Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze poradzćie__

Jakie są objawy AZS ??? Czy ja choruje na AZS???

Polecane posty

Gość Prosze poradzćie__

Dziewczyny. Ja nigdy nie miałam stwierdzonego tego schorzenia ale odkad pamietam zawsze mialam suchą skore, zwłaszcza łokcie. Często tez swedzi mnie cale cialo, skora i w miejscu w ktorym sie drapie wyskakuja mi rozowe pecherze, takie grudki, a swedzenie jest takie, ze mozna oszalec. Pamietam jak mialam 10 lat to od zawsze mialam sucha skore, pokrzywki, katar tez mam cale zycie ale zawsze lekarze mowili, ze to uczulenie na cos i stad swedzenie, ale zeby to sie ciaglo latami? Nigdy nie przywiazywalam do tego wagi, bo nie slyszalam o AZS ale teraz tak czytam i mam prawie wiekszosc tych objawow. Czy ta choroba moglaby byc tak dlugo niewykryta?? Jakie u Was sa objawy nieleczonego??

Gość Prosze poradzćie__
halo, nikt nie wie?

Gość ja to mam i
objawiło mi się to bardzo późno jak na tą chorobę bo w wieku 18 lat. Miałam jedną ranę na szyi , kawalku twarzy i na rękach. Miałam też zmiany na zgięciach łokci co jest charakterystyczne dla asz. Przedtem tez miałam dośc suchą skórę i skłonośc do alergii kontaktowych

Gość ja to mam i
a sama sucha skóra to na pewno nie asz. Jakbys miala konkretne zmiany to co innego

Gość Prosze poradzćie__
Nie mam samej suchej skory. Pisze ze strasznie mnie ona swędzi teraz i jak sie drapie to wychodzą mi rozowawe pręgi, takie pęcherze jakby i utrzymują się dosc długo, poza tym mam np na karku albo brodzie takie niewielkie placki mega szorskiej skory. Na lokciach skora mi sie luszczy jest tak sucha. Sama nie wiem

Gość i ja na to cierrpie
Witaj! Nie jesteś sama! Ja od wczesnych lat użeram się z tą paskudną chorobą. Juz jako dziecko drapałam skórę do krwi :( Potem na wiele lat choroba ucichła - suchą skórę miałam zawsze, ale dramatu nie było, żadnych tych różowawych grudek, mniej swędzenia. Niestety w tym roku jest MASAKRA. Nie wiem, czemu akurat w tym, ale nogi, brzuch, plecy... Wyglądają strasznie :( Najgorsze miejsca smaruję Elocomem, a całe ciało balsamem z firmy SVR do skóry atopowej. Parę dni temu choroba objęła mi powieki... Na szczęście smarowałam też SVRe-m i przeszło... :(

Gość i ja na to cierrpie
A odpowiadając na Twoje pytanie, to może być AZS. Tak wynika z objawów. Zawsze mi się kojarzyło, że od dziecka już ta choroba może być rozpoznana. Może u Ciebie po prostu później. Polecam pójscie do dermatologa, na pewno przepisze specjalne leki na te suche placki, nie tylko sterydowe, mi też przepisał taką maść robioną, była niezła.

Gość Prosze poradzćie__
Dziękuje Ci za rady. Mi się to właśnie czasami tak nasila sama nie wiem z jakiego powodu. Teraz od kilku dni tak swędzi mnie skóra że mogłabym zadrapać się na śmierć. Najbardziej pośladki, uda, brzuch i plecy. Czasami szyja, kark i twarz. Nawet skora glowy mnie swędzi!! W miejscach gdzie się drapie tak jak pisałam wychodzą mi zaraz takie rózowe uwypuklone pręgi (nie wiem jak to opisać) wyglada to paskudnie, tak jakbym walczyła z tygrysem takie podrapane pasy widać z tym ze sa wykuplone, okropne. Swędzenie najbardziej nachodzi mnie wieczorem, a noc jest straszna, nie mogę spać.