Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Handlara

Jak otworzyc sklep z pieczywem

Polecane posty

Gość Handlara

zamierzam otworzyc maly sklepik z pieczywem i kompletnie nie wiem jak sie zabrac do tego. Czy kto sie orientuje jak to wyglada? czy trzeba miec zgode sanepidu i jak zawiera sie umowy z dostawcami? czy sa jakies specjalne wymagania?

najlepiej kluczem ,jezeli zgubilas klucze ,to sanepid nie pomoze ,tylko slusaz

Gość Handlara
czyt. ze zrozumieniem sie klania:D Nadawal bys sie do przywozenia mi tego pieczywa:P

Gość Więc
zacznij od zrobienia biznes planu... logo nazwa firmy lokal ile byś wydawał/a na lokal na bieżące rach tak około. jaki punkt sklepu... potem dowiedziec się nie dostawcó tylko szefów piekarni o podpisanie umowy ile co i jak bo niektórzy piekarze mają swoich dostawców... potem reszt pójdzie sama

Gość Handlara
ale to akurat wiem. Chodzimi konkretnie o sklep z pieczywem. Czy trzeba miec sanepid i jak to wyglada z dostawcami. Biznes pln i zkladanie dzialanosci juz mam.

nie bo prace zaczyna sie,o 4 rano chyba ze jestes atrakcyjna

Gość handlara
no ba, atrakcyjna i zaradna. W ogole jestem the besiara.

Gość lomatkolomatko
z sanepidem oczywiscie musisz miec zgode to podstawa musisz spelniac normy bhp,rozejrzyj sie w sklepach w Twoim miescie od kogo maja pieczywo ew popytaj ludzi na ulicy skad kupuja i zglos sie do tego piekarza,a jak juz otworzysz sami beda przychodzic do Ciebie z ofertami

Gość ja powiem tak .....
ja też uważam że jeśli chcesz otworzyć sklep z żywnością opinia sanepidu jest konieczna a i aktualne badania co do dostawców dowiedz się jakie piekarnie są w Twojej okolicy i tam musisz uderzyć żeby dograć szczegóły jaki asortyment pieczywa Cię interesuje

Gość fofory
z mojego doświadczenie wygląda to tak Umowy z dostawca pisemnej nie zawierasz po prostu idziesz umawiasz się że pierwszego dnia przywozi ci np, 100 bochenków chleba i 300 bułek sprawdzasz ilość dostajesz pokwitowanie odbioru i podpisujesz wieczorem liczysz zwroty czyli ile czego ci zostało odliczasz i wychodzi ci kwota do zapłaty i tak co dziennie a na koniec miesiąca dostajesz fakturę i płacisz Sanepid na początku twojej działalności przychodzi i sprawdza warunki czy masz wodę toaletę 3 szt zlewów jeden w toalecie jeden na sklepie i jeden do mycia mopa i inne pierdoły zatwierdza odbiór i droga wolna POWODZENIA

Gość boguslaw
z taką atrakcyjną to i ja bym popracował.

Gość gość
mam pytanie, a skąd najlepiej wziąć wyposażenie do piekarni, wiem, że http://www.guztech.com.pl/ oferuje taki sprzęt, czy inne firmy też znacie?

Gość gość
Można od razu pokusić się o piekarnię, nie tylko sklep z pieczywem. Plusem jest na pewno ciekawsza praca i większe zyski. Lokal wystarczy, ktoś do pomocy i do tego maszyny piekarnicze oczywiśce http://geth.pl/ można się postarać o jakieś dofinansowanie z EU.

Gość gość
Moi rodzice mają małą piekarnię i bardzo dobrze im prosperuje ale to dlatego że mieszkamy w małym miasteczku i jest jedyną w okolicy. Oprócz pieczywa sprzedają też garmażerkę i to połączenie które chwyciło. Ludzie lubią do nich przychodzić bo wszystko co robią to z najlepszych produktów jak np. farsze z Inter Solar. Także jest spora konkurencja w okolicy to nie ma co takiego sklepu otwierać.

Gość gość
My maszyny potrzebne w piekarstwie z firmy www.geth.pl. Bardzo dobre maszyny z certyfikatem i w super cenach.

Gość AnetaU
Przede wszystkim to zakup dobry sprzęt, który posłuży ci na lata. Jest sklep internetowy Probox, w którym znajdziesz chyba wszystkie sprzęty tego typu, ewentualnie mają sklep w Warszawie. Sprzęty mają najwyższej jakości i znanych producentów, ale w dobrych cenach więc warto sobie sprawdzić..

Gość jacek

Na otworzenie własnej działalności o tym profilu można otrzymać dotację
Nawet 250 000 zł
dowiedz się jak
www.bizplanner.pl