Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca...........

Badania krwi

Polecane posty

Gość pytająca...........

Witam, staramy się z mężem o dziecko. W pierwszym cylku starań nam się nie udało, miesiączkę dostałam tydzień wcześniej tj. 22 lutego (jeżeli można było to nazwać miesiączką- trwała ze 4 dni z czego 2 dni były plamieniami a te pozostałe 2 krawieniami). Mimo tego 28 lutego (w dzień gdy miałam dostać planowaną miesiączkę) zrobiłam test na mocz - negatywny :( Od zakończenia miesiączki kochamy się z mężem co drugi dzień by trafić na "ten właściwy moment". Ale do sedna sprawy... 1 marca robiłam sobie okresowe badania krwi - taką zwykłą morfologię. I w wynikach zobaczyłam podwyższone OB (trochę ponad normę) i większą ilość płytek krwi (też trochę ponad normę). Gdzieś czytałam, że podczas ciąży (także już wczesnej) można we krwi wykryć zwiększone OB i właśnie płytki. I tak się zastanawiam, czy te wyniki mogą już o czymś informować? Wiem, że najpewniejsze jest zrobienie Bety HCG, ale czy jest może jest jakaś maleńka szansa, że tamten test na mocz nie wykrył niczego bo było za wcześnie? A teraz poprzez zwykłe badanie krwi widać, że jednak coś się tam dzieje? Powiedzcie dziewczyny, gdy byłyście w ciąży i robiłyście sobie okresowe badania to miałyście też podwyższone OB i płytki krwi?

Gość pytająca............
up :)

Żadna ciężarna nie robiła badań krwi?

Gość a nawet jesli
to przecież nie będzie żadne potwierdzenie - skoro masz wątpliwości zrób 2 test

Gość Niestety...
... gdyby OB miało oznaczać ciążę, to było by to robione zamiennie z testem ciążowym/testem bHCG. A o OB i ilości płytek krwi to mowa, ale w dużo późniejszej ciąży, a nie w początkach, kiedy jeszcze płód nie dostaje takiej ilości krwi, abyś Ty miała zmienione wyniki krwi... To nie ciąża. Raczej masz w sobie stan zapalny, który może właśnie powodować problemy z zajściem w ciążę...

dziękuję za wypowiedź :)