwa już jakiś czas a przecież nie rozstaniesz się ze swoją dziewczyną bo Twoja siostra zachowuje się jak niedojrzała osoba. Mam nadzieje że uda Wam się to jakoś załagodzić.

Gość co zrobić?
Juz to przerabialismy, siostra powie ze nie ma nic przeciwko, a to klamstwo bo jej sie to nie podoba, bezsens dla mnie, a moja dziewczyna i tak bedzie sie zle czula... Jakmozna byc zazdrosną o dziewczyne brata? Czy to jest normalne?

Gość Bella Ciekawa
A z którą mieszkasz siostrą;)? ta czarna, czy ta brązowa;):D? Czy ta blondynka:)? stawiam na tę w kolorze black coffe;) Ja chyba bym poznała na ulicy tę blondynkę i te brązową. Ta czarną zmienia ubiór, fryzura;)

Bo może być ładniejsza od niej. Albo ona jest domatorką, siedzi sama w domu, by chciała żebyś Ty też siedział. Hm.. a może niech Twoja dziewczyna spróbuje z nią rozmawiać tak o niczym i o wszystkim, niech spróbuje wykazać się inicjatywą, może twoja siostra tego oczekuje? Ale bez Ciebie.

Gość Bella Ciekawa
Ups to nie ten topic:P:D a co do dziewczyn braci...Hmm..ja nie wiem, czy swoją lubię;) Wydaje mi się, że mój brat zdziecinniał przy niej, kiedyś mu to powiedziałam:)

Gość fde tgre tre
JEST ZAZDROSNA BO JEST SAMOTNA... Ty kogos masz, masz sie do kogo przytulic, a ona nie... W dodatku Twoja dziewczyna jej odbiera prywatnosc bo siedzi u was w domu :)

Gość Bella Ciekawa
13:24..byc może..Ale może jej nie lubi.

Gość ale historycznie tak jest
posłuchaj, zawsze tak było , od zamierzchłych czasów że nie lubi się bratowej, nie lubi się kobiety brata Wszystkie siostry nie znoszą dziewczyn brata, z zasady. Coś w tym jest, tak jakby żadna dziewczyna nie zasługiwała na względy brata i każdą należy utrącić, albo przynajmniej promieniować odstraszająco aby tę dziewczynę sprowadzić do parteru Tak mają wszystkie siostry swoich braci, czasami bywają wyjątki, ale tylko czasami Jedyna rada to mieszkać bez siostry i tylko czasami dopuszczać do spotkania siostry z dziewczyną, a wtedy mieć atmosferę pod kontrolą i nie dopuszczać do tego by siostra promieniowała nieakceptacją Jeśli pozwolisz aby było tak jak masz w tej chwili, to po jakimś czasie sam przejmiesz podświadomie od siostry podobne traktowanie swej dziewczyny, i się zdziwisz jak zacznie wam się związek rozpadać.

Gość Jestes dosyc nieporadnym
facetem Musisz porozmawiac z siostrą i wyraźnie jej powiedzieć, że twoja dziewczyna jest bardzo ważna dla ciebie i nie ma znaczenia czy ona jej odpowiada czy nie, ważne, że tobie odpowiada Poza tym jak twoja siostra bedzie wyjeżdżać do domu mozesz umówić się ze swoją dziewczyną Trudno żeby twoja siostra podporządkowała się wam bo wy macie ochotę sie kochać :p

Gość bbbbbgrtt
siostra mojego chłopaka tez nie pala do mnie sympatią, a już jesteśmy razem 3 lata. Nie dałam jej nigdy powodów do tego, ale na początku była i pewnie nadal jest zazdrosna. Chodzi o to, że nie poświęca juz jej tyle czasu co kiedyś. Poza tym siostra mojego chłopaka zachowuje się jak gumowe ucho i tylko czeka na jakieś niekorzystne sytuacje i potem donosi ich mamie. Ja mam 27 lat, mój chłopak 28, siostra 23.

Gość co zrobic?
nie wiemczy nieporadnym bo juz Nia o tymrozmawialem i to nic nie dalo, jak wyjezdza z domu mowisz? od 2 lat niegdzie nie wyjechala... kazda nocka w domu... jakos faceci nie mają problemu z zaakceptowaniem chlopakow sióstr czasami zachowuje sie jakby miala 40 lat, jak stara panna, nie wiem czy mozna cos na to poradzic, tyle razy z Nią o tym rozmawialem, nie dziwie sie mojej dziewczynie ze czuje sie nieswojo jak jest u mnie albo jak u mnie ma zostac na noc, pewnie bedac na jej miejscu tez bym sie tak czul, dla mnie to chora sytuacja bo rodzina powinna sie cieszyc Swoim szczesciem i radoscia, widac nie zawsze

Gość co zrobic?
nigdzie nie wychodzi na imprezy, no fakt nie ma z kim zabardzo,wiele razy probowalismy ją gdzies wyciągnac do znajomych czy cos i nic

Gość wtrace sie i ja
Czy macie z dziewczyna jakiochs wspolnych znajomych, ktorzy moga Wam pozyczyc lokal?

Gość co zrobic?
pozyczyc lokal, niebardzo... a nawet jesli to co to zarozwiazanie? na jeden raz i tyle... szkoda ze nikt z moich znajomych nie ma npdomku nad jeziorem gdzie by mozna wyskoczyc na weekend

Gość co zrobic?
pozyczyc lokal, niebardzo... a nawet jesli to co to zarozwiazanie? na jeden raz i tyle... szkoda ze nikt z moich znajomych nie ma npdomku nad jeziorem gdzie by mozna wyskoczyc na weekend

Gość wtrace sie i ja
Od czegos trzeba zaczac. Po tym "razie" dziewczyna moze poczuc sie swobodniej i wtedy moze nie bedzie sie czula taka skrepowana w obecnosci Twojej siostry.

Gość co zrobic?
inna sprawa by byla jakbym mieszkal np z bracholem, dalbym mu na piwo albo wygonil na impreze i po zawodach, faceci zawsze umieją sie dogadac w takich sytuacjach...

Gość co zrobic?
"Od czegos trzeba zaczac. Po tym "razie" dziewczyna moze poczuc sie swobodniej i wtedy moze nie bedzie sie czula taka skrepowana w obecnosci Twojej siostry." Nie rozumiesz. Ona nie jest skrepowana jak jestesmy sami, wtedy wszystko jest ok, swoboda itd, pojawia sie moja siostra czar pryska,boje sie ze zawsze tak bedzie,przez to wszystko ja tez sie glupio czuje z tym wszystkim ze nic nie moge zrobic, byly juz wojny o to, dla mnie to jest bardzo dziwne poniewaz halo mamy 21 wiek.. u wielu moich kumpli laski nocują nikt im tego nie zabrania, jeszcze rodzice pochwalają ze nie latają gdzies po nocy, sądorosli wiedzą co robią... a tutaj... mi sie wydaje ze moja siostra za bardzo sie odizolowala od wszystkiego, takie siedzenie w domu nie pomaga w takich sytuacjach, brak nowych ludzi itd.

Gość wtrace sie i ja
Cos mi sie tu nie zgadza. Twierdzisz , ze to wszystko wina Twojej siostry. Ale piszesz tez , ze Twoja dziewczyna nie czuje sie za swobodnie rowniez u siebie w domu. Mieszkanie na jedna noc tez jej nie odpowiada. No to jak to w koncu jest naprawde? Moze zostaw siostre w spokoju tylko dowiedz sie najpierw czy to przypadkiem Twoja dziewczyna nie ma problemu aby w ogole miec z Toba seks a tylko wynajduje preteksty zeby nie doszlo miedzy Wami do zblizenia. U Ciebie w domu - nie . U niej w domu - tez nie. W mieszkaniu znajomych - tez nie? To kiedy to ma byc ? Moze ustal najpierw to.