Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filifi

Co to znaczy pogróbiałe endometrium,niejednorodne ze zwapnieniami

Polecane posty

Gość filifi

wewnątrz o gr.9mm.Czy któraś z was miała taką diagnozę?Wczoraj miałam robione usg a do lekarza z wynikiem idę za tydzień i chciałabym się dowiedzieć coś na ten temat,czy to coś poważnego ?

Gość tak mialaam
i to oznacza przerost sluzowki macicy-polipy inaczej.Do wyciecia -na histeroskopie z tym idziesz.To uniemozliwia zajscie w ciaze,jak rowniez powoduje okropne krwiste okresy! Ja jestem po tej operacji i teraz czuje sie swietnie.Okresy wrocily do normy..

Gość filifi
Czy to znaczy że nie będę mogła już zajść w ciążę?A ten zabieg to boli i jak długo się leży po tym w szpitalu?

jesli nie usuniesz polipów i nie wyrównasz śluzówki,będzie Ci ciężko zajść w ciążę,gdyż to działa jak naturalna antykoncepcja-wkładka domaciczna. Jasne,że będziesz mogla zajść w ciążę.Zabieg trwa 20-30 minut w znieczuleniu w kręgosłup.Jest to niewielka ingerencja w organizm! Nie ma sie co bać;)

Gość filifi
Dziękuję wam dziewczyny,trochę się uspokoiłam

Gość Asiczka29.07
dziewczyny podnoszę stary temat, czy któraś miała taki problem? Ja mam podobno rzerośnięte endometrium (14mm w 25 dc) a wynik histopatologii wycinka pobranego u mnie podczas histerioskopii diagnostycznej mówi ze częśc jamy macicy prawdopodobnie o strukturze polipowatej. Co to w praktyce oznacza jeśli staram się o dziecko? lekarza na razie, u którego sie leczę przepisał mi tabletki anty na miesiąc w celu przyhamowania wzrostu endometrium bo jak stwierdził, byc może to, iz jest zbyt gruba uniemożliwia zagnieżdżenie się zapłodnionego jaja. Ale zastanawia mnie czy nawet jeśli endo będę miała dobrej grubości, to chyba jesli jest struktura polipowata to i tak nie uda się zajjśc w ciążę. czy któraś w Was miała wycinany polip? z jakim skutkiem?czy udało się potem zajść w ciążę?