Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saleminka8

WYJAZD Z DZIECCKIEM ZA GRANICĘ-niemowlę 4 m-ce

Polecane posty

Gość saleminka8

mamusie jak to jest,czy jechałyście z niemowlakami za granicę,ja jeżdżąć do babci doniemiec potrzebuje tylko dowód osobisty,a dzieccko? jak kiedyś odbierałam pesel małego to urzędniczka wpisała mi go na akcie urodzenia i mówiła bym go nie zgubiła,bo on będzie jak "dowód" osobisty dziecka,czy na tej podstawie dziecko może przekroczyć granicę ?

ja mieszkam we Francji i tutaj wyrabialam dowod osobisty coreczce zebysmy mogli pojechac do Polski czekam tez na paszport dla niej, bo zanosi sie na to ze bedziemy sporo podrozowac. proponuje zadzwonic do strazy granicznej i wypytac sie o dokumenty potrzebne do rpzewozu dzeicka za granice.

Joan - ja mieszkam w Holandii i tu podobnie. Moj synek ma narazie dowod osobisty (troche bzdura, bo dowod jest na 5 lat, a Daniel wyglada juz teraz troche inaczej niz 2 miesiace temu, kiedy wyrabialismy mu ten dowod) i jak jezdzimy do Polski (czy gdzies indziej w Europie) to ten dowod wystarczy. Nie wiem w sumie jak teraz jest w PL czy dla takich maluchow sa dowody czy tylko paszporty...Wiem, ze moja kuzynka wyrobila swojej corce paszport, zeby moc z nia przyejzdzac do nas czy w ogole gdzies tam z nia podrozowac.

Gość a co na to ginekolog prowadzac
dziecko musi miec paszport-wlasny ze zdjeciem

mama małego Danielka,spadłaś mi jak z nieba hehe. Napisz proszę do mnie na maila,to powiem Ci o co mi chodzi.Będę wdzięczna🌼 karolad1@go2.pl

Dzidzia - napisze do ciebie wieczorem, bo teraz siedze w pracy, stad nie mam dostepu do prywatnego maila, a ze sluzbowego wolalabym nie pisac :) Takze odezwe sie wieczorem.