Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brokaa83

pielęgnacja skóry noworodka

Polecane posty

Gość brokaa83

Cześć mam pytani. Zauważyłam że skóra mojego tygodniowego synka jest sucha. Niczym jej nie smarowałam poniewaz połozna powiedziała mi że wystarczy kapąc Go w Balneum. Chce zapytac czy mogę nawilżać skórę Aksamitnym mleczkiem nawilzajacym Nivea. I czy buzie też mozna smarować?

Gość niewiedząca8897
NAJLEPSZA CHYBA JEST OLIWKA BAMBINO..

Gość brokaa83
Rózne są opinie co do oliwek :) Ja mam oliwkę j&j i wydaje mi się że skóra jest po niej zaczerwieniona :( Sama już nie wiem co stosować

Gość niewiedząca8897
WIESZ. KAZDE DZIECKO MA INACZEJ. MUSISZ SPROBOWAC. NAJPIERW SPROBUJ NA KAWALKU CIALA CZY NIE DOSTANIE WYSYPKI. JAK NIE TO STOSUJ.

Gość brokaa83
a jak myślicie czy to mleczko sie nadaje i czy mozna smarowac buzię?

Gość niewiedząca8897
NA PEWNO PISZE NA OPAKOWANIU.

a probowalas ta w zelu? niby niewielka roznica by sie wydawalo, ale jak dla mnie okazala sie ogromna. jest to : johnsons baby oliwka w zelu z rumiankiem. butelka jest z zolta zakretka :) nivea niewiele u nas pomogla...

Gość brokaa83
Napisane jest że jest doskonałe do codziennej pielegnacji niemowląt o noworodkach nie ma wzmianki :(

ja kąpałam (i nadal to robię) córkę w oilatum i nie miała żadnych problemów ze skórą. Nie uzuwałam juz żadnych dodatkowych kosmetyków do skóry w ostaci oliwek, żelów itp. Jedynie krem do twarzy i oczywiście do pielegnacji pupy. Czym mniej, tym lepiej

Gość fgfgg
NAJLEPSZA jest ciekła parafina!

Gość brokaa83
a jaki krem do twarzy stosowałaś?

mojej córce kosmetyki nivea raczej nie służą. Zorientowałam sie po kremie "nivea baby na każda pogodę", którym jej smarowałam buźkę przed wyjściem na specer. Zawsze cos się potem na jej twarzyczce pojawiało

Gość brokaa83
No własnie tyle jest tych produktów na rynku ze nie wiadomo co wybrać :(chyba trzeba zastosowac metode prób i błedów az sie utrafi na własciwy kosmetyk. Szkoda tylko ze to wszystko kosztem zdrowia naszego maluszka :(

ja z krememi do twarzy przeszłam koszmar - wybrbowałam chyba z dziesięć :O W końcu dla mojej córki najlepszy okazal się cutibaza, a ochronny na spacery krem hippa na wiatr i niepogodę

Gość brokaa83
a ile miesiecy ma twoja córeczka?

Gość brokaa83
ponieważ ten płyn polecili mi w szpitalu i jest to balneum Hermal

za tydzień skończy 5 miesięcy. W sumie z krememi do pielęgnacji pupy też tak było - mała chyba ma wrazliwą skórę. Dopiero odkąd zaczęliśmy stosowac bepanten maść do codziennej pielęgnacji, problemy się skończyły - od trzech miesięcy ani jednej krosteczki, nawet najmniejszego zaczerwienienia czy odparzenia. Mysle, że w końcu trafiłam na odpowiedni zestaw kosmetyków "pod moje dziecko", ale faktycznie zanim to się stało, wypróbowałam dośc dużo. Tak to jest, że jedne dzieci tolerują wszystko, cokolwiek się uzyje, inne potrzebują konkretnych kosmetyków dopasowanych do ich wrażliwej skóry

Zmień ten płyn. Spróbuj czegoś innego. Moje dziecko, które ma typowo alergiczną skórę, po tych wszystkich Balneum, Emolium, Olilatum, Olilan i innych, miał jeszcze bardziej suchą skórę. Poza tym uważam, że nie ma sensu stosować tego typu specyfików, jeśli dziecko nie ma problemu ze skórą. U nas całkiem ładnie reagował na Johnson&Johnson Tip to Toe, albo ten różowy. Co do oliwek to też miałam wrażenie, że z czasem dawały odwrotny efekt niż powinny.

Gość brokaa83
Dieki Dziewczyny za porady :) Uciekam bo mój mały skarbek własnie się budzi i pewnie zaraz bedzie domagał sie cycusia :) Pozdrawiam i zyczę miłego dnia

ja spotkałam się z opinią, że oliwki zatykają pOry na skórze i na dŁuższą metę nie jest to dobre. Ale opinii jest wiele. Mnie się wydaje, ze rzeczywiscie najlepszym sposobem jest uzywac do kąpieli czegoś, co jest jednoczesniej nawilżaczem, po ktÓrym nie trzeba juz paprać dziecka innymi rzeczami Skoro juz pisze, to podziele się jeszcze jedną obserwacją ;) - nam oilatum płyn do kapieli sluzy świetnie jeŚLI chodzi o skóre na ciele, natomiast kremy do twarzy oilatum absolutnie sie nie sprawdziły (mała miała po nich krostki). Jest to dla mnie zaskoczeniem, bo przeciez produkt tej samej firmy, ale jednak ... do kapieli tak, do twarzy stanowcze NIE :)

Oliwki wg mnie są za ciężke, pozostawiają film na skórze a nie lekko się wchłaniają. Co do Olilatum wyraziłam też swoją opinię, że wg. mnie jest totalnie do niczego.

Gość MamaLutowa
U nas sprawdza się emulsja do kąpieli Eloderm fajnie nawilża skórę, ale nie pozostawia jej tłustej. Przy podrażnieniach łagodzi i regeneruje.

Gość ZuzaS
Ja też dla swojego maluszaka używam emulsji Elodermu świetnie nawilża.

Gość gość
Ten spamoderm wam płaci od jednego żałosnego spamerskiego wpisu czy jakoś ryczałtem? :O

Gość gość
Ja nauczona po pierwszym dziecku stosuje dla synka emolienty, zamawiałam ostatnio w eaptece w bardzo przystępnej cenie https://eapteka.pl/