Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pliskapliska

krwawienie..

Polecane posty

Gość pliskapliska

do jakiego czasu maksymalnei moze trwac krwawienei srodcykliczne??bo nei wiem czy jeszzce czekac czy isc p ozmiane tabletek ..

Gość pliskapliska
moglby ktos pomoc ???? jesli postanowaie zmienic to lepiej zaczac brac od razu inne czy zrobic z 2 miesiace przerwy???? jak myslicie???

Gość pliskapliska
czy ktos mi pomoze;(??

Gość pliskapliska
proszę o pomoc.. czy krwawienie to na tym forum malo ciekawy temat?? najwidoczniej trzeba byc 15latka uprawiajacą seks zeby zasluzyc na troche zainteresowania.

Gość przede wszystkim napisz
dokładnie o co ci chodzi. Bo nic z twoich postów nie wynika... Zgaduje że masz plamienia w trakcie stosowania antykoncepcji którą dopiero zaczełaś? Jeśli tak to takie cyrki mogą się dziać przez pierwsze trzy opakowania. Ale moim zdaniem warto pogadac z lekarzem. A krwawienie śródcykliczne występuje gdy sie tabsów nie bierze i nie było owulacji w cyklu, która nastapi najprawdopodobniej po tym krwawieniu własnie - to tak z NPR

Gość pliskapliska
tyle ze jestem przy 3 op. i mam dosc opfite te krwawienia...

no to do lekarza. Musisz mienic tabletki

Gość pliskapliska
jednak??to myslisz ze jednak nei ustanei to krwawienei przy nastepnym opakowaniu??? warto robic 2-3 miesiace przerwy od tabsow??

przy trzecim opakowaniu powinno zanikać zdecydowanie. W ogóle dopuszczalne sa ale plamienia, nie krwawienia. Co do przerwy nie widze sensu - ale lepiej zapytac lekarza

Gość bojabojaboja
Taką sytuację trzeba skonsultować z lekarzem, ale też myślę, że będzie za zmianą pigułek. A przerwy nie trzeba robić, nawet nie jest to wskazane. Tylko tego opakowania nie przerywaj, wybierz już do końca.

Gość pliskapliska
mam okropna sytuacje;(((bo w mojej miejscowosci są kiepsy ginekolodzy;(( a na wizyte prywatnie jade dopiero pod koniec maja dlatego chcialam odstawic.. a teraz w tym wypadku musze isc po inne tabletki (cilest) bo na te mialam zamienic jesli bede miala krwawienia.. i czy bede mogla potem zmienic na inne??? na wizycie prywatnej??bo nei chce tego cilest;(:

Gość bojabojaboja
A dlaczego z obecnym lekarzem nie możesz ustalić, że nie chcesz brać cilestu?

Gość pliskapliska
juz mowilam ze diany tez nie cche.. nei czuje sie pewnei chcialabym cos hmm..nowszego ..drozszego tez bo wtedy czuje sie pewnie.. a chyba nei ma co na sile wciskac jesli nei bede sie dobrze czula..a ten lekarz przepisuej mi wszystko to co ja mu powiem..ot taki lekarz..

Gość bojabojaboja
To porozmawiaj o tym z lekarzem. Przecież na siłę Ci nie przepisze tego czego nie chcesz. Poczytaj o którychś z nowych tabletek. Jak podasz dobre argumenty to lekarz przystanie na Twoją propozycję.

Gość pliskapliska
ale nei wiem nei znam sie jakie sa dobre na zatrzymanei tego krawienia.. myslalam o qlaira?? jest cos jeszcze nowego??

Gość pliskapliska
chcialabymzeby lekarz zzastanowil sie i przemyslal co mi przepisuje odnosnie moje problemu z krwawieniem a nie odruchowo przepisywal co mu pierwsze wpadnie do glowy

Gość bojabojaboja
Dlatego właśnie czasem trzeba zawitać do lekarza z fachowymi argumentami i wcześniej po prostu się przygotować czytając trochę. Sama teraz biorę qlairę i jak na razie jest ok. Możesz też poczytać o yasminelle i yaz i wtedy zadecydować.

Gość pliskapliska
wlasnei biore yaz i mam krwawienie..a wczesniej bralam yasminelle i tez po kilku miesiacach sie zaczelo;(((

Gość bojabojaboja
Hmm to w takim razie możesz jeszcze spróbować z qlairą. Chociaż nie wiem czy lekarz nie ma racji proponując Ci w takiej sytuacji cilest, bo czytałam gdzieś, że jeśli pigułki "nie trzymają cyklu" to dlatego, że dawka hormonów jest po prostu za mała dla organizmu. Przy preparatych niskodawkowych krwawienia śródcykliczne są jednym z najczęstszych skutków ubocznych. Ulotka qlairy niestety też podaje krwawienia jakie jedne z pierwszych skutków ubocznych. Porozmawiaj o tym z ginekologiem, spytaj dlaczego uważa, że cilest będzie dobrym rozwiązaniem skoro Ci go proponuje teraz. Zapytaj o qlairę i zobaczysz co powie.

Gość pliskapliska
tyle ze chyba są jakies inne tabletki z wieksza dawka hormonow(ale nie końska jak w przypadku diany) ktore są moze lepsze, troche drozsze???nie odwaze sie stosowac cilest!za bardzo sie boje bo przeraza mnei jego niska cena..kupujac yasminelle, yaz czulam sie pewniej bo jednak kosztuja troche a co za tym idzie wydaje mi sie ze są bezpieczniejsze..

Gość bojabojaboja
Są, tylko musisz trochę pogrzebać w necie. Znajdź wykaz dostępnych w Polsce pigułek, porównaj stężenia poszczególnych hormonów a potem poszukaj informacji o poszczególnych.

Gość pliskapliska
a co myslsiz o femodenie???

Gość bojabojaboja
Też ma niską dawkę, inny składnik niż w poprzednich pigułkach możesz napomknąć o nim lekarzowi.

Gość pliskapliska
tak zrobie ale chyba dawka hormonów nie mogą sie drastycznie roznic zeby nie bylo ze potem bede miala jakies problemy zdrowotne ..patrzylam jeszcze na regulon, yasmin, harmonet trinordiol 21 ;)

Gość bojabojaboja
Mi lekarka tłumaczyła ostatnio, że nie ma sensu brać pigułek, które w jakiś sposób nam nie służą, bo nie taki jest ich cel. Także trzeba zmieniać do skutku. Ja jestem przy 4tych już. I mam cały czas nadzieje, że w końcu trafiłam.

Gość pliskapliska
a jakie brałas wczesniej??i dlacego nie sluzyly???

Gość bojabojaboja
Na pierwszy ogień poszedł yaz - czułam się ok, ale miałam bardzo bolesne krwawienia, tak dziwnie mocno mnie skręcało w środku. Miałam plamienia całe pierwsze opakowanie ale przy drugim opakowaniu minęły zupełnie. Poza tym czułam się dobrze, ale ginekolożka powiedziała, że tak nie może być, że tak mocno mnie boli i zmiana na yasminelle - krwawienia były długie, bolesne, myślałam, że spuchłam na nich, ale jak się okazało zaczęłam tyć i po 4 miesiąch miałam +5kg. Więc znów zmiana. Na jeanine - byłam non stop spuchnięta, cycki o rozmiar większe, prawie ciągle bolały i miałam spadki nastrojów, potrafiłam z miejsca się rozpłakać albo naskakiwać bez powodu na kogoś ale włosy i cera były za to na 6. I teraz qlaira - odżyłam trochę, psychicznie czuję się zdecydowanie lepiej, spadło mi 3 kg razem z cyckami oczywiście:/ ale przynajmniej już nie bolą. Dziś 20sta pigułka. Jedyny minus to stan cery mi się pogorszył choć nie jakoś drastycznie. Zobaczymy co będzie dalej. Jestem dobrej myśli

Gość pliskapliska
no to sporo tego bylo:) dzieki za rozmowe troche potrzymala mnie na duchu..teraz wiem ze nie jestem sama z takimi problemami..licze na to ze kolejne pigulki beda juz dobre..i Tobie też tego zycze;)w końcu po co się meczyc ze zmienianiem:))

Gość bojabojaboja
Jestem zdeterminowana i ponieważ ogólnie nie czuje się jakoś źle po pigułkach, to myślę, że w końcu trafię na takie bez skutków ubocznych. Kobiety jak trafiają na dobre pigułki to biorą je przez wiele lat i ta myśl mnie podtrzymuje w przekonaniu, że warto szukać:) Naczytałam się już tyle o wszelkich pigułkach, że jak mi moja lekarz opowiada o jakichś pigułkach to z satysfakcją sobie myślę, że już to wszystko przecież wiem:P Dzięki za rozmowę i w razie potrzeby polecam się na przyszłość;]