Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lenka1608

Chcę farbowac włosy!

Polecane posty

Gość Lenka1608

Witam! Wiem, że na tym forum już miliony razy był poruszany temat farbowania włosów na blond, jak o nie dbac itp itd. Ale ja chciałabym przedstawic mój własny problem i poszukac porady... Mam włosy koloru.. jedni mówią, że bardzo ciemnego blondu, drudzy, że bardzo jasnego brązu. Jak kto woli. Chciałam, żeby były jasniejsze, więc zrobiłam sobie miodowe pasemka. Nie byłam jednak zadowolona z efektu i kupiłam rozjaśniacz w sprayu z Joanny. Jednak mój naturalny kolor jest teraz bardzo brzydki, taki rudawy, a moja cera wydaje się przy nim bardzo żółta. Nie chciałam farbowac, bo mam loki i wszyscy mnie straszą, że mogą się wyprostowac. Są troszkę suche, ale to raczej każdy kręcony włos tak ma. Używam maski i odżywki. Chciałabym się zdecydowac jednak na farbowanie. Ale nie chcę miec włosów białych, aż siwych, tylko raczej coś w tym stylu: http://img246.imageshack.us/i/emmaroberts02.jpg/ I tu pojawia się masa problemów. Co jeśli moja cera przy takim odcieniu włosów bęzie wyglądała jeszcze bardziej żółto? A jeśli w ogóle będzie mi brzydko? Co mam robic, żeby wyglądały jak najbardziej naturalnie i żeby ograniczyc ich zniszczenie do minimum? Co ile będę musiała je farbowac? Co robic, żeby jak najdłużej zatrzymac kolor? No i jeszcze sprawa, która mnie zadręcza - co jeśli ludzie z mojego otoczenia będą mnie nazywali głupią sztuczną blondyną i negowali to, że farbuję włosy? Chodzę dopiero do 1 liceum...

Gość Anq26
bezsensu zaczęlas farbowac...idz do fryzjera i niech ci zrobi ładny średni blond i już nie kombinuj bo przekombinujesz.

Hmm Widzę że masz problem który mają wiele kobiet, Osobiście nie rozjaśniaczy firmy joanna gdyż pozostawiają na włosach żółty odcień....Uważam że Twoimi włosami powinien zająć sie fryzjer gdyż każdy rozjaśniacz pozostawi na twoich włosach żółty odcień sama jestem fryzjerka i coś o tym wiem gdyż rozjaśniacz usuwa twój naturalny pigment ,usuwa również eumelanine czyli ten popielaty kolor który przeważnie chcą uzyskać blondynki a pozostawia feomelanine czyli ten żółty odcień który bardzo ciężko się rozjaśnia..Fryzjerzy posiadają profesjonalne rozjaśniacze które neutralizują ten żółty kolor .Jeśli pójdziesz do salonu to fryzjer na pewno doradzi Ci co zrobić z włosami i jak uzyskać odpowiedni kolor może powinnaś usunąć swój kolor de koloryzatorem jeśli włosy były farbowane i nałożyć farbę:)pozdrawiam

podpowiedzcie proszę, gdzie mozna kupić ten rozjaśniacz Joanny? od dawna szukam i nigdzie nie moge dostać :(...

Gość Lenka1608
Nie kupuj go, bo to jest jedno wielkie g*wno tylko sibe włosy zniszczsz i będziesz miała problem tak jak ja teraz...

Gość Anq26
hmmm dziwne bo jest w kazdej drogerii niemal...ale widać jakas siła wyższa sprawuje ochronę nad Twoimi włosami, ze to badziewie nie trafiło w Twoje ręce.

nie kupuj joanny wybierz sie do hurtowni fryzjerskiej i tam kup joannie mówimy nie!!

Gość Ewika*********************
Tylko nie blond. Po pierwsze nie każdemu jest w nim na + Po drugie b. niszczy i jesli twoj kolor jest ciemniejszy niż ciemny blond, bardzo jasny brąz to teoretycznie bardzo zniszczysz włosy.

Gość Ewika*********************
Rozjasniacz Joanny to kup sobie jesli chcesz sobie popalić włosy, polecam!!! :/ Jest to jeden z najgorszych rozjasniaczy, lepiej kup welle, schwarzkopfa lub inny z hurtowni fryzjerskiej jesli nie chcesz isc do fryzjera. choć ogolnie uważam, że fryzjerzy też czesto robią coś na czas a nie na naszą korzysć. Do rozjśniania uzywaj wody max 6% lepiej powtorzyc rozjasnianie na małym procencie niż spalić od razu na wysokim.

Gość rozjasniacz w sprayu joanny
kupilam na allegro

Joanna bardzo niszczy ma wode 12 mimo że pisze inaczej ......i włosy nawet u jasnej blondynki wyjdą żółtawe polecam rozjaśniacz firmy loreal bądź leo...zreszta jeśli wybierzesz sie do hurtowni napewno Ci polecą jakiś jeszcze

Gość trocheruda
Heeeey :) może macie pomysł co mam zrobić z kudłami Zeszłam sama z bardzo ciemnego brazu (praiwe czarny) rozjasniaczem do koloru ciemny blond z POŚWIATĄ RUDEGO :/ już kilka razy dekoloryzowałam włosy więc wiem na czym to polega wiem ze niszczy włosy bla bla bla i ze powinnam isc do fryzjera zeby mi to PROFESJONALNIE zrobił aczkolwiek ostatnia moja wizyta i chęć położenia ciemnego beżu zakończyła się wyjściem w czarnych o połowe krótszych włosach - także dziekuje za taie wrażenia :) Oto moje pytanie: jaki odcień mogę położyć na łeb żeby wyszedł mi ziemny odcień bez poświat czerwonych ani rudych (będzie to dość trudne biorąc pod uwgae ze włosy brązowe maja pigment miedzi ) ;) i czy woogle farba typu beż/naturalny ciemny blond złapie na te rude ? aaa i co jeszcze chciałam dodać - mam dość grube włosy, stosowałam rozjaśniacz (ostatnio) dwa razy po 2 tyg przerwie używając rozjaśniacza palett ( nakłada się rewelacujnie w przeciwieństwie do innych rozjasniaczy których nie można rozczesać) i kondycja włosów jest taka sama jak przed ich rozjas. nie mam rozdwojonych końcówek ani połamanych włosów :) do codziennej pielehnacji używam L'oeral- linni z ceramidami "naturalny cement" coś w tym guście ;)) znaczną poproawę włosów zauwazyłam :) to tak na marginesie a do tego wszsystkiego myje wsłosy codziennie- modeleuje- potem prostuje już chyba od 5 lat - trzeba tylko odpwednio o nie dbać używac odzywek masek byłabym wdzięczna za pomoc w nakładniu odpowedniej farby na rude włosy ;)) ja nie mam pojęcia nigdy takich nie miałam buziaaaki laski !