Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monika86

skutki uboczne tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

witam od okolo 7 miesiecy zazywam tabletki microgynon. od dluzszego czasu miewam straszne calodniowe bole glowy najwieksze nasilenie jest rano a takze w godzinach po poludniowych oraz ciagle uczucie zmeczenia i sennosci. co powinnam zrobic?I czy te objawy napewno sa wynikiem zazywania tabletek?

no wlasnie nie wiem .kiedys chorowalam na zatoki i myslalam ze to jest powod zrobilam tomograf glowy i on nic nie wykazal i nadal pozostaje w kropce i dlatego pomyslalam ze to przez tabletki czytalam inne fora i bardzo duzo dziewczyn skarzy sie na skutki uboczne tych tabletek , nie wiem co myslec i jaki jest powod

Gość to może być od tabletek ale
nie musi. Ja też byłam ciągle zmęczona, nic tylko bym spała itd. ZRobiłam badania na anemię, cukrzyce i terczyce i ginekolog stwierdziła że w takim razie to wina tabltek i odstawiam teraz

te objawy mam mniej wiecej od momentu zazywania tebletek wiec to chyba nie pogoda

anemi raczej nie mam bo przytylam biorac microgynon badania na tarczyce kiedys robilam i bylo wszystko ok natomiast co do cukrzycy to chyba raczej mnie to nie dotyczy mam nadzieje mam tez inne objawy np bole w klatce piersiwej bolace nogi i puchna mi dlonie zwlaszcza rano

Anemie może mieć nawet osoba ważąca 200 kg. To moze byc od pogody i na to stawiam. Ja tez tak mam na początku wiosny i zimy. A biorę tabletki anty dłużej od Ciebie. Miesiac temu zaczęłam brać witaminy i czuje sie lepiej.

Gość coci
Po pierwszym miesiącu brania tabletek większość/wszystkie skutki uboczne najczęściej znikają. Jeśli brałaś tabletki 7 miesięcy i nagle pojawił się ból głowy to mało prawdopodobne, że to od tabletek imho. Jeśli wykluczyłaś inne powody to idź do ginekologa niech Ci zmieni tabletki - może są źle dobrane do Twojego organizmu.

do coci: bzdura moja droga. Bardzo wiele skutków ubocznych ujawnia się dopiero po dłuższym czasie stosowania antykoncepcji. Ja się super czułam przez ponad rok, a teraz jestem nie do życia. Żadne witaminy, ruch nie pomagają. Mogłabym spać po 24 godziny a i tak bym była zmęczona:/ Bóle głowy, duszności mogą tez być objawem zakrzepicy wywołanej tabletkami. Ta też sie rozwija powoli i nie u każdego

dokladnie moglabym spac 24 na dobe to prawda budze sie rano i juz czuje sie zmeczona i senna a wracajac do stosowania to tabletki biore od 4 lat a microgynon dopiero od 7 mies i od tej pory czuje ze jest cos nie tak nie wiem co mysles i gdzie szukac odp na to pytanie

Gość chanchita
Ja tez mialam straszne bole glowy i napady sennosci. Biore nevolette nawet nie wiem czy sa one w Pl, bralam je przez 5 miesiecy i potem odstawilam na dwa teraz na nowo je biore i wszystko jest oki. Przy tabletkach trzeba dbac o siebie, odpowiednia dieta, ruch... nawet choroba dziala inaczej na hormony. Te tabletki sa dla osob ktore nie maja migreny a ja jestem osoba ktora leczy sie na migrene od daaaawna i musze przyznac ze mimo iz szalejemy z moim chlopakiem, czasem zapominam je wziac to nie ma zadnej niespodzianki... Nawet sama nie wiedzialam ze do tabletek trzeba sie specjalnie przystosowywac by dzialaly... dla mnie jako dla nastolatki tabletki to cos extra bezpiecznego. Boje sie tylko celulitu i problemow z watroba ;(

No ja myślałam że mój niezbyt zdrowy styl życia był przyczyną złago samopoczucia. Ale ruch, zdrowe odżywianie się, łykanie witamin nie pomogło. Próbowałam rózne ziołowe środki aby się lepiej wyspać i dalej nic... Zrobiłam badania i wszystko w normie. Nie widzę innej przyczyny jak antykoncepcja i mój lekarz też nie więc odstawiam. Mam nadzieje że to od niej, bo jesli nie to nie mam pomysłu co się ze mną dzieje:(

Gość qwer
ja bralalm cilest-szok wymioty biegunka bul glowy szok!! potem rok novynette i do tego 8 kilo w gore:( potem odchudzanie.... teraz jestem porzy swojej wadze.i łykam logest i jest super:) kazdy organizm dziala inaczej,trzeba znalesc po probach i bledach swoje tabsy

Gość brtu
Podobno microgynon to bomba hormonalna...końskie dawki hormonów....moja siostra brała kilka miesięcy i ciągle chodziła "nabuzowana" radzę zmienic na lepsze tabletki....