Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuuuuuuvvvvvvvvvvv

Czy któraś tak ma?

Polecane posty

Gość uuuuuuuvvvvvvvvvvv

że hm...poci sie w kroku. Gdy zaczyna być naprawdę ciepło, po prostu nie moge nosić pewnych rzeczy, np. odpadają spodnie z czegoś sztucznego, bielizna także. Kiedyś zapociłam sukienkę z bawełny, siedziałam b. długo, a jak wstałam to sie okazało że mam plamę :( Czy któraś tez tak ma i jak sobie z tym ardzi?

To może mieć podłoże nerwowe, zupełnie tak jak innym pocą się ręce albo stopy. Cóż...wypada nosić cienką bieliznę bawełnianą z domieszką syntetyku bo skoro aż tak się pocisz to sama czysta bawełna jak będzie wilgotna może ocierać a z domieszką sztuczną szybciej schnie. Zmieniaj bieliznę dwa razy dziennie i jak chcesz możesz używać na pachwiny delikatny talk czy puder dla niemowląt i może poczujesz się bardziej komfortowo. Jeżeli lubisz naturalnie zapobiegać to przecieraj pachwiny wywarem z szałwii codziennie po dwa razy i noś przewiewne wkładki bez folii i zmieniaj je kilka razy dziennie

Gość uuuuuuuvvvvvvvvvvv
Dzięki za posta. Ale mnie troche zmartwiłaś tym nerwowym podłożem - bo to znaczy, ze nic na to nie można poradzić. Chociąz tak się dzieje tylko wtedy, gdy siedzę. Noszę właśnie tylko bawełnianą bieliznę, wkładek nie noszę, bo mam wrażenie że wtedy robi sie jeszcze cieplej.

Jasne że lepsza czysta bawełna bez żadnych domieszek ale mamy 21 wiek i obecnie wiadomo że czysta bawełna jak nawilgnie to długo schnie i ociera skórę , dlatego też skarpetki dla sportowców mają syntetyczne domieszki (obecnie tak produkowane że oddychają) bo inaczej mieli by same otarcia. Mieszkam za granicą i tą wiedzę mam od swojego lekarza ginekologa. Proponuję żebyś jednak spróbowała tej szałwii bo działa przeciwpotnie i zaleca się ją właśnie ta takie problemy.

Gość uuuuuuuvvvvvvvvvvv
Spróbuje tej szałwi. Zaczyna sie wiosna i mój problem wraca...

Ja w sumie też tak miewam w lecie ale jakoś mnie to specjalnie nie rusza:), wracam do domu , podmywam się i tyle, a i pamiętam że stosowałam właśnie talk kosmetyczny na okolicę wewnętrzną ud w pachwinach i pomagało. Wypróbuj tych sposobów i sama zobaczysz a noi jeżeli będziesz chciała ubrać spodnie to tylko z cieniutkiej bawełny i to nie opinające w kroku. Pozdrawiam

Gość uuuuuuuvvvvvvvvvvv
Dziekuję :)