Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwka 36

co dla was znaczy byc malo ineligentnym?

Polecane posty

Gość iwka 36
fakt zastanawialabym sie czy mozna postawic rownowaznik pomiedzy roztrzepaniem a brakiem inteligencji.

Gość TH is IT R
Jestem mało inteligentny ale mam dobre serce i jasną dusze

Gość o nie zgodzę się z tym
po wiem tak, są 2 rodzaje roztrzepańców - ci właśnie mało inteligentni i ci roztrzepani w pozytywną stronę inteligencji

Gość iwka 36
do iwki, odezwij sie, ja tez mnostwo takich sytuacji do opowiedzenia jak Ty,np. ja w londynie,rano wolny dzien, spie, moj maz w polsce na wakacjach, dzien jego powrotu do londynu,powinien byc za kilka godzin, a on dzwoni, budzac mnie i pyta sie o ktorej ma samolot, aja dostaje bialej goraczki.

Gość to że ktoś jest punktualny
oznacza tylko to że się zna na zegarku, zależy mu na opinii innych, nie che niczego przegapic itp. Nie oznacza to wcale a wcale dużej inteligencji....

Gość yolQa
no ok, ale Ci geniusze umysłowi posiadający to niebotyczne IQ to osoby, które przeważnie mają tak trywialne problemy w życiu codziennym, że to juz nie haczy o roztrzepanie, a bardziej o zatroskanie problemami wyższej rangi - tak mi się wydaje. więc jeśli wybitnie inteligentna osobistość często czegoś zapomina, może to wynikać z natłoku mądrych myśli w głowie.. jednak to jest skrajnie rzadko spotykane :o

Gość powinnam teraz pisac esej
yolqa za ochoczo sie udzielasz w tym topiku, widac ze ekspertem od inteligencji to ty nie jestes, takze przestan pisac bzdury... einstein nie byl ntelignetny????? IQ jest powszechnie przyjeteym miernikiem inteligencji (ne bede polemizowala czy adekwatnym, bo samo pjecie inteligencji moze byc calkiem szerokie dla kazdego znaczy cos innego) tak czy siak eksperci ocenaja IQ Einsteina na ok 160 (o ile dobrze pamietam) ale widze, ze wiesz lepeij od ekspertow;)

Gość yolQa
punktualność to szacunek wobec innych ludzi, chęć nieprzegapienia niczego, bycia na bieżąco. ta cecha nie oznacza dużej inteligencji, ale jest jedną z cech osoby inteligentnej - a to różnica. ;)

Gość to że ktoś jest punktualny
nie jest konieczna do bycia inteligentnym .... :O

Gość yolQa
- może ekspertem nie jestem, bo mam zaledwie 19lat, natomiast wszystko przede mną :) wiem też, że nadużywanie znaków interpunkcyjnych to objaw zaburzeń osobowości. :) "amo pjecie inteligencji moze byc calkiem szerokie dla kazdego znaczy cos innego" - w takim razie jestem ekspertem od inteligencji w moim rozumieniu - sama sobie przeczysz :o można pośmiertnie ocenić czyjś iloraz inteligencji? nie podejmując z nim rozmowy? być może znam się lepiej od ekspertów, ale żadne z nas nie jest w stanie tego stwierdzić :)

Gość z niektorych wypowiedzi
wynika, ze bycie wygadanym swiadczy o inteligencji...czyli skoro nie jestem pyskata, to znaczy , ze glupia?

Gość o rany yolqa
kiedy widze w sobie wade - niweluję ją. kiedy mam jakiś problem - rozwiązuje go. kiedy czegoś nie wiem - szukam odpowiedzi. haha i to ma być definicja inteligencji?? :D :D :D :D :D :D

Gość yolQa
" nie jest konieczna do bycia inteligentnym .... " - udowodnij. jak na razie nie masz żadnego argumentu nie to, co mówisz, ale to jakie pytania zadajesz świadczy o Twojej inteligencji. jeśli nie potrafisz sama siebie ocenić, to nie mogę się pokusić o nazwanie Ciebie osobą inteligentną.

Gość yolQa
czy ja napisałam gdzieś, że to definicja inteligencji? - nie. naucz się czytać ze zrozumieniem, później weź udział w dyskusji. postrzegam osoby inteligentne właśnie wg takich kryteriów jak napisałam.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
osoba inteligentna czasem zachowuje się głupio,mało tego im bardziej oczytana kobieta tym ma większe kłopoty w życiu(to nie reguła,ale u większości znanych mi kobiet tak ma ) To oczywiście moje obserwacje,mozecie się z tym nie zgadzać.

Gość yolQa
wg mnie ćwierćinteligenci wkurviają inteligentne osoby i dlatego Ci drudzy bywają wredni :)

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Tak złośliwość to cecha inteligentnych teraz wredota ciekawe co jeszcze ''inteligentni''wymyślą by podnieść swoją samoocenę ;)

yolqa nie przecze sama sobie, to ty nie zrozumaials co napisalam wiec sprobuje troche jasniej Jezeli wezmiesz przecietnego czlowieka z ulicy i zapytasz co to znaczy byc inteligentnym, to zapewne jak odpowiedzi beda przerozne, ludzie maja rozne wizje inteligencji czesto oni sami sa punktem odnosnym w swojej ocenie i tak np. jezeli zapytasz mlodego czarnoskorego chlopaka z gangu w Bronxie, kto jest inteligentny w jego dzielnicy to moze Ci odpowiedziec, ze ten obrotny gosciu z przeciwka, ktoremu udaje sie najwiecej sprzedac towaru(narkotykow) w ciagu dnia,zna najlepszych dostawcow, ma najlepszych klientow itd. ale jak zapytasz o to samo ktoregos z doktorantow dzialu np. matematyki, zapewne oni beda nczej oceniac inteligencje albo zapytaj, ktoregos z artystow,zapewne tez maja inna wizje inteligencji itd. dla yolqi to zorganizowanie, brak rozitrzepania i punktualnosc, bo zapewne sama jest taka i mierzy nteligencje innych swoja miarka.. psychoterapeuta tez bedzie mial inna wizje inteligencji itd. glosno bylo przed kilkoma laty o inteligencji emocjonalnej, chodz niezwykle wazna, samo IQ nie zawsze potrafi ja odzwierciedlic Jednakze: eksperci przez lata udoskonalali testy IQ i istnieje pewien consensus co do pomaru inteligencji Einstein byl roztrzepany, ponoc nawet gotowal jajka w skorupkach w zupie... co nie zmienia faktu, ze eksperci oceniaja jego inteligencje na ponad 160 IQ i kochana piszac, ze einstein nie byl inteligentny piszesz herezje

co do znakow interpunkcyjnych, uzywam ich troche wiecej jak wde ze osoba pisze glupoty, glupota mnie drazni

Gość dużo w życiu przeszłam
powinnam teraz - świetnie to ujęłaś.

Gość i oto opowieść jak pewna
kafeterianka z nickiem yolqa uznała się za bardziej inteligentną od Einsteina, uzasadniając to tym że jest ułożona, punktualna i wgl schematyczna :D

Gość yolQa
udowodnijcie, że się myle i że moje IQ jest niższe od 160 :)

yolqa "Einstein był mądry i genialny - nie koniecznie inteligentny.. jedno z drugim nie zawsze idzie w parze." "jeśli był inteligentny to nie był roztrzepany. ani na jedno, ani na drugie nie ma dowodów, a te dwie cechy wzajemnie się wykluczają." " być może znam się lepiej od ekspertów, ale żadne z nas nie jest w stanie tego stwierdzić " :D

Gość mondry i inteligętny
niezastanawiałem się hyba jeszcze nigdy

Gość pikna nieznajoma
Wg mnie inteligencji czlowieka nie powinno sie mierzyc testem poniewaz ktos kiedys ten test stworzyl majac na mysli swoja teorie inteligencji. Inteligencja to wg mnie( :) ) to zdolnosc szybkiego i efektywnego rozwiazanie problemu. Inteligencja wg mnie nie ma zwiazku z wredota. Geniusze natomiast to takie osobki ktore z A przekakuja do D omijajac B i C

Gość pikna nieznajoma
Ludzie przyjeli ze szczury sa inteligentne a przeciez nie sa punktualne hahahaha

Gość yolQa
piekna nieznajoma - gdyby były cywilozowane z pewnością byłyby punktualne dopóki nie palnęłaś tekstu o szczurze, mogłabym rzec, że masz racje.

łoj dziewczyny inteligencja to nie tylko IQ mierzone testem i wyrażające zdolność do nauki , spostrzegawczość , bystrość , wiedze ogólną ... za sukces w życiu , powodzenie , kontakty międzyludzkie , właściwą uczuciowość, zdolności empatii w 80 % odpowiada tzw,. inteligencja emocjonalna EQ, którą nabywamy praktycznie do śmierci :) nazywana dawniej - dojrzałością można mieć średnie IQ , ale być ineligentnym emocjonalnie - odnosząc sukcesy osobiste i zawodowe na odwrót ......można ponieść całkowitą klęskę w życiu , nie rozumiejac innych (brak empati) , chociaż będąc pozornie i namierzalnie -inteligentnym :)

dla wielu inteligencja to nie tylko wyniki testow problem w tym jak interpretujesz inteligencje, istnieje wiele modeli, teorii, sami naukowcy nie maja jednej wizji nteligencji, to kwestia dyskusyjna laureat Nobla w dziedzinie naukowej z wysokim IQ moze miec spaprane zycie osobiste, byc zalosny i nie calkiem szczesliwy, a osoba ktorej testy wykazaly tylko 100 punktow, moze swietnie zaadoptowac sie w zyciu, miec satysfakcjonujace relacje z ludzmi, spelniac sie i byc szczesliwa... no i komu oceniac kto jest inteligentniejszy? ale generalnie przyjmuje sie, ze IQ jest mocnym narzedziem w pomiarze inteligencji statystyki nawet pokazuja, ze jest w pewnym stopniu skorelowany z wysokoscia zarobkow i iloscia rozwodow