Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jak to zrobić w miarę ''bezboleśnie

Polecane posty

Gość

witam. moj synek ma 7 miesiecy. chciałabym go niedługo odstawic od piersi. jak oduczyć usypiania przy cycu? jak było u Was? czy dzieci bardzo płakały jak przechodziły z cyca na butelkę?pozdrawiam :)

Jeśli dziecko toleruje butelkę to nie powinno być problemu, po prostu eliminuj kolejne karmienia i wprowadzaj butlę. Gorzej jak nie chce butelki, u mnie tak było. Prawie 2miesiące próbowałam :o Różne smoczki, różne pory karmienia, techniki, różne osoby. Pomogło dopiero jak musiałam wyjechać i czuł że nie przyjdę z pomocą, dogadał się z moim mężem no i załapał butlę. Potem już tylko ściągałam pokarm jakiś czas żeby laktacja się zatrzymała i dawałam mleko z butli.

Gość
synek toleruje butelke tylko jesli jest w niej herbatka. kaszki nie chce,mleka tez. zreszta nie dziwie się. ma skaze białkową,wiec i mleko odpowiednie.i tak pierś jest 4-5 razy dziennie. i to zasypianie przy cycu :( nie ukrywam że mnie to męczy czasami. dlatego jestem prawie przy nim 24/24

Gość a ja uwielbiam tanczyc
ja mialam ten sam problem. nie bylo mowy o butelce ani o innym mleku. dlatego karmie do dzis(13mies), ale tylko wieczorem przed snem. W ciagu dnia mala je juz praktycznie wszystko, a z nocnego karmienia zrezygnowala sama.

No to współczuję bo pewnie nie będzie łatwo. Ja dlatego zrezygnowałam z karmienia bo w nocy jadł co 2godziny, nie najadał się. Najlepiej jak będzie go karmił ktoś inny niż Ty, bo takie dziecko już jest mądre i wie że przecież jesteś obok i po co ma jeść śmierdzące mleczko skoro może wymusić pierś. Może na początek kaszka na mleku łyżeczką? Żeby przyzwyczaił się do smaku mleka. My tak zaczynaliśmy

Może dodawaj do herbatki odrobinę mleka albo rób kaszkę głównie na wodzie z 1miarką mleczka, żeby zaakceptował nowy smak

Gość
dziękuje za rady ;) tak zrobię. ale wiem że będzie wielki płacz. przez to że ma skaze schudłam prawie 20 kg...